12 actori coreeni incredibil de talentați și atrăgători

După cum spuneam într-un articol anterior, serialele coreene sunt atât de iubite în mare parte datorită actorilor care joacă și arată fantastic. Actorii din K-Dramas arată foarte bine și mai ales joacă incredibil – reușesc să te transpună în poveste și să plângi sau să râzi alături de ei. Actori precum Lee Min-ho, Park Seo-joon, Song Joong-ki, Hyun Bin, Gong Yoo, IU, Bae Suzy, Seo Ye-ji, Park Shin-hye sau Park Min-young au ajuns recunoscuți în întreaga lume. Și nu doar datorită felului în care arată, deși acesta este un aspect important. Ci și datorită felului în care joacă – din punctul meu de vedere majoritatea sunt peste actorii de la Hollywood. Și asta datorită disciplinei lor – coreenii sunt recunocuți ca fiind foarte muncitori, dedicați și ambițioși. Plus că majoritatea așa zișilor idoli, au trecut prin ani întregi de pregătire pentru scenă, un soi de armată foarte strictă, pentru lumea show-bizului. Foarte multe vedete de la ei declară în interviuri că au trecut prin 5 sau chiar mai mulți ani de pregătire la o vârstă fragedă, lucrând câte 12 ore pe zi și cu doar câteva zile libere pe lună, până să debuteze. Există voci care susțin că acest regim de pregătire a vedetelor din Coreea este mult prea dur – oricum ar fi, se pare însă că dă roade, pentru că vedetele lor ajung să strălucească pe scenă.

Iată lista actorilor mei preferați. ❤️

Hyun Bin

Este unul dintre actorii mei preferați, mai ales că unul dintre primele seriale coreene pe care le-am urmărit, Secret Garden, îl are ca protagonist. Îmi place mult versatilitatea sa, faptul că poate trece de la un rol mai amuzant, un personaj care se prostește și copilărește, la unul mai serios și rece. De asemenea, faptul că l-am descoperit la început, când abia am descoperit lumea K-drama, mă face să îi rămân fidelă, pentru că datorită lui am început să îndrăgesc acest univers coreean.

 Lee Joon Gi

Lee Joon Gi este, din punctul meu de vedere, cel mai bun actor coreean. Mi se pare cel mai versatil, capabil să interpreteze atât roluri de comedie, istorice, negative, romantice. A jucat chiar și într-un film de la Hollywood, Resident Evil: The Final Chapter, alături de Milla Jovovich. În ciuda succesului său, l-am urmărit în numeroase interviuri și mi se pare extraodinar de modest, amabil și amuzant.

Jo In Sung

Jo In Sung este magistral în rolurile sale. De exemplu, în It’s OK, That’s Love, interpretează atât de bine rolul unui om cu probleme mentale încât uiți că este vorba de ficțiune. De la gesturi, expresii faciale, tonul vocii, toate acestea îl fac credibil și te fac să empatizezi cu personajul său. In Sung este unul dintre actorii mei preferați iar în acest rol excelează – este cuceritor, jucăuș, minunat. Nu degeaba a fost inclus pe lista celor mai bine plătiți actori coreeni. Și nu doar în acest rol – este extraordinar și în That Winter, The Wind Blows sau în My Dear Friends.

Eric Mun

Eric Mun îmi place pentru maturitatea cu care joacă și intensitatea cu care interpretează fiecare personaj. Este foarte pasional în interpretările sale și mi-a plăcut în mod special în Another Miss Oh și Discovery of Love. Nu știu cum reușește, dar întotdeauna are o chimie foarte bună cu partenerele de seriale și te face să crezi că acel cuplu de pe ecran este real. Transmite emoție și intensitate cu fiecare gest și privire.

SO JI SUB

SO JI SUB îmi place tare mult, pentru că mi se pare mai matur atât ca look, cât și în ceea ce privește comportamentul său și aparițiile pe ecran. În plus, două dintre serialele mele preferate all time, Oh My Venus și Master Sun, sunt cu el în rolul principal. A ajuns foarte îndrăgit datorită dramei What Happened in Bali, iar apoi au urmat roluri în seriale de succes precum Oh, My Venus, Master Sun sau My Secret Terrius. Actorul de 42 de ani s-a căsătorit recent cu Cho Eun-jung, care este prezentatoare TV. De fapt, așa s-au cunoscut cei doi, el fiind invitat în cadrul unei emisiuni pe care ea o prezenta. Aceștia s-au căsătorit în cadrul unei ceremonii intime, la care au participat prietenii și familia.

Park Seo Joon

Park Seo Joon este unul dintre cei mai celebri actori coreeni și unul dintre preferații mei. Actorul de 31 de ani a debutat cu roluri secundare, în drame precum Dream High 2 sau One Warm Word. Acum a ajuns un star Hallyu cu multe roluri de protagonist la activ. Mi-a plăcut mai ales în Fight for My Way și în What’s Wrong With Secretary Kim? De asemenea, știați că a jucat și în celebrul film Parasite, care a luat Oscarul anul acesta?

Gong Yoo

Dacă ești fan K-Drama, este aproape imposibil să nu fi văzut Coffee Prince din 2007 (sau măcar să fi auzit de acest serial), cu Gong Yoo și Yun Eun Hye în rolurile principale. Așa l-am descoperit pe Gong Yoo și de atunci sunt fana lui. Mi se pare că are un look puțin diferit față de restul actorilor din drame și este foarte versatil. A jucat și în comedii romantice, și în filme de groază sau de acțiune și este la fel de bun în orice ipostază.

 Ji Chang-wook

 Pe Ji Chang-wook l-am descoperit prin drama Suspicious Partner, care este una dintre dramele mele preferate. Este foarte haios în comediile romantice dar și în serialele cu acțiune, precum Healer. În plus, uitându-mă la vloguri de pe canalul său de YouTube, am văzut că este foarte drăguț și simpatic și în realitate. Îmi place mult și am urmărit toate dramele în care a jucat.

Chun Jung-Myung

Chun Jung-Myung este un actor mai puțin celebru, ceea ce este păcat, pentru că este incredibil de talentat. L-am descoperit datorită rolului din Heart To Heart, unde face un rol magistral.  Cu greu găsesc cuvintele potrivite pentru a exprima cât de sensibilă, profundă și minunată este această K-Drama. Iar umorul protagoniștilor și chimia dintre ei sunt demențiale. Este o dramă de nota 10. De asemenea, mi-a plăcut mult și în What’s Up Fox. Sper să mai apară drame cu el, pentru că îmi place mult.

kim young kwang

Pe kim young kwang l-am văzut pentru prima oară în comedia romantică Gogh, Starry Night, unde mi-a plăcut la maxim rolul său de bărbat rece și coleric. Apoi l-am văzut într-un rol mai jucăuș, în The Secret Life of My Secretary și în The Guardians. Și el este un actor versatil, care trece cu ușurință de la un personaj la altul, interpretând cu brio caractere foarte diferite.

Seo In Guk

Seo In Guk m-a impresionat în rolul din The Smile Has Left Your Eyes, unde este minunat, atât ca look, cât și ca interpretare. Apoi am mai căutat drame cu el și am văzut și Shopping King Louie și Reply 1997. În toate mi-a plăcut și joacă roluri foarte diverse.

jung kyung ho

jung kyung ho m-a cucerit în Happy Once Again, unde este tare, tare simpatic. Apoi l-am văzut într-un rol complet diferit, din Heartless City și mai recent în Hospital Playlist. Dar cel mai mult mi-a plăcut în When The Devil Calls Your Name, unde iese cel mai bine la iveală stilul său carismatic.

Pentru a nu rata noutățile din lumea K-Drama & K-POP, alătură-te grupului nostru de Facebook K Drama România sau abonează-te la canalul de YouTube unde vorbesc despre K-POP, K-Drama și cultura coreană. Mă puteți urmări și pe contul de Instagram, unde recomand o mulțime de cărți de autori asiatici, sau despre cultura asiatică.

Facebook Comments

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *