It’s Ok, That’s Love, cea mai bună K-Drama văzută până acum

Urmăresc seriale coreene de ceva ani și deși am văzut o mulțime până acum, parcă niciunul nu m-a impresionat atât de mult precum It’s Ok, That’s Love. Drama a fost realizată de televiziunea SBS, lansată în 2014, iar acțiunea se învârte în jurul unor oameni cu probleme psihice. Într-un fel, această dramă a dat „tonul” unei mode în lumea K-Drama, pentru că de atunci s-au lansat o mulțime de seriale care tratează acest subiect: It’s OK Not to be OK, Heart to Heart, Fix You. Însă pentru mine It’s Ok, That’s Love va rămâne o dramă de referință pe acest subiect și o consider cea mai bună. Iată motivele pentru care iubesc această K-Drama.

1. Personajele credibile și complexe din It’s Ok, That’s Love

Jang Jae Yeol este un scriitor de succes și radio DJ, foarte carismatic, atrăgător și pozitiv prin atitudinea sa. Cunoscându-l de la distanță, nimeni nu și-ar imagina că ascunde un trecut întunecat și are o mulțime de traume din copilărie. Acesta provine dintr-o familie disfuncțională, iar în copilărie a asistat la numeroase certuri și bătăi între părinții săi, chiar el fiind ținta bătăilor din partea fratelui mai mare și a tatălui său. Totul a culminat cu moartea tatălui său, omorât de fratele lui, care a intrat la închisoare. În prezent, Jang Jae Yeol suferă de sindromul obsesiv-compulsiv, având o obsesie pentru ordine și pentru 2 culori, galben și albastru. Pe parcursul dramei, descoperim că are și alte probleme.

Jo In Sung este magistral în acest rol, interpretează atât de bine rolul unui om cu probleme mentale încât uiți că este vorba de ficțiune. De la gesturi, expresii faciale, tonul vocii, toate acestea îl fac credibil și te fac să empatizezi cu personajul său. In Sung este unul dintre actorii mei preferați iar în acest rol excelează – este cuceritor, jucăuș, minunat. Nu degeaba a fost inclus pe lista celor mai bine plătiți actori coreeni.

Fiind invitat la o emisiune TV care trata subiectul sănătății mentale, Jang Jae Yeol o cunoaște pe Ji Hae Soo, medic psiholog, invitată și ea la această emisiune. Hae Soo este o fire capricioasă, ușor rece, care suferă și ea de traume cauzate de infidelitatea mamei sale și de boala tatălui său. Aceasta are o fobie sexuală și din cauza aceasta are probleme în relațiile cu bărbații. În plus, aceasta este înșelată de iubitul său. Gong Hyo Jin a devenit actrița mea preferată după ce am văzut-o în acest rol și am căutat și urmărit toate K-drama în care a jucat. Mi-a plăcut în special rolul său din The Master’s Sun – este o actriță care își alege foarte bine rolurile și intră ușor în pielea personajelor. În plus, îmi place mult stilul său de a se îmbrăca și machia.

Pe măsură ce acțiunea evoluează, Jae Yeol și Hae Soo ajung să locuiască în aceeași casă, împreună cu un alt medic psiholog și cu un bărbat caee suferă de sindromul Tourette. Cei 4 ajung să se împrietenească și să se vindece reciproc.

Dr. Jo Dong Min este colegul mai în vârstă al lui Hae Soo’s (sunbae) în spitalul unde lucrează și colegul de apartament. Sung Dong Il este cel care interpretează acest rol și este genial. Este amuzant, dar totodată matur, este unul dintre personajele care îți dă de gândit dar te și amuză cu scenele pe care le face.

Park Soo Kwang lucrează într-o cafenea și este al 4-lea membru din grupul de prieteni, locuind în casă cu Jae Yeol, Hae Soo, și Dong Min. Acesta suferă de sindromul Tourette, iar în timpul atacurilor de panică, prietenii îl ajută să se calmeze. În ciuda caracterului său vesel și optimist, acesta suferă pentru că femeile îl resping din cauza bolii de care suferă. Actorul Lee Kwang Soo s-a pregătit riguros pentru acest rol, studiind pacienți care suferă de acest sindrom, iar asta se vede pentru că este credibil în rol.

2. Replicile inteligente, profunde, adevărate lecții de viață

Jos-pălăria pentru replicile din serial, adevărate lecții de viață. Aceasta chiar este o dramă din care ai ce învăța, pentru că este înțesată cu informații utile și cu replici memorabile. Includ aici un astfel de moment din dramă, o adevărată lecție de viață. 🙂

3. Chimia dintre actori

Actorii din această dramă au o chimie incredibilă și portretizează foarte bine relațiile de prietenie și de iubire. Te fac să râzi cu lacrimi la interacțiunile lor amuzante și alerte, sau să te emoționezi la scenele romantice sau dureroase.

4. Coloana sonoră

Piesele din această dramă sunt alese pe sprânceană și se potrivesc foarte bine cu tonul serialului, alternând între piese jucăușe și vesele și piese emoționante. Iată câteva dintre preferatele mele.

5. Scenariul și regia

Scenariul și regia acestui serial sunt impecabile – de la culorile folosite, la cadrele spectaculoase și la poveste în sine. Mi-a plăcut mult felul în care sunt regizate scenele de grup, bătăile și certurile amuzante dintre personaje, dar mai ales trecerea de la umor la dramă. Această combinație de umor pe fondul unor povești dureroase cred că este punctul forte al dramei. Și mi se pare că este o trăsătură generală a dramelor coreene – despre acest subiect am vorbit în acest video, pe canalul meu de YouTube. Felul în care coreenii împletesc drama și umorul mi se pare remarcabil. Vă invit să urmăriți acest video și dacă vă place, să vă abonați la canal, pentru că postez o mulțime de lucruri despre cultura coreeană. 🙂

Facebook Comments

About the author

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *