Top 3 scenariste K-Drama foarte talentate

Dacă iubiți serialele coreene, poate, la fel ca mine, vă întrebați cine scrie aceste povești care ne țin cu sufletul la gură. În acest articol scriu despre 3 scenariste din Coreea, care au scris o mulțime de K-Drama de un succes răsunător.

Atunci când am căutat să văd cine este în spatele serialelor mele preferate, am descoperit că majoritatea dramelor sunt scrise de femei. Spre deosebire de filmele și serialele de la Hollywood, unde majoritatea scenariilor sunt realizate de bărbați. Probabil pentru că serialele coreene se adresează mai mult femeilor și arată o perspectivă mai emoțională asupra vieții, focusându-se pe relații și trăiri intense, femeile sunt mai potrivite să scrie astfel de subiecte. După cum spune și Euny Hong, autoarea cărții The Birth of Korean Cool,

K-Drama sunt atât de iubite pentru că explorează atât de bine viețile interioare ale oamenilor și relațiile dintre ei, atât de iubire cât și platonice, de prietenie.

Iată 3 scenariste coreene care au scris povești de neuitat.

Kim Eun-sook 김은숙

Kim Eun-sook este o scriitoare coreană născută în 1973, populară pentru drame de succes precum “Lovers In Paris” (2004), “On Air” (2008), “Secret Garden” (2010), “A Gentleman’s Dignity” (2012), “The Heirs” (2013), “Descendants Of The Sun” (2016) sau “Guardian: The Lonely and Great God” (2017). Are o carieră impresionantă și a câștigat numeroase premii, precum Grand Prize (Daesang), pentru Guardian: The Lonely and Great God, la BaekSang Arts Awards, Best Screenplay pentru Descendants of the Sun, la KBS Drama Awards, Lifetime Achievement Award în 2012 la SBS Drama Awards și Outstanding Korean Screenwriter pentru Secret Garden la Seoul International Drama Awards.

Hong Jung-eun și Hong Mi-ran, cunoscute sub numele de Hong Sisters 홍정은

Surorile Hong sunt celebre datorită unor comedii romantice precum “My Girl” (2005), “You’re Beautiful” (2009), “My Girlfriend Is A Nine-Tailed Fox” (2010), “The Greatest Love” (2011), “Master’s Sun” (2013) sau “Hotel de Luna” (2020). Acestea sunt apreciate pentru umorul ușor juvenil și buna dispoziție pe care o creează în dramele scrise de ele. Au câștigat și ele numeroase premii, printre care Writer of the Year pentru drama The Greatest Love, în 2011 la MBC Drama Awards.

Noh Hee-kyung

Noh Hee-kyung este născută în Coreea în 1966 și este recunoscută pentru felul realistic și profund în care portretizează relațiile dintre oameni. A scris drame precum  The World That They Live In, în care au jucat Hyun Bin și Song Hye-kyo, Padam Padam,  That Winter, the Wind Blows precum și drama mea favorită,  It’s Okay, That’s Love.

Aceasta a câștigat numeroase premii de-a lungul carierei, precum:

  • Baeksang Arts Awards: Best Screenplay (Dear My Friends)
  • 2005 11th Shanghai Television Festival: Best Screenplay (Becoming a Popular Song)
  • 2005 17th Korea Broadcasting Producers’ Awards: Best Drama Writer (More Beautiful Than a Flower)
  • 2004 17th Korea Broadcasting Scriptwriters’ Awards: Best Drama Writer (More Beautiful Than a Flower)
  • 2004 KBS Drama Awards: Best Writer (More Beautiful Than a Flower)
Noh Hee-kyung alături de Lee Kwang-Soo, Sung Dong-Il, Kim Kyoo-Tae, Kong Hyo-Jin, Zo In-Sung și D.O. de la EXO la conferința de presă “It’s Ok, That’s Love” de la Imperial Palace, 2014 în Seoul. (Photo The Chosunilbo JNS/Multi-Bits via Getty Images)
Citește și articolul It’s Ok, That’s Love, cea mai bună K-Drama văzută până acum.
Citește și Top 3 regizori de K-Drama talentați.

Pentru a nu rata noutățile din lumea K-Drama & K-POP, alătură-te grupului nostru de Facebook K Drama România sau urmărește-mă pe Instagram.

Facebook Comments

About the author

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *