Queen of Masks, un serial coreean despre înalta societate cu patru femei în prim plan

După cum spun Proverbele Bibliei: „Prietenul iubește tot timpul și un frate se naște pentru necazuri”.

Adevăratul semn al prieteniei și al fraternității este să stai alături de cineva în momentele rele, precum și în cele bune. Iar în serialul coreean Queen of Masks, difuzat pe Viu, explorează această idee, spunând povestea unor prietenii atunci când vremurile bune trec.

Grupul de prietene este format din avocata Do Jae-yi (Kim Sun-a, The Empire), designerul de modă Go Yoo-na (Oh Yoon-ah, Once Again), președinta unei fundații de artă Ju Yu-jeong (Shin Eun-jung, Navillera ) și hoteliera Yoon Hae-mi (Yoo-sun, Eve).

Aceste femei formidabile s-au sprijinit reciproc în timpul anilor de facultate și în drumul lor spre maturitate. Ne sunt prezentate pentru prima dată ani mai târziu, în 2013, în timpul unei nopți dinaintea nunții viitoare a lui Yu-jeong.

Cele patru se străduiesc să poarte rochii albe fabuloase, dar poartă și măști de carnaval. Fețele lor sunt ascunse, prima noastră privire asupra lor este astfel incompletă.

Asta nu este tot ce se ascund, de noi sau una de cealaltă, așa cum descoperim imediat în timpul unei nopți care se termină brusc cu o crimă și destrămarea acestei prietenii cu patru laturi.

Înainte ca orice sânge să fie vărsat, secretele încep să se reverse. Se dezvăluie că Hae-mi este dependentă de droguri, iar Jae-yi se confruntă cu Yoo-na, care a purtat o aventură cu logodnicul lui Yu-jeong, Gi Do -sik (Cho Tae-kwan).

Cele trei se întorc la masa lor, iar Jae-yi este pe cale să-i dezvăluie secretul Yoonei lui Yu-jeong, când acesta din urmă îi spune că este însărcinată. Înainte de a se termina noaptea, Do-sik este găsit mort într-o cameră de hotel de la etaj, aceeași în care Yoo-na trebuia să-l întâlnească.

Shin Eun-jung ca președinta fundației de artă, Ju Yu-jeong, într-o imagine din „Regina măștilor”.

Toate cele patru femei ajung ca suspecte în moartea lui, dar Yoo-na este cea care e invinuită pentru crimă, după care povestea sare înainte cu nouă ani până în prezent.

Yoo-na a ieșit acum din imagine, o amintire proastă pe care ceilalți trei au muncit din greu să o îngroape. Au fost atât de motivați să o șteargă, încât s-au îngropat în muncă și s-au ridicat la înălțimi incredibile.

Yu-jeong conduce o fundație importantă și este din nou logodită, de data aceasta cu Song Je-hyeok (Lee Jung-jin), care conduce un orfelinat susținut de fundația ei.

Hae-mi, acum vicepreședintele Mariana Hotel Group, a renunțat la droguri, în parte datorită soțului ei mai tânăr, Cha Re-o (Shin Ji-hoon).

Oh Yoon-ah în rolul designerului de modă Go Yoo-na într-o imagine din „Queen of Masks”.

Jae-yi este avocată de mare succes și s-a apropiat cu precauție de Choi Gang-hoo (Oh Ji-ho), dar o misiune secretă a reținut-o, aceasta fiind „regina măștilor” .

În timpul ei liber, ea a încercat să dea de urma unui bărbat care poartă o mască unică. De-a lungul anilor, ea a adunat o colecție de măști ascunse pe un perete din dressingul ei, dar cea potrivită îi scapă încă.

Bărbatul care a purtat acea mască a agresat-o sexual în acea noapte cu nouă ani în urmă – nu a fost Do-sik. Termenul de prescripție al crimei este pe punctul de a se epuiza, forțând-o pe Jae-yi să-și accelereze căutarea.

Yoo-sun în rolul hotelierului Yoon Hae-mi într-o imagine din „Regina măștilor”.

Jae-yi lucrează în umbră și pentru Jung Goo-tae (Jeon Ji-ki), primarul orașului Tongju, ajutându-l să se ridice la Adunarea Națională. Premiul ei dacă reușește? Primăria din Tongju și o parcelă masivă de teren, pe care intenționează să o împartă cu Yu-jeong și Hae-mi.

Totul merge conform planului pentru o clipă, dar o altă crimă și reapariția lui Yoo-na aruncă totul în aer.

Queen of Masks adoptă în mod deliberat un ton de telenovelă, completat de o narațiune plină de dezvăluiri abrupte și șocante.

Temele de agresiune sexuală și solidaritate feminină (sau lipsa acestora) adaugă o notă de actualitate unei producții care caută în mare măsură să distreze.

Kim Sun-a în rolul avocatului Do Jae-yi într-o imagine din „Regina măștilor”.

Durează ceva înainte ca spectacolul să se așeze, deoarece nebunia din primul episod și natura dezamăgitoare a mai multor personaje riscă pentru scurt timp să alunge publicul.

Cu toate acestea, pe măsură ce primul episod se termină cu Go Yoo-na revenind ca „Emily Go”, mergând până la o înmormântare ploioasă într-o ținută neagră accesorizată cu o umbrelă roșie, seria pare să-și fi găsit pasul.

Episodul doi devine mai confortabil în timp ce Jae-yi și gașca se implică în bătălii tipice, atât pe frontul politic, cât și pe cel personal. Numai timpul va spune cine sunt adevărații prieteni ai lui Jae-yi.

Queen of Masks este difuzat pe Viu.

SURSA

Pentru a nu rata noutățile din lumea K-Drama & K-POP, alătură-te grupului nostru de Facebook K Drama România sau abonează-te la canalul de YouTube unde vorbesc despre K-POP, K-Drama și cultura coreană. Ne puteți urmări și pe contul de Instagram sau Facebook.

Facebook Comments

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *