Top 3 regizori de K-Drama talentați

Dacă într-un articol anterior am vorbit despre scenariști de K-Drama, acum fac o listă cu regizori de succes.

Întotdeauna am spus că unul dintre punctele forte ale serialelor coreene este jocul actoricesc și cred că pe lângă actorii talentați, regizorii sunt cei care ajută ca aceștia să fie credibili în rolurile lor. Atât prin indicațiile pe care le dau și viziunea asupra scenei, cât și prin felul în care filmează. Dacă ați observat, coreenii au un stil special prin care încadrează și filmează scenele, punând accent pe detalii: de la felul în care se țin de mână protagoniștii, până la faptul că repetă o scenă din mai multe unghiuri, astfel încât să dea greutate și mai mare scenei.

Pe lângă poveste și actori talentați, serialele au și regizori care fac aceste povești să fie atât de bune și populare. Iată o listă cu 3 regizori talentați.

Oh Choong Hwan 오충환

Oh Choong Hwan alături de IU, la o conferință de presă

Oh Choong Hwan este cunoscut datorită unor drame care au făcut furori, precum Start-Up (tvN / 2020), Hotel Del Luna (tvN / 2019), While You Were Sleeping (SBS / 2017), Doctors (SBS / 2016) sau My Love From the Star (SBS / 2013-2014). Oh Choong Hwan încorporează fenomenele meteorologice în serialele pe care le regizează, creând astfel o atmosferă de basm. În Doctors a introdus scene de sărut în ploaie, iar în While You Were Sleeping a creat niște scene magice cu ajutorul unor scene cu ninsoare, filmate în slow-motion, care fac zăpada să pară de-a dreptul magică.

IU a declarat, la o conferință de presă, că este un regizor carismatic și îi face pe actorii care lucrează cu el să se simtă în largul lor pe platourile de filmare.

Citește și 5 motive pentru care K-Drama sunt atât de iubite.

Park Joon Hwa 박준화

Park Joon Hwa pe platourile de filmare de la ‘What’s Wrong With Secretary Kim’

Park Joon Hwa a regizat drame celebre precum Touch Your Heart (tvN / 2019), What’s Wrong With Secretary Kim (tvN / 2018), Because This Is My First Life (tvN / 2017), Bring it on, Ghost (tvN / 2016) sau Let’s Eat (tvN / 2015).

Este recunoscut pentru stilul său unic și proaspăt, folosind tehnici de filmare care dau un aer intim și emoționant dramelor sale. Acesta încorporează realism în serialele la care lucrează, arătând emoții și trăiri din viața de zi cu zi.

Citește și articolul Top 3 scenariste K-Drama foarte talentate.

Lee Eung Bok 이응복

Lee Eung Bok este cunoscut pentru dramele Mr. Sunshine (tvN / 2018), Guardian: The Lonely and Great God, (tvN / 2016-2017), Descendants of the Sun (KBS2 / 2016), School 2013 (KBS2 / 2012-2013) și seria Dream High (KBS2 2012/2011). Este apreciat pentru scenografia spectaculoasă a dramelor sale și cadrele largi, în care arată natura în toată splendoarea ei. Dacă ați văzut Goblin, cu siguranță v-au rămas în minte cadrele de pe stânci, sau cele filmate în Canada, care au dat un aer de basm serialului.

Pentru a nu rata noutățile din lumea K-Drama & K-POP, alătură-te grupului nostru de Facebook K Drama România.

Facebook Comments

About the author

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *