Top 7 chaebols din K-Drama

În Țara dimineților liniștite, cum este denumită Coreea de Sud, chaebol este termenul folosit pentru „bogătaș” și sunt o mulțime de drame care au ca protagoniști chaebols. De obicei sunt înfățișați ca fiind tineri, puternici, atrăgători dar reci sau retrași. De cele mai multe ori sunt aroganți și distanți. Am făcut o listă cu cei mai memorabili chaebols din K-Drama – care este favoritul vostru? 🙂

F4 din Boys Over Flowers (2009)

Cum spune în Lord of The Rings, un inel care le conduce pe toate, așa este și în privința Boys Over Flowers: este drama de referință în privința chaebols și cea care a dat trendul. Nu poți face o listă de genul acesta fără să incluzi F4: Gu Jun Pyo, Yoon Ji Hoo, So Yi Jung, și Song Woo Bin, interpretați de Lee Min HoKim Hyun JoongKim Bum, și Kim Joon. Povestea lor a avut un succes atât de mare, încât a fost refăcută de către japonezi, taiwanezi și chinezi.

Kim Tan (Lee Min Ho) și Choi Young Do (Kim Woo Bin) din The Heirs (2013)

Un alt exemplu de referință din serialele coreene sunt grupul de bogătași din The Heirs. Protagoniștii, Kim Tan (Lee Min Ho) și Choi Young Do (Kim Woo Bin), sunt 2 prieteni din copilărie, deveniți dușmani, copiii unor familii puternice din Coreea. Aceștia se îndrăgostesc amândoi de o fată cu origini modeste.

Ahn Min Hyuk (Park Hyung Sik) din Strong Woman Do Bong Soon (2017)

Min Hyuk este un CEO extravagant al unei companii de jocuri video, care ajunge să cunoască o femeie cu super puteri, Do Bong. O angajează drept bodyguard și de aici decurg o mulțime de întâmplări haioase. Dintre toți chaebol din K-Drama, Min Hyuk mi se pare cel mai simpatic, pentru că este mai uman, drăguț și amuzant. Față de majoritatea care sunt portretizați drept aroganți (cel puțin la început).

Lee Young Joon (Park Seo Joon) din What’s Wrong With Secretary Kim? (2018)

Chairman Lee este un narcisist care se crede mai presus de oricine. Acesta rămâne șocat când secretara sa de 9 ani, Kim, îl anunță că vrea să își dea demisia. Pe măsură ce povestea progresează, ne dăm seama că în spatele aroganței sale se ascunde mai mult. Bineînțeles, cei doi se îndrăgostesc, iar acesta devine alt om, arătându-și dragostea prin tot soiul de gesturi simpatice. Încă un CEO care mi-a plăcut mult, pentru că personajul evoluează foarte bine de-a lungul dramei.

Do Min Ik (Kim Young Kwang) din The Secret Life Of My Secretary (2019)

Pe Kim Young Kwang l-am descoperit datorită dramei Starry Night, care este una dintre preferatele mele. Datorită lui m-am uitat la The Secret Life Of My Secretary, o comedie simpatică. Do Min Ik, CEO-ul din această dramă este mai simpatic decât alte personaje de acest gen și are o boală: nu poate recunoaște fețe. Ajunge să se îndrăgostească de secretara lui, care îl ajută să își țină boala ascunsă.

Joong-Won (So Ji-Sub) din Master’s Sun 2013

În această dramă, protagonista, Kong-Sil (Kong Hyo-Jin) vede fantome și este înfricoșată de asta. Îl cunoaște pe Joong-Won (So Ji-Sub) CEO-ul arogant al unui conglomerat denumit Kingdom. La el totul se rezumă la bani. Kong-Sil descoperă că atunci când este în preajma CEO-ului, fantomele dispar, de aceea se agață cu disperare de el. So Ji Sub este magistral în acest rol – lui i se potrivesc aceste roluri ca o mănușă, pentru că este mai matur și impune cumva respect prin apariția sa.

Kim Young-Ho (So Ji-Sub) din Oh My Venus 2015

Chaebol-ul meu favorit este Kim Young-Ho (So Ji-Sub) din Oh My Venus. Mi se pare că are doza potrivită de ironie, aroganță, empatie și umor. Iar alături de Kang Joo-Eun (Shin Min-A) sar scântei. Cred că cei doi sunt cel mai reușit cuplu din K-Drama – au o chimie foarte bună, sunt simpatici iar drama în sine este foarte reușită.

Care este chaebol-ul vostru preferat?

Mă puteți urmări și pe Instagram sau Facebook. ❤️Și pentru a nu rata noutățile din lumea K-Drama & K-POP, alătură-te grupului nostru de Facebook K Drama România.

Facebook Comments

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *