Top 6 drame chinezești care mi-au plăcut la maxim

Cu toate că întotdeauna voi prefera dramele coreene, am început să urmăresc și seriale chinezești în ultima vreme, așa numitele C-Drama. Au și acestea farmecul lor, în special cele istorice sau fantastice. Iată lista mea de C-Drama care mi-au plăcut enorm.

The Eternal Love

The Eternal Love este una dintre dramele mele favorite. O comedie romantică, ce are un iz istoric și elemente fantastice. În “The Eternal Love,” Qu Tan Er (Liang Jie) este îndrăgostită de fiul cel mare al regelui, Mo Yi Huai (Wang Rui Chang), dar este forțată de familie să se căsătorească cu mezinul, Mo Lian Cheng (Xing Zhao Lin). De disperare, Tan Er încearcă să se sinucidă, însă nu reușește și în loc de asta spiritul altei femei, din viitor Xiao Tan, aterizează în corpul său. Cele două vor trebui să găsească o modalitate de a coexista în același trup, încercând să găsească o soluție de a ieși din această situație. Lucrurile sunt complicate, pentru că de fiecare dată când una spune o miciună, cealaltă preia controlul asupra corpului. Și ca să fie încurcătura și mai mare, femeia din viitor se îndrăgostește de fiul cel mic al regelui, cu care Tan Er era obligată să se căsătorească, în timp ce Tan er îl iubea pe prințul cel mare. De aici intervin o sumedenie de încurcături hilare, care m-au făcut să râd cu gura până la urechi. Actorii sunt geniali, în special Xing Zhao Lin, care este unul dintre actorii mei preferați.

Xing Zhao Lin

Ashes of Love

O altă C-drama istorică ce are elemente fantastice, pentru că acțiunea se petrece într-un tărâm de basm, cu ființe puternice și supranaturale. Este o dramă lungă, dar care te ține cu ochii lipiți de ecran. Este bazată pe romanul Heavy Sweetness, Ash-like Frost, de Dian Xian, și spune povestea a două zeități din vremurile antice: fiica zeiței florilor și fiul împăratului ceresc. Pe lângă frumoasa poveste de dragoste, serialul are bătălii epice, lupte din culisele puterii, politică, relații de familie, prietenie…practic tot ce ți-ai putea dori, indiferent de gusturi. De asemenea, efectele speciale, culorile folosite, costumele și în general imaginea sunt de top și dau o atmosferă de basm serialului. Este una dintre primele drame chinezești văzute și mi-a rămas în suflet.

Love O2O

Love O2O este o dramă cu adolescenți și există și în varianta de film, dar cu actori diferiți. Personal, mi-au plăcut mai mult actorii din film, dar totuși serialul este preferatul meu pentru că m-am putut bucura de poveste mai mult timp. 😀 Dacă vrei să urmărești o poveste de dragoste ușoară și proaspătă, care să îți dea o energie pozitivă, Love O2O este perfectă, pentru că este ca o gură de aer proaspăt. Este povestea drăguță dintre doi studenți care se cunosc prin intermediul unui joc, unde sunt aliați și joacă în aceeași echipă. Scenele alternează între lumea fantastică din cadrul jocului, unde avem multe scene de acțiune și peisaje superbe, și viața reală, din campusul universitar. Protagonista nu știe cine este partenerul său de joc, și spre uimirea sa află că este cel mai popular băiat din facultate. Serialul are o mulțime de scene drăguțe de cuplu, care te fac să simți fiorii primei iubiri.

Eternal Love

Serialul acesta a făcut furori, fiind urmărit de peste 50 de miliarde de oameni, și este cunoscut și sub numele de Ten Miles of Peach Blossoms. Este considerat cel mai urmărit serial din China și este bazat pe un roman xianxia (romane publicate online, foarte la modă în China, cu tematică fantastică), scris de Tang Qi. Este o poveste cu zei și zeițe, nemuritori și demoni, iubiri care transced timpul și spațiul și efecte speciale spectaculoase. Este povestea unei iubiri care se întinde pe o perioadă de mii de ani, de-a lungul mai multor vieți în care se reîncarnează protagoniștii.

Meteor Garden

Meteor Garden este remake-ul chinezesc al celebrei drame Boys Over Flowers. Povestea cred că o știți deja, pentru că a devenit clasică: o fată săracă se îndrăgostește de un băiat bogat și arogant. Ce cred că aduce în plus varianta chinezească față de cea coreeană este faptul că fiind mai actuală, actorii arată și sunt îmbrăcați mai bine. De asemenea, drama în sine este mai de calitate, probabil bugetul investit a fost mult mai mare, de aceea imaginile, locațiile, costumele și efectele sunt mai frumoase. Povestea aceasta, cât și cea coreeană, se bazează pe o manga japoneză foarte celebră, Hana Iori Dango (în japoneză). În traducere înseamnă sufletul mai presus de lucrurile materiale, superficiale – mi-a plăcut mult acest amănunt și cred că exprimă foarte bine sensibilitatea și profunzimea asiaticilor.

Wait, My Youth

Pe mine mă atrag foarte mult dramele în care actorii arată cool, sunt îmbrăcați actual și bine. De aceea m-a cucerit din prima Wait, My Youth, pentru că este o adevărată plăcere din punct de vedere vizual. Apoi, frumusețea și inocența relațiilor de prieteni și de iubire din acest serial sunt înduioșătoare. Din păcate această dramă nu este pe atât de celebră pe cât ar merita, deși pentru mine este de nota 10. Spune povestea lui Su Can Can și a grupului său de prieteni și începe într-un mod de-a dreptul hilar, în care se sărută din greșeală cu protagonistul, Tian Ye. Rar se întâmplă ca o dramă asiatică să înceapă cu un sărut între protagoniști. Inițial ei îi place de prietenul cel mai bun al protaginistului, Xu Mei Li, care este vesel și drăguț, față de Tian Ye care este superb dar arogant și rece. Treptat, își dă seama pe cine iubește de fapt și se desfășășoară o frumoasă poveste de dragoste. Lăsând povestea la o parte, merită să vezi drama chiar și doar pentru protagonist, Zhao Yiqin, care arată de milioane.

Zhao Yiqin

Acestea sunt dramele chinezești preferate – le-ați văzut? Care este drama voastră chinezească favorită? 🙂 Pentru a nu rata noutățile din lumea K-Drama & K-POP, alătură-te grupului nostru de Facebook K Drama România.

Facebook Comments

About the author

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *