Top 10 adaptări de romane chinezești

Majoritatea fanilor s-ar putea să nu fie familiarizați cu romanele chinezești și probabil că nu au citit unul înainte, dar este foarte probabil să fi vizionat drame chinezești care se bazează pe romane chinezești populare. Dintre cele mai importante drame chinezești de anul trecut, ZECE dintre ele au fost adaptări după romane.

Iată o listă cu câteva dintre cele mai bune drame adaptate după romane chinezești:

 NIRVANA IN FIRE        

În China din secolul al VI-lea, împăratul Marelui Liang ordonă executarea pe nedrept a cumnatului său, mareșalul Lin Xie, alături de familia Lin, de cei 70.000 de soldați ai săi din armată și de prințul moștenitor Qi. Supraviețuind în secret masacrului este fiul lui Lin Xie, Lin Shu, care urmează un tratament medical care îi schimbă complet aspectul și îl lasă într-o stare slăbită, incapabil să mai exercite vreodată arte marțiale. Lin Shu își schimbă numele în Mei Chang Su și mai târziu devine liderul lumii pugiliste și înființează Alianța Jiangzuo.

Doisprezece ani mai târziu, Mei Chang Su se întoarce în capitală cu un plan secret. El decide să-l ajute pe ascuns pe prințul Jing, fiul defavorizat al împăratului, și scapă cu înțelepciune curtea de toți oficialii intrigatori.

 SCARLET HEART

Un accident de mașină o trimite pe Zhang Xiao înapoi în timp în corpul uneia dintre reîncarnările ei anterioare, o aristocrată Manchu de 16 ani, Maertai Ruoxi, în timpul dinastiei Qing. În ciuda faptului că știa că nu ar trebui să se implice în intrigile palatului cu privire la succesiunea la tron, Ruoxi devine un jucător-cheie în lupta pentru tron.

ONE SMILE IS VERY ALLURING

Xiao Nai este un expert în jocuri de noroc care, datorită abilităților sale la sporturi precum baschet și înot, dar și excelenței academice, și faptul că e președintele unei companii de jocuri, este și cel mai popular student din campus. Când o întâlnește pentru prima dată pe minunata Bei Wei Wei acesta se îndrăgostește imediat. Dar nu aspectul lui Wei Wei îl face să se îndrăgostească; ci măiestria cu care concurează într-un joc multiplayer online. Acum, Xiao Nai trebuie să-și folosească abilitățile atât în viața reală, cât și online pentru a capta inima adorabilei Wei Wei. Are dragostea lor punctele necesare pentru a reuși sau nu va trece niciodată la următorul nivel?

WHEN A SNAIL FALLS IN LOVE

Detectivul Ji Bai trebuie să antreneze un nou recrut, profilerul criminal Xu Xu. Deși este grozavă în a-și organiza gândurile, nu știe să interacționeze bine cu oamenii. Dar nu acesta este motivul pentru care Ji Bai intenționează să o concedieze. Este foarte talentată în arta profilării, dar nu are abilități fizice, mișcându-se la fel de încet ca un melc. Totuși, fiind fiecare impresionați de abilitățile celuilalt, perechea profesor-elev se îndrăgostește încet-încet pe parcursul investigațiilor lor.

CRUEL ROMANCE

„Cruel Romance” spune povestea lui Rong Jin Xiu, o fată de la țară care călătorește la Shanghai pentru a descoperi cum a fost ucisă familia ei. Pe parcurs, ea îl întâlnește pe liderul triadei Zuo Zhen, iar după o serie de accidente și neînțelegeri, cei doi se îndrăgostesc. De asemenea, luptă pentru atenția lui Jin Xiu și Xiang Ying Dong, un om de afaceri și prieten apropiat al lui Zuo Zhen. Cu toate acestea, mereu protector față de femeia lui, Zuo Zhen refuză să-i lase pe alți bărbați să se apropie de Jin Xiu – ceea ce în cele din urmă dă roade atunci când un japonez răufăcător încearcă să-i ucidă pe Jin Xiu și pe membrii familiei ei rămași.

 THE STORY OF MING LAN  

Situată în dinastia Song de Nord, povestea o urmărește pe Sheng Ming Lan, o a șasea fiică a unui funcționar, născută de concubină, și defavorizată. După ce și-a pierdut mama la o vârstă fragedă, Ming Lan este crescută de bunica paternă. Crescând, ea învață să-și ascundă adevăratul geniu și să folosească metode viclene pentru a supraviețui condițiilor grele, în care membrii familiei complotează unul împotriva celuilalt și în care nu există dragoste familială reală.

 ETERNAL LOVE

Bai Qian, fiica cea mai mică a Regelui Vulpe, este adusă pe Muntele Kunlun pentru a deveni discipolul Zeului Războiului, Mo Yuan. În timp ce stuiază acolo, izbucnește un război care îl determină pe Mo Yuan să-și sacrifice viața pentru a pecetlui un lord al demonilor.

Șaptezeci de mii de ani mai târziu, Bai Qian încearcă să se sacrifice pentru a resigila domnul demonilor, dar este aruncată în tărâmul muritorilor, unde își pierde toate amintirile și puterea divină. Trăind singură pe un munte îndepărtat, Bai Qian îl salvează pe Prințul Moștenitor Ye Hua al celor Nouă Ceruri, care este de fapt logodnicul ei în Rai și seamănă foarte mult cu regretatul Mo Yuan. Cei doi încep să se îndrăgostească, neștiind adevărata identitate a celeilalte persoane și necazul lor amoros care îi implică să se întâlnească în trei vieți și trei lumi diferite.

 ODE TO JOY

Cinci femei locuiesc la etajul 22 al aceleiași clădiri de apartamente. Diferite ca personalități, fiecare are propriile probleme în carieră, familie și relații. Pe măsură ce ajung să se cunoască și să treacă împreună prin greutățile vieții în Shanghai, fiecare trece printr-o transformare.

 PRINCESS AGENTS

Povestea are loc în vremurile haotice ale dinastiei Wei, unde cetățenii nevinovați sunt adesea răpiți și transformați în sclavi. Chu Qiao ajunge într-o pădure împreună cu alți sclavi și devine următoarea țintă de vânătoare pentru cei bogați. Ea este salvată de Prințul de Yanbei, Yan Xun. Este adusă în familia lui Yu Wen și este martora luptei lor sângeroase pentru putere. Ea atrage atenția lui Yu Wen Yue și urmează un antrenament strict, în același timp începând să aibă sentimente pentru Yan Xun. Drama se concentrează pe credințele de viață ale lui Chu Qiao și pe lupta ei de a supraviețui într-o lume crudă și nedreaptă.

 BOSS & ME

Feng Teng (Hans Zhang) este un moștenitor bogat și președintele unui conglomerat gigant. Are o soră mai mică, Feng Yue, cu o grupă de sânge foarte rară. Acesta o recrutează în companie pe Shan Shan (Zhao Liying), care are aceeași grupă de sânge ca și Feng Yue, pentru a fi donator de sânge pentru sora bolnavă. Anecdote interesante apar atunci când Feng Teng încearcă intenționat s-o îngrășeze pe Shan Shan, căreia îi place să mănânce. Pe măsură ce Feng Teng o cunoaște pe Shan Shan, el descoperă inocența și inima ei bună, dincolo de natura stângace și se îndrăgostește de ea.

   

Pentru a nu rata noutățile din lumea K-Drama & K-POP, alătură-te grupului nostru de Facebook K Drama România sau abonează-te la canalul de YouTube unde vorbesc despre K-POP, K-Drama și cultura coreană. Mă puteți urmări și pe contul de Instagram, unde recomand o mulțime de cărți de autori asiatici, sau despre cultura asiatică.

Facebook Comments

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *