10 filme romantice, coreene și chinezești

Deși de obicei urmăresc seriale, în ultima vreme am descoperit o mulțime de filme asiatice foarte bune. Aici fac o listă cu cele mai bune filme de dragoste coreene și chinezești pe care le-am văzut. Sunt filme superbe, cu povești și actori care te fac să visezi și îți încălzesc sufletul.

Us and Them

Este o poveste de dragoste între doi tineri care își doresc să își depășească condiția socială – ambii provin dintr-o zonă rurală, săracă a Chinei și se cunosc în drum spre Beijing. Încep printr-o frumoasă prietenie, care apoi se transformă în iubire. Este foarte frumoasă povestea, iar actorii principali,  Jing Boran și Zhou Dongyu au o chimie extraordinară. Actorul principal, Jing Boran este foarte celebru în Asia, cunoscut mai ales datorită filmului hit Love 020, dar și acest film din 2018 a făcut furori și i-a sporit popularitatea. La rândul ei, actrița principală, Zhou Dongyu, este foarte cunoscută datorită dramelor și filmelor în care a jucat. Cea mai recentă dramă a sa este Ancient Love Poetry, lansată anul acesta, unde joacă alături de Xu Can, actorul din Arsenal Military Academy și Falling Into Your Smile.

Better Days

Better Days este un film lansat în 2019 și inspirat de un roman, In His Youth, In Her Beauty. Actorii principali sunt Zhou Dongyu și Jackson Yee, iar filmul spune povestea unei eleve de liceu care este hărțuită sever de colegii ei iar în același timp este supusă presiunii examenului de final de liceu. Pe parcurs ajunge să îl cunoască pe protagonist, un bătăuș cu care ajunge să se împrietenească și care va face sacrificii enorme pentru a o proteja și ajuta. Este un film incredibil de frumos și emoționant. Filmul a devenit un adevărat fenomen în China și chiar a fost nominalizat la Oscar. Problema hărțuirii este tratată foarte profund și emoționant, dar și povestea de dragoste este bună. Este atât de frumos să vezi cum iubirea le dă speranța că în pofida greutăților și dramelor pe care le trăiesc, viața lor poate deveni mai luminoasă împreună. Tranformarea personajelor, în special cea a personajului masculin este emoționantă și superb jucată.

Love 020

Dacă primele 2 filme din listă sunt drame romantice, aceasta este o comedie ușurică, ce îți dă o stare de bine și te face să visezi. Love O2O este un film lansat în 2016, cu Angelababy și Jing Boran în rolurile principale. Există și o dramă cu același nume și aceeași poveste, dar cu alți actori. Xiao Nai este un student foarte bun și văzut ca un idol în facultate, care o observă pe Bei Wei Wei, o studentă de la aceeași facultate, foarte bună la gaming. Ei ajung să facă echipă într-un joc, iar ulterior se cunosc și se îndrăgostesc. Este un film tare drăguț, plin de momente tandre și drăguțe. 🙂

The Palace

O poveste de dragoste emoționantă, care se petrece în vremea împăratului Kang Xi. Povestea se învârte în jurul lui Yin Xiang, cel de-al treisprezecea fiu al împăratului și povestea de iubire dintre el și o doamnă de la curte. A fost o surpriză plăcută acest film – costumele sunt bine realizate, peisajele și decorurile sunt spectaculoase și dau un farmec aparte filmului.

Man in Love

Man in Love este un film taiwanez lansat în 202, cu Roy Chiu și Ann Hsu în rolurile principale. Este un remake al filmului coreean cu același nume, lansat în 2014. A Cheng lucrează ca recuperator pentru un cămătar, care o întâlnește pe Hao Ting, o femeie înglodată în datorii. A Cheng rămâne impresionat de ea, văzând cum se luptă să plătească datoriile familiei. Ușor ușor cei doi se îndrăgostesc – mi-a plăcut mult transformarea personajului masculin.

Always 

Acest film mi-a atras atenția datorită faptului că îl are ca protagonist pe So Ji-sub, care joacă alături de Han Hyo-joo. Este un film foarte emoționant, inspirat dintr-un film mut din 1931, cu Charlie Chaplin, City LightsAlways cunoscut și ca Only You, spune povestea de iubire dintre un fost boxer, Jang Cheol-min (So Ji-sub) și o femeie oarbă care lucrează ca telemarketer, pe nume Ha Jung-hwa (Han Hyo-joo). Filmul este o melodramă și ne arată o poveste înduioșătoare, cu oameni care fac sacrificii imense în numele iubirii.

Spellbound

De la o vârstă fragedă, Yeo-Ri (Son Ye-Jin) vede fantome, și din cauza asta trece prin diverse aventuri și se izolează de lume. Ea ajunge să se împrietenească cu un magician numit Jo-Goo (Lee Min-Ki), care ușor, ușor, o scoate din carapacea ei. Treptat, între ei se naște o poveste de iubire care este supusă încercărilor din cauza faptului că ea poate vedea fantome, iar el este foarte speriat de asta. Este o comedie tare drăguță, iar protagonistul este cel care a jucat într-una dintre dramele mele preferate, Because This is My First Life.

Mood of the Day

Mood of the Day este un film destul de provocator, față de cele obișnuite coreene. Protagonistul îi face avansuri protagonistei încă din primele clipe în care o cunoaște, ba chiar îi propune o aventură de-o noapte. Soo Jung este într-o relație călduță de 10 ani, iar în drum spre Busan îl cunoaște pe Jae Hyun. Acesta e un playboy, dar Soo Jung devine atrasă de el în ciuda faptului că îl consideră ușuratic iar ea este deja într-o relație. Interacțiunea dintre protagoniști este jucăușă și simpatică, iar actorii au o chimie bună.

On our wedding day

Filmul mi-a atras atenția pentru că joacă  Park Bo-young, pe care o știu din Strong Woman Do Bong și este adorabilă și Kim Young-kwang din Gogh, Starry Night, unul dintre actorii mei preferați. Este povestea unui bărbat care primește invitație la nunta unei foste iubite din anii de studenție, iar asta îi trezește amintiri. Este o comedie simpatică ce vă va binedispune.

Crazy Romance

Filmul acesta mi-a atras atenția pentru că îi are în rolurile principale pe Kong Hyo Jin, una dintre actrițele mele preferate, pe care am descoperit-o datorită dramei Master Sun, și Kim Rae Won, care mi-a plăcut mult în drama Doctors. Spune povestea de iubire dintre Jae-Hoo și Sun-Young. Jae-Hoon tocmai a fost părăsit de logodnică, dar nu și-a revenit. Între timp, Sun-Young s-a despărțit de prietenul ei, care o înșela. Fiind colegi de birou, interacționează des și deși inițial nu se plac, între ei se leagă o prietenie. Este o comedie simpatică și foarte amuzantă.

Pentru a nu rata noutățile din lumea K-Drama & K-POP, alătură-te grupului nostru de Facebook K Drama România sau abonează-te la canalul de YouTube unde vorbesc despre K-POP, K-Drama și cultura coreană.

Facebook Comments

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *