K-pop se întâlnește cu Anime: OST-uri celebre ale artiștilor K-Pop

Suntem întotdeauna încântați când K-Pop se intersectează cu alte aspecte ale culturii pop, în special anime, deoarece genul este unul dintre cele mai importante exporturi de divertisment din Japonia. Odată cu creșterea numărului grupurilor de K-Pop care contribuie la OST-urile anime, putem spune că avem un viitor strălucit în față atât pentru fanii K-Pop, cât și cei ai anime-urilor! Iată mai jos câteva dintre cele mai celebre OST-uri anime ale compuse de artiști K-Pop.

Tower Of God — “Top” by Stray Kids

Știm deja că Stray Kids poate crea un soundtrack pentru aproape orice. Animeul japonez este o adaptare a benzii desenate coreene cu același nume, care a avut premiera în 2020. Ori de câte ori vei reviziona acest anime, nu poți sări niciodată peste melodiile outro și intro.

Re-Main – “Forget Me Not” by ENHYPEN

Acest anime se învârte în jurul lui Minato Kiyomizu, care își pierde amintirile după o comă cauzată de un accident de mașină.

Kiba — “Hakanaku Tsuyoku” by Younha

Fanii sunt foarte încântați de faptul că, după aproximativ 16 ani, această melodie este în sfârșit lansată oficial prin contul oficial YouTube al Younha. Younha, care a debutat inițial în Japonia înainte de a pătrunde pe piața coreeană, a lansat această bijuterie în 2007, chiar înainte de a-și face debutul în Coreea.

Rilu Rilu Fairilu — “Brand New Days” by A Pink

Acest anime este un efort comun între Sanrio și Sega, fiind un anime fantastic distractiv despre diverse zâne și aventurile lor în lumea umană. 

Black Clover — “Everlasting Shine” by Tomorrow X Together

După un debut japonez de succes, grupul a fost selectat pentru a interpreta a douăsprezecea temă de deschidere a anime-ului.

Fairy Tail — “Masayume Chasing” by BoA

Acest anime este unul dintre cele mai populare anime fantastice, iar regina noastră K-Pop,  BoA, a compus a cincisprezecea piesă de deschidere a anime-ului. 

KING’s RAID Opening Theme 2 – “Eclipse” by DREAMCATCHER

Dacă ai auzit Dreamcatcher, ai fi de acord că sunt făcuți cu siguranță să cânte melodii tematice anime și, din fericire, au și făcut-o. Animeul este o adaptare din 2020 a jocului video cu același nume. 

One Piece — “We Are” by TVXQ

Acest anime este unul dintre cele mai populare din toate timpurile. Regii K-Pop au interpretat un remix al primei piese de deschidere a anime-ului.

Ozuma — “Neverland” by FTIsland

În 2012, al șaptelea single japonez al grupului, „Neverland”, a fost ales ca melodie de deschidere pentru anime. Acest anime din 2012 este plasat pe un Pământ post-apocaliptic, unde întreaga planetă s-a transformat într-un deșert arid.

Beelzebub — “Baby U!” by MBLAQ

Această melodie este al doilea single japonez al grupului, și a servit drept a patra melodie de deschidere pentru anime. Animeul a avut premiera în 2011 ca o adaptare a manga-ului cu același nume și a durat 60 de episoade.

Noblesse — “Breaking Dawn” by Jaejoong Kim

Acesta este tipul de piesă care s-ar putea să nu-ți placă la început, dar apoi devine super captivantă cu cât o asculți mai mult. De asemenea, această melodie te-ar putea face să vrei să vrei să recitești webtoonul Noblesse de dragul nostalgiei.

Lookism — “Like That” by ATEEZ

Cu siguranță a fost un cadou de Crăciun pentru fani când ATEEZ a lansat această piesă în decembrie anul trecut. Mai ales că ATEEZ sunt și fani uriași ai anime-ului, acesta devenind un vis transformat în realitate atât pentru fani, cât și pentru artiștii înșiși. 

Solo Leveling — “Echo” by The Boyz

Acest anime nu a fost încă lansat, dar cântecul a fost cu siguranță un teaser pentru ceea ce urma să vină din această serie, făcându-i pe toți mai mult decât entuziasmați! În loc de un anime, videoclipul părea că personajele tocmai au început să iasă direct din manhwa! 

SURSA

Pentru a nu rata noutățile din lumea K-Drama & K-POP, alătură-te grupului nostru de Facebook K Drama România sau abonează-te la canalul de YouTube unde vorbesc despre K-POP, K-Drama și cultura coreană. Ne puteți urmări și pe contul de Instagram sau Facebook.

Facebook Comments

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *