Top 10 K-Drama cu elemente supranaturale

Îmi place foarte mult stilul coreenilor de a introduce elemente supranaturale în serialele lor, împletindu-le cu folclor, istorie, iubire sau mituri. Iată lista mea de K-Drama preferate de tip fantasy – care este favorita voastră?

1. A Korean Odyssey

O frumoasă poveste de iubire între o muritoare și un zeu, pe care chiar ea l-a eliberat din închisoare în copilărie. Drama este cunoscuta și sub numele de Hwayugi, fiind un spin-off modern al romanului chinezesc Journey to the West. Seon-mi (Oh Yeon Seo) are abilitatea de a vedea lumea spiritelor și după ce în copilărie este păcălită de un zeu să îl elibereze din închisoare, aceștia se revăd la maturitate. Zeul, Son Oh-gong (Lee Seung Gi), îi promisese că dacă îl va elibera, o va ajuta de fiecare dată când ea va avea nevoie. Însă nu se ține de promisiune, iar când se revăd, peste 25 de ani, încep o relație de iubire.

2. Goblin

Goblin mai este cunoscut și sub numele de Guardian: The Lonely and Great God, și are în distribuție o mulțime de staruri, precum Gong YooLee Dong Wook, sau Yoo In Na. Pe scurt, drama spune povestea unui goblin, o creatură mistică, un soi de zeu, care trebuie să își găsească mireasa sortită pe tărâmul oamenilor, pentru a scăpa de blestemul imortalității. Este o poveste superbă, cu o cinematografie spectaculoasă, care mi-a plăcut și pentru felul profund uman în care sunt conturate personajele.

3. Legend of the Blue Sea

Această dramă îl are ca protagonist pe Lee Min Ho, care joacă alături de Jun Ji Hyun, o actriță foarte iubită în Coreea. Drama este un soi de basm modern, în care o sirenă se îndrăgostește de un bărbat și vine pe tărâmul oamenilor pentru a fi alături de el. Pe lângă imaginile superbe și povestea fantastică, un punct forte al dramei este umorul și chimia bună dintre protagoniști.

4. Tomorrow with You

Tomorrow with You spune povestea unui bărbat, Yoo So-joon, care are abilitatea de a călători în viitor. Protagoniștii sunt Lee Je Hoon și Shin Min Ah. Yoo So-joon este CEO-ul unei companii și tot călătorind în viitor, află că destinul său este legat de Song Ma-rin și că viața lor depinde de relația dintre ei. Astfel, el decide să se căsătoreacă cu ea, în încercarea de a-și salva viața. Din nou, pe lângă premisa interesantă de la care pleacă drama, mi-a plăcut mult relația dintre protagoniști și umorul.

5. My Love from the Star

My Love from the Star aproape că nu mai are nevoie de prezentare – a avut un succes masiv în lumea Hallyu. De asemenea, îl are ca protagonist pe Kim Soo Hyun, unul dintre cei mai de succes actori coreeni. Povestea se învârte în jurul lui Cheon Song-yi, o actriță faimoasă și a vecinului său, Do Min-joon, care este de fapt un extraterestru cu super-puteri, ce a ajuns pe Pământ în urmă cu 400 de ani, în perioada Joseon. Bineînțeles că cei doi ajung să se îndrăgostească.

6. W: Two Worlds Apart

În W: Two Worlds Apart, acțiunea pendulează între două universuri paralele: cel al unei serii de benzi desenate și lumea reală. Între Oh Yeon-Joo (Han Hyo Joo), o doctoritță din lumea reală, care se poate transpune în lumea benzilor desenate, și Kang Chul (Lee Jong Suk), protagonistul webtoon-ului, se leagă o poveste de iubire. Drama are și multă acțiune, mister, elemente de thriller, pe lângă frumoasa poveste de dragoste dintre protagoniști.

7. Hotel del Luna

Drama spune povestea Hotel del Luna, din Seul, care a existat de milenii, ajutând fantomele și sufletele pierdute. Managera hotelului, Jang Man Wol, poartă blestemul de a avea grijă de acest hotel pentru eternitate. IU joacă rolul lui Jang Man-wol, iar Yeo Jin Goo joacă rolul lui Chan Sung, un absolvent Harvard care este racolat pentru a lucra la acest hotel.

8. Strong Woman Do Bong Soon

Cuplul din această dramă este pentru mine cel mai drăguț și sweet din k-drama world. Premisa serialului: Do Bong Soon, o fată care la prima vedere pare micuță și fragilă, are de fapt super puteri, iar protagonistul o angajează drept bodyguard. De aici cei doi pornesc într-o mulțime de aventuri amuzante și bineînțeles… se îndrăgostesc. Dacă vrei să simți fluturașii primei iubiri și să râzi cu poftă, acesta este serialul potrivit pentru tine. Actorii sunt incredibili, atât cei din rolurile principale, cât și cei din rolurile secundare – joacă atât de bine încât uiți efectiv că joacă un rol.

10. Extraordinary You

Drama spune povestea unei fete care realizează că este de fapt un personaj secundar al unei benzi desenate, numite “Secret”. De aici încolo, ea încearcă să și schimbe destinul. Îmi place faptul că această dramă subliniază niște idei profunde, de tipul: poți să îți schimbi destinul, dacă ești determinat și te poți transforma din personaj secundar în personaj principal.

Pentru a nu rata noutățile din lumea K-Drama & K-POP, alătură-te grupului nostru de Facebook K Drama România.

Facebook Comments

About the author

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *