10 seriale coreene superbe care împlinesc 10 ani anul acesta

Multe dintre serialele coreene au o atracție atemporală, și o valoare însemnată atunci când le revedem iar și iar. De la clasica poveste de dragoste dintre un băiat bogat și o fată săracă până la o relație din altă lume dintre un extraterestru și un superstar sau intrigi la palat și între dinastii, iată câteva povești care ne-au rămas în suflet și ne-au binedispus de-a lungul ultimei decade. Am aruncat un ochi peste 10 K-Drame care împlinesc 10 ani anul acesta! Dacă nu le-ați văzut deja, vă recomandăm să le urmăriți.

HEIR

Cha Eun Sang (Park Shin Hye), o studentă la liceu, ajunge în Statele Unite pentru a o găsi pe sora sa mai mare care a fugit. Ea ajunge să îl cunoască pe Kim Tan (Lee Min Ho), un băiat bogat, solitar care trăiește departe de casă, conform dorințelor fratelui său mai mare Won (Choi Jin Hyuk). Faptul că o cunoaște pe Eun Sang îi dă lui Kim Tan aripi pentru a zbura așa că decide să se întoarcă acasă, în Seul.

Jocul coincidențelor face ca Eun Sang să aibă șansa de a învăța la o școală privată de elită la care învață doar copiii oamenilor bogați și celebri, inclusiv Kim Tan. Spre surprinderea lui Kim Tan, fata pentru care începe să aibă sentimente trăiește în casa lui. Eun Sang este fiica servitoarei familiei lui Kim. Dar când Kim Tan își clarifică intențiile și o curtează pe Eun Sang, cu speranța de a o cuceri, ea îl ține la distanță. Mai este și cel mai bun prieten al lui Kim Tan care se transformă în dușman, Choi Young Do (Kim Woo Bin), care se îndrăgostește și el de Eun Sang. Între dispute, glume și politica liceului, se dezvoltă o tandră poveste de dragoste între cei doi protagoniști.

Heirs a obținut un calificativ înalt în listele de popularitate și fost bine primit de public. În ciuda figurii de stil a băiat bogat/față săracă, drama a scos la lumină în mod evocator marile pariuri de a trăi viața în înalta societate, unde chiar și copii și viețile lor sunt văzute drept un activ care poate aduce profit. Lee Min Ho în rolul imaturului Kim Tan care până la urmă se maturizează, este foarte drăguț. Există câteva săruturi delicioase între el și Park Shin Hye, care sunt încântătoare. Și Kim Woo Bin în rolul răului prin excelență cu o inimă de aur este încântător. În general, este o dramă distractivă și atractivă.

MY LOVE FROM THE STARS

Cui nu îi place o poveste bună? În special când vorbește despre o vedetă de film care este literalmente cucerită de un bărbat care a venit din stele? Do Min Joon (Kim Soo Hyun) este un rezident de 400 de ani pe Pământ. Poate fi desemnat ca un extraterestru, dar arată mult mai frumos decât orice om pe care ți l-ai imaginat. Eternul și mereu tânărul Min Joon se bucură de singurătatea sa și a așteptat răbdător timp de secole să se întoarcă pe planeta sa. Chun Song Yi (Jun Ji Hyun), o vedetă capricioasă, este cunoscută pentru istericalele și crizele sale ocazionale. Atunci când asistă la un curs universitar ținut de Min Joon, care este și vecinul său de apartament, ies scântei. După disputele de la început, în principal provocate de Song Yi, Min Joon, în ciuda faptului că este rezervat, se simte atras de ea.

My Love From The Stars a rămas una dintre preferatele fanilor de K-Drame. Fie că este vorba de faptul că pe Min Joon îl deranjează lumea modernă cât timp îi ține la distanță pe oameni sau pe Song Yi, care își găsește consolarea mâncând cutii de pui fript și bând bere pentru a se proteja de singurătate, ambele personaje sunt adorabil de extravagante. Iar chimia incredibilă dintre Kim Soo Hyun și Jun Ji Hyun le-a dăruit fanilor câteva momente de neuitat pe micul ecran.

REPLY 1994

Să ne întoarcem în trecut, în anul sinonim apariției grupului de K-POP din prima generație Seo Taiji And The Boys și al nașterii Ligii Coreene de Baschet. Să o cunoaștem pe Sung Na Jung (Go Ara), a cărei familii le oferă o pensiune care adăpostește șase prieteni. Dar centrul atenției este Trash (Jung Woo), un student la medicină și Chil Bong (Yoo Yeon Seok), o stea a baseball-ului. Na Jung este îndrăgostită de Trash, care o consideră doar o prietenă, în timp ce Chil Bong, care este popular printre fete, este îndrăgostit de Na Jung. Cei trei navighează printre aceste momente incomode atunci când prietenia se transformă în ceva mai mult.

Spectatorii niciodată nu și-au dedicat timpul și energia urmărind un triunghi amoros ca în această dramă. De la povestirea sa evocatoare, arcul personajelor și până la interpretare, Reply 1994 este o oră adusă acelor minunați ani din trecut ce ne aduc amintiri prețioase.

GOOD DOCTOR

Park Shi On (Joon Won) este chirurg pediatric autist care are o memorie sclipitoare și abilități speciale deși dezvoltarea sa emoțională este cea a unui copil. Colegii și pacienții săi râd de el în spital pentru că nu se încrede în nimeni și este robotic din moment ce tinde să își folosească intuiția pentru a gândi în loc să simtă. Park Shi On nu este perfect și deși face greșeli, învață să evolueze până când devine un chirurg încrezător în forțele proprii și de încredere.

Drama folosește un umor subtil pentru a transmite un punct pertinent și se abține din a predica iar interpretarea sensibilă a lui Joo Won ca Shi On are un impact de durată. Relația dintre el și Moon Chae Won, cea care o interpretează pe Cha Yoon Seo, cu siguranță te va face să zâmbești. Subiectul dinamic al dramei a generat chiar o nouă versiune cu o populară adaptare în Statele Unite cu același nume!

EMPRESS KI

Poveștile și fabulele regale s-au reinterpretat des în cultura pop, în special de la războaiele dintre dinastii, intrigile palatelor și poveștile de dragoste ghinioniste care fac ca povestirea lor să fie dramatică și captivantă. Empress Ki o are ca protagonistă pe Ha Ji Won, care este căsătorită cu împăratul Toghun Temut (Ji Chang Wook). Drama este o relatare fictivă a vieții și a epocii infamei împărătese Ki, care urcă de la rangul de concubină la palat pentru a se transforma într-o forță de luat în seamă la curtea regală. De asemenea este prezentată și relația ei cu prima sa dragoste Wang Yoo (Joo Jin Mo), regele Chunghye al Goryeo, cel pe care niciodată nu îl va uita, dar știe că viitorul său nu este alături de el.

Deși relațiile în dramă au fost povestite cinematografic, se bazează pe figuri istorice reale. Împărăteasa Ki, cea care a sfidat sistemul de putere, a fost numită des manipulatoare și înfometată de putere în paginile de istorie. După ce a invadat Goryeo cu trupele Yuan-ului, a fost etichetată drept trădătoare pentru că și-a invadat propria țară și a rămas un personaj cu nereușite în istorie.

SECRET LOVE

Această dramă spune turbulentă poveste de dragoste dintre un bărbat în căutarea răzbunării și o femeie acuzată pe nedrept de o crimă pe care nu a comis-o. Jo Min Hyuk (Ji Sung), un bărbat bogat și chipeș, a trăit într-o carapace goală după tragică moarte a iubitei sale. Kang Yoo Jung (Hwang Jung Eum), pe de altă parte, a ispășit o sentință de închisoare după ce s-a declarat vinovată în locul iubitului ei. Deși acum Min Hyuk este logodit cu Se Yeok (Lee Dă Hee), nu poate uita de moartea iubitei sale. Și deși Yoo Jung încearcă să își refacă viața după condamnarea la închisoare, își dă seama că cel mai mare obstacol din drumul ei pentru a-și recupera viața este Min Hyuk. Min Hyuk o vede ca pe motivul care i-a distrus viața și face orice pentru a-i face viața grea. Dar în ciuda rezervelor sale, Min Hyuk se îndrăgostește de Yoo Jung și fiecare dintre ei descoperă câteva adevăruri amare despre relațiile sale trecute.

Secret Love este un rollercoaster absolut care vine cu o poveste încordată și pasională. Drama menține ritmul intens, ceea ce îl fascinează pe telespectator. Chimia palpabilă dintre Ji Sung și Hwang Jung Eum este arzătoare, căci cei doi, încurcați de o rețea a minciunilor, se află într-o poveste de dragoste pasional de periculoasă.

THAT WINTER, THE WIND BLOWS

O dramă cu o premisă neobișnuită, That Winter, The Wind Blows spune povestea unei relații interzise dintr-o moștenitoare și un escroc. Oh Young (Song Hye Kyo), este oarbă și își caută cu disperare fratele Oh Soo, dar sfârșește prin a cunoaște un impostor. Omul în cauză este un escroc îndatorat (Jo In Sung), care se hotărăște să își asume identitatea celui mai bun prieten al său mort Oh Soo și reușește să își ușureze drumul în viața complicată a familiei Oh. Dar ceea ce manipulatorul Oh Soo nu se aștepta a fost să se simtă atras de liniștita și abătuta Oh Young, care este sătulă de toți cei care o înconjoară. Oh Soo decide să se transforme în ochii lui Oh Young și o protejează de intrigantul său logodnic și de familia sa extinsă.

That Winter, The Wind Blows este o dramă lentă, melancolică și chiar tristă pe alocuri. Nici personajele nu sunt perfecte: au defecte și își înfruntă problemele. Song Hye Kyo în rolul neîncrezătoare și nejutoratei Oh Young oferă o interpretare reținută. Și Jo In Sunt impresionează în rolul escrocului care își dă seama că pedeapsa finală este să spună adevărul fără să conteze repercusiunile.

MASTER’S SUN

Tae Gong Shiloh (Gong Hyo Jin) abia poate să doarmă noaptea din cauza multor întâlniri cu fantome. Gong Shiloh este vizitată constant de spiritele morților care doresc ca ea să facă lucruri pentru ei. Dar singura persoană care pare a fi un scut este bogatul stăpân al unui hipermarket universal, Joo Joong Won (So Ji Sub). Gong Shil descoperă că de fiecare dată când stă aproape de el, nu îi vede pe cei morți. Cei doi au un început dificil, în special pentru că Joong Won este sătul de lipicioasa Gong Shil, dar deși este absurdul situației, într-un fel sfârșesc prin a se îndrăgosti unul de celălalt.

Când ai două mari vedete cum sunt Gong Hyo Jin și So Ji Sub, te poți aștepta la o chimie nemaipomenită. Ji Sub în rolul lui Joo Joong Won este zgomotos, în special când este vorba despre rezervele lui față de Gong Shil. Dar când se îndrăgostește, este un om pasional care nu are ochi decât pentru femeia pe care o iubește. Iar Gong Hyo Jin dă altă lovitură de maestru a priceperii sale actoricești. Unele dintre poveștile dramei sunt atât de sfâșietoare încât cu siguranță te vor face să verși lacrimi.

I HEAR YOUR VOICE

Park Soo Ha (Lee Jong Suk), un student de liceu de 19 ani, are capacitatea de a citi cele mai profunde gânduri ale oamenilor. Este o abilitate pe care o dezvoltă după ce asistă la oribilul accident al tatălui său. Deși asasinatul a fost calificat drept accident, o tânără adolescentă pe nume Jang Hye Sunt (Kim S-o Hyun) dă mărturie împotriva suspectului, care este astfel arestat. Acest incident îl impresionează profund pe Soo Ha, care promite să o protejeze pe Hye Sunt. După câțiva ani, când se întâlnesc, Hye Sung matură (Lee Bo Young) este acum o apărătoare publică al distantă și bruscă, plictisită de cazurile sale și dezamăgită de viață. Soo Ha o sprijină ascultător pe Hye Sung iar spiritul său protector iese la lumină atunci când asasinul împotriva căruia Hye Sung a depus mărturie este eliberat și plănuiește să se răzbune.

I Hear Your Voice împletește în mod abil mai multe intrigi secundare iar poveștile fac lumină asupra modului în care legea, uneori, îi dezamăgește tocmai pe oamenii cărora le-au fost destinate. Lee Bo Young strălucește cu personalitatea directă a lui Hye Sung, în timp ce Lee Jong Suk oferă o interpretare matură în rolul adorabilului și liniștitului Sok Ha. Iar chimia între cei doi este absolut perfectă pentru tensiunea din acest serial. Drama nu a experimentat doar o mărire constantă în audiență, dar s-a mărit cu două episoade datorită succesului.

GU FAMILY BOOK

Acesta este alt serial istoric de tip fantasy, care are o distribuție impresionantă. Kang Chi (Lee Seung Gi) s-a născut dintr-o femeie umană și un gumiho (vulpea cu nouă cozi). Este puțin obraznic, se luptă cu identitatea sa și se simte pierdut în ceea ce privește descendența sa supranaturală. După ce familia lui adoptivă este atacată, Kang Chi are grijă să o protejeze. De asemenea, vrea să afle adevărul despre originile sale și despre ce are nevoie pentru a deveni complet uman. O cunoaște pe Dam Yeongjo Wool (Suzy), o fată spadasin și pornesc într-o călătorie plină de acțiune, cu o duioasă poveste de dragoste între cei doi. Kang Chi are de asemenea, un adversar în prietenul său ce se transformă în dușman, cinicul și recele Park Tae Seo (Yoo Yeongjo Seok), a cărui abilități la scrimă și arte marțiale sunt de neegalat.

Gu Family Book este o operă de artă când vine vorba despre aventuri fantastice. Versatilitatea și priceperea actuală a lui Lee Seung Gi trec pe primul plan iar ca actor al cărui stil natural de a juca face ca toate personajele să se identifice cu el, își arată aptitudinea încă o dată în scenele de acțiune. 

Articol realizat de colaboratoarea noastră, Lucia Hyun. Sursa: Soompi.com

Pentru a nu rata noutățile din lumea K-Drama & K-POP, alătură-te grupului nostru de Facebook K Drama România sau abonează-te la canalul de YouTube unde vorbesc despre K-POP, K-Drama și cultura coreană. Ne puteți urmări și pe contul de Instagram sau Facebook.

Facebook Comments

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *