Serialul coreean „Pachinko” câștigă premiile Gotham

Actress Kim Min attends this year's Gotham Awards in New York, Nov. 29. Yonhap
Actrița Kim Min la premiile Gotham de anul acesta la New York, 29 noiembrie

„Pachinko”, serialul coreean realizat de Apple TV+ a luat acasă un premiu la Premiile Gotham de anul acesta, devenind astfel al doilea serial TV coreean ce a câștigat la ceremonia de decernare a premiilor americane pentru filme și seriale independente.

Serialul dramă din opt părți este ecranizarea unei cărți cu același nume și a câștigat la categoria „Breakthrough Series ― Long Format (peste 40 de minute)” la cea de-a 32-a ceremonie de decernare a premiilor care a avut loc luni la New York (ora SUA).

Dar actrița principală, Kim Min-ha, nu a reușit să fie premiată pentru performanță remarcabilă într-o serie nouă. În schimb, Ben Whishaw din „This is Going to Hurt”, un serial TV britanic de comedie-dramă medicală, a luat onoarea.

Actress Kim Min attends this year's Gotham Awards in New York, Nov. 29. Yonhap

Bazat pe romanul omonim scris de autorul coreean american Min Jin Lee, „Pachinko” descrie viața lui Sunja, născută într-o familie săracă din Busan la începutul anilor 1900. Stăpânirea colonială japoneză din 1910-1945 o obligă să se mute în Japonia, iar ea și familia ei trebuie să treacă printr-o viață grea acolo chiar și după al Doilea Război Mondial.

Citiți despre carte mai multe aici:

Anul trecut, serialul coreean de succes Netflix „Squid Game” a devenit primul câștigător al țării la ceremonia anuală de decernare a premiilor, obținând același titlu de cel mai bun serial TV de lungă durată.

Pentru a nu rata noutățile din lumea K-Drama & K-POP, alătură-te grupului nostru de Facebook K Drama România sau abonează-te la canalul de YouTube unde vorbesc despre K-POP, K-Drama și cultura coreană. Mă puteți urmări și pe contul de Instagram, unde recomand o mulțime de cărți de autori asiatici, sau despre cultura asiatică.

Facebook Comments

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *