3 lucruri frumoase pe care le-am învățat despre coreeni din serialele lor

Mulți dintre noi ajungem să fim interesați de Coreea și de cultura lor datorită serialelor. Iată câteva lucruri frumoase despre coreeni, descoperite prin intermediul K-Drama.

1. Au o estetică specială

Apreciază frumosul și sunt mereu îngrijiți și foarte de bine îmbrăcați, atât femeile cât și bărbații. Râuri de articole s-au scris de exemplu despre superbele ținute ale actriței Seo-Ye-Ji din It’s Ok Not to Be Ok. Dar nu am putut să nu remarc și frumoasele ținute pe care Son-Ye-Jin le-a avut în serialul meu preferat, Crash Landing on You, sau cât de bine se îmbracă Jang Jae-Yul, protagonistul din It’s Ok, That’s Love. Există de altfel pe internet chiar și site-uri dedicate doar modei din serialele coreene, site-uri ce te ajută să găsești inclusiv haine și outfituri la fel ca cele purtate de personajele tale preferate.

Sursa: K Drama Style ( It’s Ok That’s Love)
Sursa: K Drama Style ( It’s Ok That’s Love)
Sursa: K Drama Stars ( It’s OK Not To Be OK)
Sursa: K Drama Stars ( Crash Landing on You)

2. Politețea lor și comportamentul în societate

Coreenii sunt foarte politicoși cu necunoscuții și își respectă părinții și superiorii extrem de mult. Aceștia se înclină atunci când își salută un superior și respectă autoritatea într-un mod foarte natural, deși nouă poate ni s-ar părea că sunt exagerați. Daca ați văzut What Is Wrong With Secretary Kim, poate v-a frapat că secretary Kim i se adresa lui mereu cu Mr. Chairman. Ei bine în Coreea, nu este politicos să îi spui unei persoane ce nu îți este apropiată nici măcar numele de familie. Nu i te poți adresa de exemplu directorului Popescu cu ‘’Domnule Popescu’’ ci cu ‘’Domnule Director’’ etc.

3. Mâncarea bună și felul în care se bucură de ea

Iubesc mâncarea bună și o transformă într-un ritual sau într-un eveniment social. Nu te poți uita la un serial coreean fără să vrei să mănânci din ceea ce mănâncă ei. Mănâncă cu atâta poftă și mâncarea este atât de des prezentă în serialele lor, încât îți vine câteodată să li te alături la masă. Dacă v-ați uitat la Something In the Rain (Prietena surorii mele), veți observa că majoritatea discuțiilor dintre personaje au loc la masă, între protagonista și iubitul ei, între protagonistă și familia ei etc. Am învățat astfel de mâncăruri gen ramyeon (a nu se confunda cu ramenul japonez, ramyeon sunt de fapt instant noodles în stil coreean), kimchi stew (tocana cu kimchi, faimoasa lor varză murată picantă), bibimbap (pilaful coreean cu legume, carne și ou ochi) sau deliciosul KFC – Korean (Sic!) Fried Chicken-, puiul coreean ce se mananca la orice oră din zi și din noapte în Coreea de Sud.

Sursa: Drama Beans ( Something in the Rain)

Voi ce lucruri interesante ați aflat despre cultura coreeană, urmărind K-Drama? 🙂

Articol scris de Andreea Per, colaboratoare a site-ului kdrama.ro. Pentru a nu rata noutățile din lumea K-Drama & K-POP, alătură-te grupului nostru de Facebook K Drama România.

Facebook Comments

About the author

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *