3 lucruri mai puțin frumoase pe care le-am învățat despre coreeni din serialele lor

Dacă într-un articol anterior am analizat 3 lucruri frumoase pe care le-am învățat despre coreeni din serialele lor, acum vorbim despre lucruri mai puțin frumoase legate de cultura lor.

Coreenii beau mult alcool

Din ceea ce vedem în K-Drama, atât femeile, cât și bărbații beau mult alcool dacă sunt triști sau supărați sau pentru a se relaxa după munca foarte stresantă de la birou. Secvențele în care diverși protagoniști apar extrem de alcoolizați (câteodată chiar leșinați), lângă foarte multe conserve de bere sau sticle de soju sunt des întâlnite în serialele lor. De altfel toată povestea din One Spring Night începe cu noaptea în care protagonista bea prea mult alături de prietena ei și se trezeste foarte târziu cu o durere de cap oribilă a doua zi, întârziind la serviciu. De asemenea sunt memorabile secvențele în care în Descendants of the Sun, Alpha Team întorcându-se din Uruk bea timp de trei zile fără să doarmă un minut.

foto: Pinterest

Violența fizică și verbală

Par să fie destul violenți fizic și verbal cu apropiații (femei cu femei, femei cu bărbați, dar și bărbați cu femei). Țipetele isterice dar și loviturile sunt la ordinea zilei atunci când coreenii își exprimă dezaprobarea față de un apropiat. De exemplu țipetele și certurile care se aud din casă în care eroina Ji Hae-So locuiește cu protagonistul interpretat de Jang Jae Yeol, cu șeful său și cu unul dintre pacienți, în drama It’s ok, That’s Love.

foto: Pinterest & Tumblr

Femeile de carieră muncesc până la epuizare

Femeile care își doresc carieră lucrează exagerat de mult și acceptă multe lucruri ce nouă, în Vest, nu ni s-ar părea de acceptat. Eroinei din Something in the Rain de exemplu nu i se pare anormal să și doarmă la birou daca e nevoie și acceptă de la șeful său avansuri voalate pe care le ia în glumă, deși nu ar trebui, pentru a putea să își continue munca în liniște. De asemenea, în Romance is a Bonus Book, povestea începe cu eroina, Kang Dan-I încercând în van să își găsească ceva de muncă la nivelul experienței și studiilor sale. Pentru că a avut o pauză de neacceptat în piața muncii, de mai mulți ani, crescându-și fetița. Minte în CV că e doar absolventă de liceu și acceptă o poziție mult sub studiile ei, pentru a putea să se întrețină pe ea și pe fiica ei, divorțată fiind.

Foto: Dramabeans and Netflix
foto: Viki

Articol scris de Andreea Per, colaboratoare a site-ului kdrama.ro. Pentru a nu rata noutățile din lumea K-Drama & K-POP, alătură-te grupului nostru de Facebook K Drama România.

 Citește și articolul 3 lucruri frumoase pe care le-am învățat despre coreeni din serialele lor. 🙂

Facebook Comments

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *