10 tipuri de sărut din serialele coreene, care ne fac să simțim fluturașii iubirii

Una dintre cele mai așteptate scene din K-Drame este cea a sărutului, care se întâmplă de obicei în jurul episodului 10 și este ca un punct culminant, după îndelungi tatonări ale protagoniștilor. Multe dintre aceste săruturi sunt de neuitat și te fac să simți fiorii iubirii. Chiar dacă se încadrează într-un tipar și am mai văzut același tip de scene în nenumărate seriale coreene, tot trăim momentul și nu ne putem sătura de ele datorită chimiei dintre protagoniști și a felului în care momentul este filmat și prezentat. Sunt mai multe tipuri de scene de sărut prezentate în kdrame, iată câteva dintre cele mai des întâlnite. 10 tipuri de săruturi pe care fanii înrăiți ai serialelor coreene le vor recunoaște cu siguranță. Unele au devenit virale și au rămas un model pentru serialele lansate ulterior.

1. Sărutul pasional

Când cei doi actori se implică cu pasiune în scena sărutului lor, ies scântei. Astfel de săruturi am văzut în seriale precum Business Proposal, It’s Ok, That’s Love sau It’s Ok Not To Be Ok.

2. Pupicul inocent

Pupicul inocent se întâlnește mai ales în kdramele cu adolescenți sau în serialele mature, unde tipul acesta de pupic „pregătește” publicul pentru viitoarele scene de sărut mai pasionale.

3. Sărutul neașteptat

Aceste scene sunt destul de frecvente, deoarece scenele de sărut pot apărea în momente neașteptate în K-Drame. De obicei protagonista este surprinsă, deși în kdramele mai noi vedem și protagoniste mai curajoase care nu se sfiesc să își surprindă partenerul cu un sărut rapid.

4. Sărutul timorat

Aceste săruturi se întâmplă atunci când unul dintre protagoniști este timorat sau speriat de o scenă de sărut. De obicei este vorba de protagonistă, care este prezentată în general ca fiind mai timidă în contrapartidă cu protagonistul.

5. Sărutul indirect (care are loc de obicei prin intermediul mâncării)

Acest gen de sărut se realizează de obicei cu ajutorul mâncării și sunt doar mici teasere pentru viitoare scene de sărut.

6. Sărutul de întrerupere

Acesta se întâmplă atunci când un personaj încearcă să își termine propoziția, dar este întrerupt în mod neașteptat cu un sărut al celulalt personaj. Poate cel mai celebru sărut de acest tip este cel din Romantic Doctor Kim sezonul 2.

7. „Aproape” sărut

Acest sărut este, de asemenea, destul de frecvent întâlnit în kdrame, deoarece aceste scene sunt ca niște mici teasere, tatonări pentru viitoarele scene de sărut mai serioase. De obicei protagonistul se preface că vreau să o sărute pe protagonistă, dar se întrerupe și o tachineaza.

8. Sărutul accidental

Atunci când două personaje ajung să se sărute  din greșeală.

9. Sărutul diferenței de înălțime

O mulțime de cupluri din K-Drame au diferențe mari de înălțime, ceea ce face sărutul mai adorabil.

10. Sărutul lacrimogen

Acest lucru se întâmplă atunci când cel puțin unul dintre personaje este în pragul lacrimilor, iar sărutul este folosit ca un instrument de alinare.

Articol realizat de colaboratoarea noastră, Magda Matache.

Pentru a nu rata noutățile din lumea K-Drama & K-POP, alătură-te grupului nostru de Facebook K Drama România sau abonează-te la canalul de YouTube unde vorbesc despre K-POP, K-Drama și cultura coreană. Ne puteți urmări și pe contul de Instagram sau Facebook.

Facebook Comments

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *