8 cele mai inspirate drame coreene de vizionat de Ziua Mamei

Serialele coreene reușesc să ofere o varietate de povești și genuri, fie că este vorba de drame sportive, adaptări webtoon, personaje feminine care inspiră sau povești de dragoste.

Acum că se apropie Ziua Mamei, enumerăm câteva drame coreene care prezintă mame și figuri materne puternice – de la o mamă care vine la școală pentru a-și salva fiica de bătăuși până la o mamă care luptă împotriva stigmei de a fi părinte singur.

1. Hi Bye, Mama!

Hi Bye, Mama! se concentrează în jurul lui Cha Yu-ri (Kim Tae-hee), care moare într-un accident de mașină în timp ce e încă însărcinată cu fiica ei.

Ea rămâne pe Pământ ca fantomă pentru că pur și simplu nu își poate lăsa în urmă soțul și copilul, apoi i se dă șansa de a deveni reveni din nou la viață. Dar ea trebuie – ca fantomă – să treacă printr-o serie de încercări timp de 49 de zile pentru a-și recâștiga locul în familie, altfel nu va mai fi niciodată om.

2. Angry Mom

În adolescență, Jo Gang-ja (Kim Hee-seon) este cunoscută ca fiind slabă de înger. Dar după ce se naște fiica ei A-ran (Kim Yoo-jung), ea se schimbă complet.

Când A-ran ajunge în liceu, aceasta ajunge victima bullying-ului, dar conducerea școlii nu ia plângerile acesteia despre hărțuire în serios. Pentru a-și proteja fiica, Gang-ja se deghizează în elevă și începe să meargă din nou la școală.

3. When The Camellia Blooms

When the Camellia Blooms e o comedie thriller. Aceasta o are ca personaj principal pe Dong-baek (Gong Hyo-jin), o mamă singură care trăiește în orășelul Ongsan. Aceasta lucrează într-un bar-restaurant numit Camellia, în timp ce are grijă de fiul ei Pil-gu (Kim Kang-hoon).

Dar a fi mamă singură vine la pachet cu stigmatizarea din partea cunoscuților, iar vecinii bârfesc adesea despre Dong-baek, deoarece mulți bărbați vizitează barul. Aceasta rămâne nonșalantă și face tot posibilul să aibă grijă de fiul ei.

4. Marriage Contract

Marriage Contract spune povestea mamei singure Hye-soo (Uee) și a fiicei ei Eun-sung (Shin Rih-ah). După moartea soțului, care o lasă cu datorii uriașe, Hye-soo este hărțuită în mod constant de către cămătari.

Pentru a economisi bani, ea începe să lucreze la un restaurant deținut de Ji-hoon (Lee Seo-jin), un bărbat dintr-o familie bogată. Într-o zi, Hye-soo aude că Ji-hoon caută un donator de ficat pentru mama lui bolnavă și este dispus să plătească o sumă mare. Pentru a legaliza donația, cei doi încheie un contract de căsătorie.

5. Second 20s

Second 20s spune povestea lui Ha No-ra (Choi Ji-woo), în vârstă de 38 de ani, care și-a dorit întotdeauna să fie dansatoare. Cu toate acestea, a devenit mamă pe neașteptate când avea doar 19 ani și a pus accent pe a deveni o soție și o mamă bună.

Dorind încă să-și împlinească visul, No-ra decide să se întoarcă la școală ca Min-soo și să trăiască viața ca și cum ar avea 20 de ani.

6. Go Back Couple

O altă poveste despre a doua șansă este Go Back Couple. Urmărește viața cuplului căsătorit Choi Ban-do (Son Ho-jun) și Ma Jin-joo (Jang Na-ra). Ban-do se simte împovărat ca susținătorul principal al familiei, în timp ce proaspăta mamă Jin-joo are o stimă de sine scăzută.

Cei doi simt că vârstă fragedă la care s-au căsătorit i-a împiedicat să-și trăiască viața. Aceștia primesc șansa de a călători înapoi în timp, la 20 de ani, dar în curând își dau seama că viața de soți și părinți e cea ce și-au dorit cu adevărat.

7. Green Mothers’ Club

Această dramă de pe Netflix descrie prietenia, dragostea maternă și dezvoltarea a cinci mame diferite, conectate prin copiii lor care merg la aceeași școală.

Fiecare dintre ele are propriile ei lupte și, petrecând timp împreună, încep să se dezvolte și să crească ca oameni.

8. Mother

Mother este un remake al dramei japoneze din 2010 cu același nume și urmărește o tânără pe nume Hye-Na (Heo Yool) care e abuzată de propria mamă, Ja-young (Ko Sung-hee).

Când profesorul temporar al lui Hye-na, Soo-jin (Lee Bo-young), devine conștientă de situația ei, decide să devină mama ei surogat.

SURSA

Pentru a nu rata noutățile din lumea K-Drama & K-POP, alătură-te grupului nostru de Facebook K Drama România sau abonează-te la canalul de YouTube unde vorbesc despre K-POP, K-Drama și cultura coreană. Ne puteți urmări și pe contul de Instagram sau Facebook.

Facebook Comments

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *