10 recomandări de filme coreene, pentru toate gusturile

Deși obișnuiesc să urmăresc mai mult K-Drama, am descoperit că și filmele coreene merită toată atenția. Aici găsiți o listă cu filmele mele preferate, de la comedii romantice, până la thrillere sau fantasy. Ați văzut vreunul din listă? 🙂

Twenty – comedie

Twenty, după cum puteți ghici din titlu, este povestea unui grup de prieteni care au 20 de ani și se luptă cu problemele specifice vârstei: școală, primele iubiri, înrolarea în armată (care este încă obligatorie în Coreea). Este o comedie care demonstrează umorul demențial și de neegalat al coreenilor. Farmecul acestui film constă în redarea unor scene de tipul slice of life, în care îți arată într-un mod amuzant problemele cu care ne confruntăm cu toții. Este o chestie tipic coreeană, să prezinte lucruri jenante, de care de obicei ne rușinăm să vorbim, într-un stil hilarious.

Pe Kim Woo Bin, unul dintre protagoniștii filmului, îl știm din drame precum Uncontrollably Fond sau The Heirs. Acesta are o relație cu Shin Min Ah, una dintre cele mai frumoase actrițe coreene, de câțiva ani.

200 Pound Beauty comedie

Filmul spune povestea lui Han Na, o femeie cu un suflet de aur, care este supraponderală. Din această cauză, este tratată foarte urât de către soțul ei și familia lui. Sătulă să fie tratată de sus, aceasta apelează la chirurgie estetică și ajunge o adevărată frumusețe. Se reinventează drept o cântăreață pe nume Jenny. Filmul pune în discuție superficialitatea lumii în care trăim, arătând că, din păcate, de multe ori oamenii frumoși sunt tratați mai bine și iubiți doar pentru că arată atrăgător. În final, protagonista realizează că pentru a găsi iubirea și a fi fericită cu adevărat nu contează neapărat aspectul.

My Sassy Girl comedie romantică

Un student vede o femeie băută care stă prea aproape de șinele de tren și o salvează. De aici decurg o mulțime de încurcături, iar protagonistul ajunge să se îndrăgostească de fata care la prima impresie pare nebunatică dar are un suflet de aur. În rolul principal joacă Jun Ji Hyun, pe care o știm din drama Legend of The Blue Sea.

Seria Along With The Gods, fantasy

Seria Along With The Gods, formată din 2 filme, ambele succes de box office, spune povestea unui pompier care moare în timpul unui incendiu și ajunge în lumea de dincolo, unde trebuie să treacă o serie de probe pentru a-și câștiga un loc în Rai. În aventură este acompaniat și ajutat de 3 grim reapers, care îl ajută să treacă probele și îl apără în instanța cerească. Povestea este inspirată de Infernul lui Dante, unde, dacă vă aduceți aminte, sunt, la fel ca aici, mai multe trepte ale purgatoriului și eroul trebuie să depășească diverse probe pentru a ajunge în Rai, unde îl așteaptă iubita lui.

Cele două filme din serie îmbină scenele dramatice cu umorul negru, iar efectele speciale sunt de top – este un fantasy bine realizat și emoționant.

Always dramă romantică

Acest film mi-a atras atenția datorită faptului că îl are ca protagonist pe So Ji-sub, care joacă alături de Han Hyo-joo. Este un film foarte emoționant, inspirat dintr-un film mut din 1931, cu Charlie Chaplin, City Lights. Always cunoscut și ca Only You, spune povestea de iubire dintre un fost boxer, Jang Cheol-min (So Ji-sub) și o femeie oarbă care lucrează ca telemarketer, pe nume Ha Jung-hwa (Han Hyo-joo). Filmul este o melodramă și ne arată o poveste înduioșătoare, cu oameni care fac sacrificii imense în numele iubirii.

The Beauty Inside

Woo-jin, protagonistul filmului, are o viață diferită de restul oamenilor — în fiecare zi acesta se trezește cu un alt aspect/corp. Uneori e femeie, alteori bărbat, dar sufletul rămâne același. Aceste este îndrăgostit de Yi-soo, interpretată de actrița Han Hyo-joo. The Beauty Inside este o comedie romantică foarte lăudată de critici, pentru că arată că în final, sufletul și nu aspectul contează. Deoarece în film protagonistul își schimbă corpul de atâtea ori, apar o mulțime de actori cunoscuți în rolul său, precum Park Shin-hye, Go Ah-sung sau Han Hyo-joo.

Spellbound comedie romantică

De la o vârstă fragedă, Yeo-Ri (Son Ye-Jin) vede fantome, și din cauza asta trece prin diverse aventuri și se izolează de lume. Ea ajunge să se împrietenească cu un magician numit Jo-Goo (Lee Min-Ki), care ușor, ușor, o scoate din carapacea ei. Treptat, între ei se naște o poveste de iubire care este supusă încercărilor din cauza faptului că ea poate vedea fantome, iar el este foarte speriat de asta. Este o comedie tare drăguță, iar protagonistul este cel care a jucat într-una dintre dramele mele preferate, Because This is My First Life.

A Man and A Woman dramă romantică

M-am uitat la acest film deoarece îl are ca protagonist pe actorul din Goblin. Într-o noapte de iarnă friguroasă, Sang-Min (Jeon Do-Yeon) îi cere o brichetă lui Ki-Hong (Gong Yoo). Cei doi străini tocmai și-au lăsat copiii la o tabără din Helsinki, Finlanda. Din acest moment se aprinde scânteia iubirii între cei doi, aceștia sfârșind prin a avea o aventură, deși amândoi sunt căsătoriți. Este un film superb, deși ușor trist, iar chimia dintre cei doi actori este incredibilă.

Whatcha Wearin’? comedie romantică

Yoon-Jung (Kim A-Joong) vrea să își sune iubitul pentru o discuție intimă, dar în loc de asta, sună din greșeală un străin. Ea ajunge să dezvolte o relație de prietenie cu stărinul de la telefon. Cu timpul, Yoon-Jung se întâlnește cu Hyun-Seung (Ji Sung), și ajung să se îndrăgostească. Este o comedie la care am râs cu lacrimi, iar Ji Sung este ca de obicei, fenomenal.

Forgotten, thriller

Forgotten este un excelent thriller psihologic care spune povestea lui Jin Seok, un tânăr ce locuiește alături de părinții și fratele său. În stilul clasic al thrillerelor coreene, este vorba despre răzbunare, răsturnări de situație absolut incredibile și multă emoție. Filmul acesta m-a ținut în tensiune de la început până la sfârșit, este unul dintre cele mai bune thrillere pe care le-am văzut vreodată. Acțiunea este construită atât de bine, iar finalul atât de neașteptat, încât aproape că am sărit din scaun când misterul a fost deslușit la final.

Pentru a nu rata noutățile din lumea K-Drama & K-POP, alătură-te grupului nostru de Facebook K Drama România.

Facebook Comments

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *