Top drame cu Lee Seung-Gi și Lee Da-In

Dacă tot s-a aflat recent că actorii Lee Da-In și Lee Seung-Gi sunt împreună, m-am gândit să fac o listă cu dramele mele preferate de la ei, mai ales că îmi plac mult ambii și chiar m-am bucurat să aflu vestea că cei doi actori formează un cuplu.

Lee Seung-Gi 이승기

Actorul este născut pe 13 ianuarie, 1987, în Seul, Coreea de Sud. Acesta are o soră mai mică, iar în anii de școală a fost un elev exemplar, având note bune și fiind chiar Președintele Consiliului Elevilor din școala sa. Interesul său pentru scenă a apărut încă din copilărie, acesta făcând parte dintr-o trupă pop în adolescență. Seung-Gi a ajuns cunoscut în 2009, datorită rolului Woo-hwan Seon în drama Brilliant Legacy, aceasta fiind cea mai urmărită dramă din prima parte a anului respectiv. De-a lungul carierei sale, actorul a primit numeroase premii, precum:

  • Best Male Entertainer – 2021 (57th) BaekSang Arts Awards
  • Best Actor (“Vagabond”) – 2019 SBS Drama Awards 
  • Best Couple Award (“Vagabond”) – 2019 SBS Drama Awards 
  • Best Actor (mini series) (“Gu Family Book”) – 2013 MBC Drama Awards 
  • Popularity Actor Award (“Gu Family Book”) – 2013 MBC Drama Awards 
  • Best Couple Award (“Gu Family Book”) – 2013 MBC Drama Awards 
  • Most Popular Actor (Brilliant Legacy) – 2010 (46th) BaekSang Arts Awards 

Top drame cu Seung-Gi

A Korean Odyssey

A Korean Odyssey este una dintre dramele mele preferate și poate cea mai frumoasă kdrama fantasy pe care am urmărit-o. Este o frumoasă poveste de iubire între o muritoare și un zeu, pe care chiar ea l-a eliberat din închisoare în copilărie. Drama este cunoscuta și sub numele de Hwayugi, fiind un spin-off modern al romanului chinezesc Journey to the West. Seon-mi (Oh Yeon Seo) are abilitatea de a vedea lumea spiritelor și după ce în copilărie este păcălită de un zeu să îl elibereze din închisoare, aceștia se revăd la maturitate. Zeul, Son Oh-gong (Lee Seung Gi), îi promisese că dacă îl va elibera, o va ajuta de fiecare dată când ea va avea nevoie. Însă nu se ține de promisiune, iar când se revăd, peste 25 de ani, încep o relație de iubire.

Mi-a plăcut totul la drama aceasta, de la elementele fantasy, personajele bine construite, jocul actoricesc și până la imagine – drama are cadre spectaculoase, care te fac să visezi și să îți imaginezi că ești și tu într-un tărâm magic. 🙂

The King 2hearts

Am descoperit această dramă datorită actriței Ha Ji-Won, care joacă rolul principal; o știam din Secret Garden, una dintre dramele mele preferate, și îmi doream să mai văd drame cu ea. Dealtfel, în The King 2hearts, rolul său este asemănător cu cel din Secret Garden, interpretând tot un personaj feminin puternic, băiețos, care luptă cot la cot cu bărbații și este sigură pe ea.

Acțiunea se petrece în Coreea modernă, într-un univers alternativ în care țara este condusă prin monarhie. Prințul Jae-Ha (Lee Seung-Gi) din Coreea de Sud și instructoarea Kim Hang-Ah (Ha Ji-Won), care face parte din Forțele Speciale ale Coreei de Nord, ajung soț și soție printr-o căsătorie aranjată. Deși ideea unei căsătorii aranjate este una des întâlnită în dramele coreene, farmecul acestui serial stă în chimia dintre cei doi actori principali, drăgălășenia prin care este prezentată relația lor de cuplu și umorul. Este o dramă care mi-a plăcut mult și pe care o recomand cu căldură.

Brilliant Legacy

Datorită acestei drame l-am descoperit pe Lee Seung-Gi și rămâne una dintre dramele mele de suflet. Eun-seong Ko (Han Hyo-Joo) și-a pierdut părinții la o vârstă fragedă, și ajunge să trăiască pe cont propriu, până când, într-o zi, norocul îi surâde. Întâlnește o doamnă în vârstă care o îndrăgește pentru felul său cald și muncitor de a fi, și decide să îi lase moștenire o sumă importantă de bani. Nepotul acestei doamne bogate este Woo-han Seon (Lee Seung-Ki), un tânăr arogant, care nu cunoaște valoare banilor munciți. Într-o zi, acesta află șocat de la bunica sa că Eun-seong Ko, practic o străină, va moșteni banii familiei…iar de aici apar încurcăturile între cei doi protagoniști. La început, cei doi nu se suportă, însă treptat între ei se înfiripă o poveste de iubire.

Lee Da-In 이다인

Lee Da-In s-a născut pe 5 noiembrie, 1992, în Seul, Coreea, are o soră mai mare, iar părinții săi sunt actorii Kyeon Mi Ri și Im Young Gyu. Actrița este descendenta clanului Hwanggan Kyeon, ceea ce o face urmașa lui Gyeon Hwon, primul rege al Regatului Hubaekje, în perioada Celor Trei Regate ale Coreei Târzii.

Top 3 drame cu Lee Da-In

My Golden Life

My Golden Life este o dramă destul de lungă și alambicată, dar bine construită, cel puțin pe mine m-a ținut în priză. Este povestea lui Choi Eun Seok, nepoata familiei care deține conglomeratul Haesung. Aceasta s-a pierdut în urmă cu 25 de ani și a fost crescută de altă familie, în condiții modeste. Pe de altă parte, protagonistul, Choi Do Kyung, este nepotul Haesung Group. Destinele lor se vor întrepătrunde, sunt multe răsturnări de situație, secrete dezvăluite treptat, este o dramă bună. Lee Da-In joacă aici un rol secundar, însă important în desfășuarea acțiunii.

Hwarang

Mi-a plăcut de Lee Da-In și În Hwarang, unde joacă un rol secundar. Hwarang este o dramă istorică, și spune povestea unui grup de războinici de elită, din timpul Dinastiei Silla. În serial joacă o mulțime de vedete coreene, precum Park Seo Joon, Go-Ara sau Park Hyung Sik.

Come and Hug Me

O dramă emoționantă, despre un bărbat și o femeie care suferă de traume din cauza unei crime din recut, care i-a legat. Do-Jin (Jang Ki-Yong) și Jae-Yi (Jin Ki-Joo) se cunosc din liceu, când erau îndrăgostiți, însă destinul i-a despărțit, din cauză că tatăl lui Do-Jin’s, Hee-Jae, i-a omorât părinții lui Jae-Yi. Peste ani, când el a ajuns detectiv, iar ea actriță, aceștia se revăd și își reiau povestea de iubire.

Pentru a nu rata noutățile din lumea K-Drama & K-POP, alătură-te grupului nostru de Facebook K Drama România sau abonează-te la canalul de YouTube unde vorbesc despre K-POP și K-Drama.

Facebook Comments

About the author

Comments

  1. Mi-a placut mult!
    Cand am vazut prima oara serialul meu preferat O ODISEE COREEANA cu verisoarea mea ea a zis ca se va casatori cupe Marele Intelept Al Cercului Son-o-gong. Acum il vad pentru a 19 oara in viata si totusi am doar 10 ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *