10 citate profunde și memorabile despre viață, din K-Drama

Unul dintre motivele pentru care iubesc serialele coreene sunt poveștile extraordinar de bine scrise, care explorează cu o mare profunzime iubirea, relațiile interumane și provocările din viața de zi cu zi. După cum spune și Euny Hong, autoarea cărții The Birth of Korean Cool

K-Drama sunt atât de iubite pentru că explorează atât de bine viețile interioare ale oamenilor și relațiile dintre ei, atât de iubire cât și platonice, de prietenie.

În acest articol am adunat laolaltă câteva dintre citatele din K-dramas care mi-au rămas în suflet și m-au inspirat. Vouă ce replici din seriale v-au rămas în memorie?

Citește și articolul Top 3 scenariste K-Drama foarte talentate.

10 citate memorabile din K-Drama

Există un proverb indian care spune, ‘Unoeri, trenul greșit te duce în stația corectă.”

#CrashLandingOnYou

Mi-a plăcut mult drama Crash Landing on You iar acest citat mi-a rămas în cap pentru că este cât se poate de adevărat. Chiar dacă uneori luăm decizii greșite, sau o luăm pe un drum greșit, în timp realizăm că am ajuns undeva unde ne este bine, chiar dacă nu era locul unde voiam să ajungem inițial. Pentru că de multe ori viața îți oferă ceea ce ai tu nevoie, nu ceea ce vrei. Iar acestea două diferă. 🙂

„Miracol” este un alt cuvânt pentru „multă muncă”.

#ToTheBeautifulYou

Coreenii sunt renumiți pentru etica lor de muncă, pentru faptul că depun mult efort pentru a avea rezultate bune și a-și vedea visul cu ochii. Ei pun mare preț pe determinare, muncă multă și perseverență și probabil de aceea au și rezultate atât de bune în tot ceea ce fac, inclusiv în cinematografie și muzică. Și așa au reușit, ca națiune, să devină una dintre economiile de top ale lumii, ridicându-se din propria cenunșă precum pasărea Phoenix. Dintoteauna m-a inspirat caracterul lor brav și neobosit, care răzbate și din K-Drama. De aceea citatul acesta rămâne unul dintre preferatele mele.

Nu există „persoane bune” sau „persoane rele”. Este vorba despre a face cea mai bună alegere în fiecare moment în parte și cu fiecare om în parte.

#YouthOfMay

Acest citat mi-a rămas în minte pentru că nu cred că există persoane rele cu adevărat, ci mai degrabă persoane care fac alegeri greșite sau cresc într-un context dificil. Rezonez 100% cu această replică din drama Youth Of May.

Datorită trecutul nostru dificil, am devenit oameni puternici și independenți.

#YouthOfMay

Tot din drama Youth Of May, un citat atât de adevărat…cred că dificultățile ne întăresc caracterul. Chiar dacă o situație pare de netrecut la un moment dat, la final vom ieși mai puternici.

Există un motiv pentru orice ți se întâmplă, și poți rezolva orice dacă ai voință. Iar dacă nu poți găsi un motiv, sau nu poți rezolva, probabil că ar trebui să renunți.

#MoreThanFriends

Și eu cred că dacă ai voință, poți rezolva aproape orice în viață. Și, cum spune și acest citat din drama More Than Friends, dacă nu se poate rezolva, înseamnă că nu e de tine și trebuie să abandonezi.

More Than Friends

Întâi și întâi ar trebui să te faci pe tine fericită și să nu te mai gândești că trebuie să faci sacrificii pentru alții. Fii egoistă și gândește-te în primul rând la tine. Ai voie să faci asta din când în când.

#MyMister

Oricât de admirabil ar fi să te sacrifici pentru binele celor dragi, cred că pentru a fi fericit trebuie să ai și o doză de egoism și să ai momente în viață când te concentrezi doar pe tine și pe problemele tale, uitând de cei din jur. Nu este nimic rău în asta, ba chiar consider că o doză de egoism este sănătoasă.

Nu irosi momentul prezent regretând trecutul sau făcându-ți griji pentru viitor. Trăiește fiecare zi fumos. O meriți.

#TheLightInYourEyes

Trăiește clipa și cu asta am spus tot! 🙂

În viață, oamenii învață mai multe lucruri dintr-un eșec decât din succes.

#MoorimSchool

Foarte adevărat citat, cred că din eșecuri înveți mai multe lucruri. Pentru că atunci când ceva nu îți reușește, te face să reflectezi, să te gândești la cei ai făcut greșit și cum poți face lucrurile mai bine data viitoare.

De ce ești obsedată de fericire? Și ce dacă te simți mizerabil uneori? E normal să ai parte și de durere uneori.

#OhMyBaby

Am impresia uneori că trăim într-o societate obsedată de zâmbete și fericire. Cred că este sănătos pentru psihicul nostru să înțelegem că există și zile mai proaste, în care ne simțim abătuți și că asta este viața, nu e nimic dramatic în asta.

În fiecare zi, soarele apune și răsare. La fel este și în viață. Sunt zile mai însorite și zile mai întunecate.

#WhenTheWeatherIsFine

Cum spuneam și mai sus, viața e formată și din zile bune și din zile proaste, iar dacă înțelegem asta, cred că vom trăi mai împăcați și mai liniștiți fiecare zi, indiferent dacă e o zi senină sau una întunecată.

La final vă las cu una dintre piesele mele coreene preferate, care vorbește atât de profund și poetic despre greutățile vieții.

Mă puteți urmări și pe Instagramiar pentru a nu rata noutățile din lumea K-Drama & K-POP, alătură-te grupului nostru de Facebook K Drama România sau abonează-te la canalul de YouTube unde vorbesc despre K-POP și K-Drama.

Facebook Comments

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *