Top 10 K-Drama cu personaje care se luptă cu probleme mentale

Îmi plac mult K-dramele care au în prim plan personaje cu probleme psihice, deoarece coreenii tratează aceste subiecte cu profunzime și sensibilitate. Iată topul preferatelor mele – le-ați văzut? Ce drame pe acest subiect îmi mai recomandați?

1. It’s Ok, That’s Love

Urmăresc seriale coreene de ceva ani și deși am văzut o mulțime până acum, parcă niciunul nu m-a impresionat atât de mult precum It’s Ok, That’s Love. Drama a fost realizată de televiziunea SBS, lansată în 2014, iar acțiunea se învârte în jurul unor oameni cu probleme psihice. Într-un fel, această dramă a dat „tonul” unei mode în lumea K-Drama, pentru că de atunci s-au lansat o mulțime de seriale care tratează acest subiect: It’s OK Not to be OK, Heart to Heart, Fix You despre care vorbesc în rândurile de mai jos. Însă pentru mine It’s Ok, That’s Love va rămâne o dramă de referință pe acest subiect și o consider cea mai bună. Unul dintre motivele pentru care iubesc această K-Drama sunt și actorii excepționali, precum Jo In-sung (Jang Jae-yeol) sau Gong Hyo-jin (Ji Hae-soo).

2. Heart to Heart

Heart to Heart este o dramă mai puțin cunoscută și ar merita să fie mai populară, pentru că este extraordinară. Cha Hong-Do (Choi Gang-Hee) suferă de o fobie socială, nu poate părăsi casa și de asemenea roșește sever în prezența altor oameni. Prin urmare trăiește izolată, dar este foarte inteligentă și își petrece timpul citind. Printr-un incident, îl întâlnește pe Ko Yi-Seok, un psiholog celebru, care o ajută să își gestioneze boala. Între ei se înfiripă o poveste de dragoste care în final îi vindecă pe amândoi. Cu greu găsesc cuvintele potrivite pentru a exprima cât de sensibilă, profundă și minunată este această K-Drama. Iar umorul protagoniștilor și chimia dintre ei sunt demențiale. Este o dramă de nota 10.

3. Kill Me, Heal Me 

Kill Me, Heal Me spune povestea lui Cha Do-hyun (Ji Sung), un chaebol care suferă de tulburare de personalitate multiplă, din cauza unei traume din copilărie. El trăiește cu 7 personalități diferite. Deși a făcut terapie ani de-a rândul, starea sa nu se îmbunătățește. Existența sa este pusă în pericol când Shin Se-gi, una dintre cele mai agresive personalități ale sale, vrea să preia controlul complet.

Cha Do-hyun o întâlnește pe Oh Ri-jin (Hwang Jung-eum), medic rezident psihiatru, și realizează că aceasta îl poate controla pe Shin Se-gi. Decide să o angajeze drept psihiatru personal, iar de aici trec împreună printr-o mulțime de aventuri.

4. Madame Antoine

Go Hye-rim (Han Ye-seul) este o ghicitoare care are o cafenea denumită Madame Antoine, pentru că ea susține că ar fi în legătură cu spiritul reginei Marie Antoinette. În viața sa apare Choi Soo-hyun (Sung Joon), un psihoterapeut specializat în psihologia femeii. Acesta își deschide un cabinet de consultații deasupra cafenelei și vrea să își testeze ipoteza că iubirea adevărată nu există.

Soo-hyun consiliază femei cu diverse probleme mentale și o convinge pe Hye-rim să facă parte din experimentul prin care vrea să dovedească faptul că nu există iubire. Este o K-Drama ușurică și simpatică, iar actorii au o chimie foarte bună.

5. Clean with Passion for Now 

Gil Oh-sol (Kim Yoo-jung) este o fată optimistă și muncitoare, dar foarte dezordonată, pe când Jang Seon-gyul (Yoon Kyun-sang), CEO-ul unei companii de curățenie, are o dereglare  obsesiv-compulsivă și este obsedat de curățenie. Acesta este atât de obsedat de microbi, încât nici nu poate atinge o altă persoană fără să facă o reacție alergică.

Prima oară când se întâlnesc, Seon-gyul este dezgustat de felul dezordonat al lui Oh-sol’s, dar pe măsură ce petrec mai mult timp împreună se îndrăgostesc, iar ea îl ajută să se vindece.

6. It’s Okay To Not Be Okay

It’s Ok Not to be Ok ne arată că indiferent de problemele sufletești cu care ne confruntăm, putem să ne vindecăm și de asemenea, putem să găsim oameni care să ne fie alături. Vedem oameni care își vindecă împreună rănile emoționale și care ne arată că există lumina de la capătul tunelului. Acest serial subliniază faptul că fiecare dintre noi are probleme în viață, toți avem propriile lupte și proprii demoni, dar este OK. Nu e greșit să admiți că ai nevoie de sprijin, că nu ești ok, acesta este primul pas spre vindecare și liniște sufletească.

Moon Kang Tae (Kim Soo Hyun) lucrează într-un spital de psihiatrie. El o întâlnește pe Go Moon Young (Seo Ye Ji) care scrie povești pentru copii, dar deși o place, nu vrea să se implice într-o relație pentru că își dedică timpul având grijă de fratele său autist, Moon Sang Tae (Oh Jung Se).

7. Flower of Evil

Flower of Evil este una dintre dramele mele preferate. Este vorba despre Baek Hee-sung, care la prima vedere pare soțul perfect cu o familie perfectă. Însă în realitate ascunde un trecut întunecat, fiind implicat într-o serie de crime și are probleme psihice. Soția sa, Cha Ji-won, nu bănuiește nimic, îl crede soțul perfect, și culmea, ea este cea care investighează aceste crime, fiind polițistă. Deși inițial Baek Hee-sung pare personaj negativ, treptat descoperim că lucrurile nu stau chiar așa. Din punctul meu de vedere, este cel mai bun rol al lui Lee Joon Gi. Joacă atât de bine rolul unui om cu probleme psihice și traume din copilărie, încât uiți că este vorba de ficțiune. Pentru mine este și cel mai bun actor coreean. Mi se pare cel mai versatil, capabil să interpreteze atât roluri de comedie, istorice, negative, romantice. 

8. Soul Mechanic (Fix You)

Soul Mechanic spune povestea unui psihiatru, Lee Si-joon (Shin Ha-kyoon), care este foarte pasionat de meseria sa și găsește întotdeauna modalități inedite de a-și trata pacienții. Acesta o întâlnește pe Han Woo-joo (Jung So-min), o actriță care suferă de tulburări de personalitate care o fac să aibă crize de nervi în dese rânduri.

Lee Si-joon decide să o ajute și aceștia pornesc într-o călătorie de vindecare împreună.

9. Flower Boy Next Door

Go Dok Mi (Park Shin Hye) este o fată introvertită care suferă de anxietate socială, nu poate avea relații cu cei din jur fără să facă atacuri de panică. Abia dacă părăsește apartamentul său, dar obișnuiește să își spioneze vecinii cu un binoclu. Aceasta îl întâlnește pe Enrique, care o ajută să iasă din carapacea ei și să dezvolte prietenii cu cei din jur. Este o poveste adorabilă. 🙂

10. SKY Castle

“SKY Castle” este o K-drama cu acțiunea plasată în cartierul exclusiv SKY Castle, unde trăiesc familii obsedate de ideea că progeniturile lor trebuie să intre la universități de top. În serial joacă actori precum Yum Jung Ah, Lee Tae Ran, Yoon Se Ah sau Oh Na Ra. Drama aduce în prim plan obsesia sud-coreenilor pentru performanțe academice, presiunea la care sunt supuși tinerii și efectele negative. Este o dramă întunecată, misterioasă și profundă, m-a ținut cu sufletul la gură până la ultimul epidod.

Pentru a nu rata noutățile din lumea K-Drama & K-POP, alătură-te grupului nostru de Facebook K Drama România. De asemenea, mă poți urmări pe INSTAGRAM.

Facebook Comments

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *