Top 10 comedii romantice

Dintre genurile K-Drama, îmi plac cel mai mult comediile romantice. Probabil și pentru că acestea au fost primele drame pe care le-am urmărit și așa am descoperit universul coreean, dar nu numai. Mă binedispun și mai ales mă fascinează felul în care aceștia reușesc să aducă în discuție subiecte profunde și emoționante, prin umor și personaje ușor de îndrăgit. Iată lista cu preferatele mele.

1. It’s Ok, That’s Love

Am descoperit serialul pe Netflix și este, pentru mine, cel mai bun serial văzut în ultima vreme. Este o comedie romantică, construită pe fondul unor povești dramatice. Spune povestea unor psihologi și a pacienților pe care îi tratează, atingând subiecte precum depresia, traumele din copilărie, schimbarea de sex, schizofrenie etc. O fac într-un mod atât de emoționant și reușit, cu umor, încât nu ai cum să nu te regăsești, să nu plângi și să nu râzi alături de presonaje. În centrul acțiunii se află povestea de dragoste dintre un scriitor și o femeie de 30 de ani, medic psihiatru. Ca să înțelegeți tonul serialului, redau aici o discuție despre traumele trecutului, dintre cei doi protagoniști.

Nomazii din deșert obișnuiau să își lege cămilele de un copac, noaptea. Dimineața desfăceau sfoara și eliberau cămilele, însă în ciuda faptului că nu mai erau legate, acestea nu se mișcau din loc. Pentru că erau obișnuite să fie legate și nu realizau că acum sunt libere să plece. La fel cum noi suntem legați de traumele trecutului, fără să realizăm că în prezent suntem liberi.

2. Weightlifting Fairy Kim Bok-Joo

Drama spunea povestea lui Kim Bok-Joo, care este studentă la o facultate sportivă și face parte din echipa de ridicat greutăți. Pe fondul acesta, ea găsește alinare într-un coleg, care o ajută să își depășească nesiguranțele în legătură cu greutatea sa și cu sportul mai puțin feminin pe care îl practică. Cuplul este foarte drăguț și au ajuns împreună și în realitate.

3. What’s Wrong with Secretary Kim

Lee Young Joon este președintele afacerii familiei sale și este perceput ca fiind arogant și egoist. Atât de mult, încât nu recunoaște eforturile și munca celor din jur, în special cele ale secretarei sale dedicate, Kim Mi So. Dorindu-și mai mult de la viață, Mi So decide să își dea demisia, după 9 ani, pentru a-și căuta fericirea și iubirea și a se bucura de viață. Abia când își dă seama că o pierde, Young Joon realizează cât ține la ea.

4. Her Private Life

Sung Deok Mi, protagonista dramei, lucrează într-o galerie de artă. La suprafață pare o femeie matură și profesionistă, însă în realitate are o parte copilăroasă. Aceasta are un site dedicat unui idol k-pop, Cha Shi An, și ascunde asta față de toată lumea, pentru că nu vrea să pară obsedată. Șeful său, Ryan Gold, managerul galeriei, ajunge să îi descopere secretul și de aici decurg o mulțime de întâmplări amuzante. Ca de obicei, Park Min-young este genială în comediile romantice și te face să râzi cu lacrimi.

5. Strong Girl Bong-Soon

Cuplul din această dramă este cu siguranță cel mai drăguț și sweet din kdrama world. Premisa serialului: Do Bong Soon, o fată care la prima vedere pare micuță și fragilă, are de fapt super puteri, iar protagonistul o angajează drept bodyguard. De aici cei doi pornesc într-o mulțime de aventuri amuzante și bineînțeles… se îndrăgostesc. Dacă vrei să simți fluturașii primei iubiri și să râzi cu poftă, acesta este serialul potrivit pentru tine. Actorii sunt incredibili, atât cei din rolurile principale, cât și cei din rolurile secundare – joacă atât de bine încât uiți efectiv că joacă un rol.

6. Oh My Venus 

Oh My Venus este o comedie romantică foarte simpatică, ce vă va ține cu zâmbetul pe buze de la primul și până la ultimul episod. So Ji Sub este minunat în rolul unui antrenor de fitness/chaebol, iar Shin Min Ah este atât de jucăușă și amuzantă în rolul unei avocate grăsuțe, părăsită de iubitul ei din liceu. Cei doi se întâlnesc, el o ajută să slăbească, dar mai ales să își regăsească încrederea în ea. Punctul forte al serialului stă în chimia incredibilă dintre protagoniști și în umorul lor jucăuș.

7. Heart to Heart

Heart to Heart este o dramă mai puțin cunoscută și ar merita să fie mai populară, pentru că este extraordinară. Cha Hong-Do (Choi Gang-Hee) suferă de o fobie socială, nu poate părăsi casa și de asemenea roșește sever în prezența altor oameni. Prin urmare trăiește izolată, dar este foarte inteligentă și își petrece timpul citind. Printr-un incident, îl întâlnește pe Ko Yi-Seok, un psiholog celebru, care o ajută să își gestioneze boala. Între ei se înfiripă o poveste de dragoste care în final îi vindecă pe amândoi. Cu greu găsesc cuvintele potrivite pentru a exprima cât de sensibilă, profundă și minunată este această K-Drama. Iar umorul protagoniștilor și chimia dintre ei sunt demențiale. Este o dramă de nota 10.

8. Healer

Drama aceasta aproape că nu mai are nevoie de prezentare, pentru că afăcut furori și toată lumea știe de ea. Chae Young-Shin (Park Min-Young) este reporteriță și investigând un caz, se intersectează cu Seo Jung-Hoo (Ji Chang-Wook), cunoscut sub numele de “Healer,” care luptă din umbră pentru dreptate. Între ei se leagă o poveste de dragoste frumoasă.

9. Fight For My Way

Fight for My Way ne arată drumul unor tineri care vor să-și îndeplinească visurile. Seo Joon joacă rolul lui Ko Dong Man, un luptător de taekwondo care vrea să revină în ring. Pe parcurs, descoperă că s-a îndrăgostit de prietena sa din copilărie, Choi Ae Ra, o vânzătoare care visează să devină prezentatoare TV. Punctul forte al acestei comedii romantice constă în chimia dintre cei doi actori, care portretizează cu mult umor transformarea relației lor de prietenie în iubire.

10. Master’s Sun

Ji Sub joacă rolul lui Joo Joong Won, un CEO bogat, arogant și rece (aceste roluri de bărbat rece i se potrivesc foarte bine). Într-o seară o ajută pe Joong Won, care este chinuită de fantome și descoperă că atunci când o atinge, spiritele dispar. Aflând că poate vorbi cu spiritele celor morți, acesta decide să o angajeze pentru a afla de ce l-a trădat iubita lui din liceu, care între timp a murit. Chimia dintre So Ji Sub și Gong Hyo Jin este incredibilă și generează scene care te fac să trăiești intens fiecare moment al dramei, alături de protagoniști.

Am și un canal de YouTube, unde vorbesc despre despre aventura de a învăța limba coreeană, despre cultura și istoria Coreei de Sud și multe alte lucruri legate de ei. Vă invit și aici! 🙂

Mă puteți urmări și pe Instagram sau Facebook. ❤️Și pentru a nu rata noutățile din lumea K-Drama & K-POP, alătură-te grupului nostru de Facebook K Drama România.

Facebook Comments

About the author

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *