Se desființează Blackpink? Va ceda cel mai mare grup de fete K-pop din lume blestemului de 7 ani și va merge pe drumuri separate?

Va merge pe drumuri separate Senzația K-pop Blackpink sau își vor continua călătoria muzicală împreună? Zvonurile despre despărțirea grupului de fete circulă de luni bune, dar membrii încă nu au comentat. Fanii cer confirmarea trupei. Luni, media coreeană News 1 a raportat că  Jisoo și Jennie își vor lansa propriile companii de divertisment pentru a-și gestiona activitățile solo, continuând activitățile ca grup administrat de YG Entertainment. Cu toate acestea, YG a negat rapid raportul. „Nu s-a decis nimic cu privire la reînnoirea contractului Blackpink și la activitățile viitoare. Suntem în discuții cu membrii”, a declarat agenția. La începutul acestei luni, publicația media coreeană The Daily Sports Seoul a raportat că doar Rosé și-a reînnoit contractul cu YG, în timp ce Jisoo, Jennie și Lisa s-ar putea alătura unor noi agenții fără a-și prelungi contractele cu YG. În plus, a raportat că membrii dezbăteau dacă vor putea să cânte ca grup șase luni pe an, chiar și după ce ar părăsi YG.

Se zvonește că Rosé de la Blackpink și-a reînnoit contractul cu YG Entertainment. Foto: Imazins prin Getty Images

Blackpink e considerat cel mai mare grup de fete K-pop din lume. Au ajuns pe primul loc în topul albumelor Billboard 200 din SUA în 2022, o premieră pentru un grup de fete coreene, cu Born Pink, și sunt cel mai urmărit act muzical de pe YouTube, cu peste 90 de milioane de abonați. Ca fenomen global de cultură pop, ele au jucat un rol crucial în consolidarea statutului YG ca gigant în lumea K-pop.

După ce au debutat în august 2016 cu Square One, contractul de șapte ani al cvartetului cu YG s-a încheiat în august anul acesta. Grupul și-a încheiat recent turneul „Born Pink” – cel mai mare turneu mondial pentru un grup de fete K-pop, care a atras 1,8 milioane de spectatori din întreaga lume – la Seul pe 17 septembrie.

Reînnoirea contractelor cu idoli K-pop de succes poate fi dificilă, deoarece aceștia solicită adesea mai mulți bani și primesc oferte mai bune de la alte case de discuri.

Toți ochii sunt ațintiți asupra Blackpink pentru a vedea dacă pot fi unul dintre rarele grupuri de fete care sfidează „blestemul de șapte ani” – unde grupurile se desființează adesea după șapte ani, cea mai lungă perioadă de contract unică posibilă între membrii unui grup și o agenție, conform prevederilor Comisiei de comerț echitabil din Coreea.

Grupurile de fete K-pop 2NE1, 4Minute, Miss A și Sistar s-au desființat toate după șapte ani împreună. Tot în al șaptelea an, Jessica a părăsit Girls’ Generation, iar Sunye și Sohee au părăsit Wonder Girls.

Grupul de fete din Coreea de Sud Momoland s-a desființat după șapte ani împreună. Foto: AFP

Anul acesta, mai multe grupuri de fete s-au confruntat cu încheierea contractului și desființarea ulterioară. 

„Este o provocare pentru un grup K-pop de mare profil să reziste testului timpului, mai ales când fiecare membru are o valoare mare a mărcii”, a declarat criticul muzical Jung Min-jae pentru The Korea Times. Între timp, BTS a anunțat recent că toți cei șapte membri – RM, Jin, Suga, J-Hope, Jimin, V și Jungkook – și-au reînnoit contractele cu agenția lor, BigHit Music. Reînnoirea va permite companiei să susțină activitățile BTS după ce membrii săi își încheie serviciul militar obligatoriu în 2025.

Este a doua oară când grupul își prelungește contractul cu compania, prima fiind în 2018.

SURSA

Pentru a nu rata noutățile din lumea K-Drama & K-POP, alătură-te grupului nostru de Facebook K Drama România sau abonează-te la canalul de YouTube unde vorbesc despre K-POP, K-Drama și cultura coreană. Ne puteți urmări și pe contul de Instagram sau Facebook.

Facebook Comments

About the author

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *