Top patinatori coreeni și seriale cu sporturi de iarnă

Patinajul este unul dintre cele mai iubite sporturi de iarnă, iar luna decembrie este perfectă pentru a aminti câțiva dintre cei mai cunoscuți patinatori coreeni. ⛸️ În acest articol povestesc despre asta și în plus, recomand și seriale & filme coreene care au în prim plan sporturi de iarnă. Sincer nu sunt atât de multe și mi-aș dori ca acest subiect să fie explorat mai des în serialele coreene. De exemplu, în c-dramas întâlnim des sporturi de iarnă, în special patinaj artistic. Mai multe despre asta în rândurile care urmează.

 ⛸️ Yuna Kim

Yuna Kim 2014 Winter Olympics (Photo/Bernat Armangue)

 ⛸️ Yuna Kim este cea mai faimoasă patinatoare din Coreea de Sud și are un palmares de premii cu adevărat impresionant. Este campioană olimpică în 2010, medaliată cu argint la Olimpiada din 2014, capioană Mondială în  2009 & 2013, Campioană a Celor 4 Continente în 2009 și Grand Prix de 3 ori, 2006 World Junior champion și de 6 ori campioană Națională a Coreei de Sud. Este prima și singura pationatoare din Coreea de Sud care a reușit astfel de performanțe și este deosebit de iubită în țara sa și peste tot în lume.

⛸️ Lee Sang-hwa

⛸️ Lee Sang-hwa este o patinatoare coreeană de viteză cu un palmares bogat de premii. Este campioană olimpică de două ori la patinaj de viteză proba de 500 de m ((2010 și 2014) și 2010 World Sprint champion. Deține de asemenea recordul Mondial la proba de femei 500 de m, cu 36.36 secunde la competiția din Salt Lake City din 2013 și deține și recordul sud-coreean la proba de 1000m. A câștigat și trei medalii World Championships la proba 500m.

⛸️ Lee Seung-hoon

⛸️ Lee Seung-hoon – un patinator de viteză care a câștigat medalia de aur la proba de 10,000 m și argint la 5000 m la 2010 Winter Olympics, devenind primul bărbat de origine asiatică ce a avut aceste performanțe. De asemenea, a câștigat World Championship din 2008, 3000 m super-final și trei medalii de aur la 2009 Winter Universiade.

⛸️ Fun fact

Știați că Park Sung-hoon, cunoscut sub numele de Sunghoon, din celebra trupă Enhypen, a fost și el patinator? A participat la competiții în domeniu din 2010 până la începutul lui 2020, când a decis să lase acest sport în favoarea unei cariere artistice. Iar acum face parte dintr-una dintre cele mai iubite trupe kpop ale momentului.

Seriale și filme coreene pe tema sporturilor de iarnă

Puck! este un serial din două părți apărut în 2016 pe SBS. Spune povestea lui Jo Joon-man (Lee Kwang Soo) care lucrează pentru un mafiot, pentru a achita datoria soției sale. Una dintre misiunile pe care le primește de la mafiot este să colecteze o datorie de la un antrenor de ice hockey, care însă nu își permite să achite până când nu câștigă echipa sa. Joon-man decide să intre sub acoperire în echipa de ice hockey și ajunge să se atașeze de acest antrenor și de colegii de echipă.
Triple este un serial coreean lansat în 2009 de MBC. Spune povestea lui Lee Ha Ru (Min Hyo Rin), o adolescentă care visează să ajungă pationatoare artistică. Ha Ru se mută la Seoul pentru a-și urma visul și acolo îl întâlnelte pe Shin Hwal (Lee Jung Jae), fratele vitreg cu care pierduse legătura de mult. Ha Ru ajunge să se mute cu Hwal și încă doi prieteni ai acestuia, prietenosul Kang Hyun Tae (Yoo Kye Sang) și conservatorul Jo Hae Yoon (Lee Sun Gyun). Serialul urmărește episoadele romantice dintre personaje, iar lucrurile se complică atunci când Hyun Tae ajunge să se lege de soția lui Hwal, iar Ha Ru dezvoltă sentimente romantice pentru Hwal.
Run Off spune povestea unei nord-coreene, Lee Ji Won (Soo Ae) care ajunge să pună bazele primei echipe sud-coreene de ice hockey. În film apare și Oh Dal Soo în rol de antrenor, Kang Dae Woong, și Oh Yeon Seo, Ha Jae Sook, Kim Seul Gi în rolurile colegilor de echipă ai lui Ji Won.

Ți-a plăcut acest articol? Citește și altele pe tema sporturilor de iarnă. 🙂

Nathan Chen, un patinator de top, de origine chineză

Top 3 drame chinezești cu sporturi de iarnă

Pentru a nu rata noutățile din lumea K-Drama & K-POP, alătură-te grupului nostru de Facebook K Drama România sau abonează-te la canalul de YouTube. Ne puteți urmări și pe contul de Instagram.

Facebook Comments

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *