Nathan Chen, un patinator de top, de origine chineză

Urmăresc patinajul artistic de când eram mică – iubesc spectacolul pe gheață și bineînțeles că nu puteam rata Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing 2022. Astfel că încep o serie de postări pe acest blog, unde vorbesc despre cei mai buni patinatori asiatici. Dau startul seriei de articole cu⛸️Nathan Chen, unul dintre favoriții mei. Nathan un patinator din SUA, de origine chineză, pe care l-am urmărit cu sufletul la gură zilele acestea la Beijing. Chen are 22 de ani, patinează de la 3 ani, este deținătorul unor recorduri mondiale și a câștigat numeroase premii de-a lungul carierei. A avut un moment minunat pe gheață la Beijing, evoluând pe o piesă superbă, La Boheme. În acest articol am adunat mai multe informații interesante despre cariera lui de sportiv și viața sa.

Nathan Wei Chen are 22 de ani și s-a născut în SUA, orașul Salt Lake City, din statul Utah. Părinții săi sunt de naționalitate chineză, Zhidong Chen și Hetty Wang și au emigrat în SUA acum 30 de ani. Chen este mezinul familiei și are 4 frați și surori mai mari- Colin, Alice, Janice, și Tony. Mama sa este translator în domeniul medical, iar tatăl său este cercetător. Nathan a studiat și baletul, iar în toamna lui 2018 s-a înscris la Yale, una dintre cele mai prestigioase universități din SUA. Acolo studiază Statistics and Data Science iar în perioada aceasta lipsește de la cursuri pentru a participa la JO.

Nathan a început să patineze de la vârsta de 3 ani și are un portofoliu de sportiv impresionant, deținând o mulțime de premii, titluri și recorduri mondiale. Are 3 titluri de Campion Mondial (201820192021), o medalie olimpică de bronz din 2018 la proba pe echipe, este Campionul Celor 4 Continente din 2017, campion de 3 ori la Grand Prix Final (201720182019) și de 6 ori Campion Național SUA (2017–22). Chen este primul patinator care a efectuat 5 tipuri de sărituri cvatruple într-o competiție – toe loopSalchowloopflip și Lutz. Din 2021, Chen este deținătorul unui record mondial pentru free skate și scor combinat.

În timpul liber, Chen iubește să cânte la chitară, să se plimbe cu bicicleta și să meargă la plajă. Forbes a estimat că Chen a câștigat 1 milion de dolari în 2021, bani veniți atât din salariul său de patinator al echipei naționale SUA, cât și din reclame pentru diverse branduri. De-a lungul anilor, Chen a apărut în reclame pentru 11 companii precum Bridgestone, Comcast, Nike, Toyota, Visa, Grubhub și Airweave. Averea sa este estimată în prezent la 2.5 milioane de dolari.

Anul acesta îl urmărim la Jocurile Olimpice de la Beijing, unde acesta speră să facă o figură bună și să aducă medalia acasă. Este un moment special pentru el, având în vedere că mama sa este din Beijing și are familie și prieteni acolo.

Facebook Comments

About the author

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *