BLACKPINK stabilește încă 6 recorduri Guinness

Grupul de fete K-pop BLACKPINK a adăugat încă șase titluri la Guinness World Records, a declarat vineri agenția acestora, YG Entertainment. Trupa a fost desemnată primul grup feminin de K-pop care a ajuns pe locul 1 în topurile din SUA și Marea Britanie, cu al doilea album de lungă durată, „Born Pink”, lansat în septembrie anul trecut.

Grupul a câștigat, de asemenea, recunoaștere pentru primirea premiului inaugural pentru cea mai bună performanță Metaverse la Video Music Awards (VMA) de la MTV 2022, în august, pentru concertul lor „BLACKPINK the Virtual”, pe PUBG Mobile.

Grupul de fete a deținut anterior recordul pentru cele mai vizionate videoclipuri pe YouTube în 24 de ore cu „How You Like That” (2020), înainte ca BTS să doboare recordul cu „Dynamite” (2020).


Membra grupului Lisa, a mai obținut trei recorduri Guinness ca artist solo: primul câștigător solo K-pop la MTV-urile VMA și, respectiv, la MTV Europe Music Awards (EMA), precum și artistul K-pop cu cel mai mare număr de urmăritori pe Instagram. În 19 ianuarie, Lisa avea 86,3 milioane de urmăritori pe Instagram. Incluzând cele șase noi titluri, BLACKPINK are un total de 19 recorduri Guinness ca grup și ca artiști solo combinați, inclusiv cei mai mulți abonați pentru un grup muzical de pe YouTube (84 de milioane).

„Așteptăm cu nerăbdare să vedem ce recorduri bat BLACKPINK și membrii lor în restul anului 2023”.

au declarat cei de la Guinness pe site-ul oficial.

Din octombrie anul trecut, BLACKPINK se află în turneu mondial, plănuind să cânte pentru 1,5 milioane de fani în total la spectacolele lor, cel mai mare număr pentru un grup K-pop. După orașele din SUA și Europa de anul trecut, trupa are concerte în Asia anul acesta. Pe 25 ianuarie, grupul a evoluat la un concert caritabil organizat de prima doamnă a Franței Brigitte Macron. În aprilie, BLACKPINK va fi cap de afiș la Coachella Valley Music and Arts Festival în SUA și, în iulie, British Summer Time Hyde Park în Londra.

Pentru a nu rata noutățile din lumea K-Drama & K-POP, alătură-te grupului nostru de Facebook K Drama România sau abonează-te la canalul de YouTube unde vorbesc despre K-POP, K-Drama și cultura coreană. Ne puteți urmări și pe contul de Instagram sau Facebook.

Facebook Comments

About the author

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *