A venit Coreea la mine, pentru că am cunoscut niște studenți coreeni! Elena/ Fani Coreea

Am dat startul unei noi rubrici, Fani Coreea, unde voi posta săptămânal un articol despre un fan sau fană K-Pop sau K-drama.

Astăzi o cunoaștem pe Elena, care spune că a avut dintotdeauna o pasiune pentru cultura est-asiatică, în special Coreea de Sud și Japonia. În facultate a cunoscut studenți coreeni și acum visează să ajungă în Coreea cât mai curând, și să îi întâlnească pe cei de la BTS. <3 Citiți povestea ei tare faină mai jos.


Dintotdeauna, am avut o pasiune pentru cultura est-asiatică, în special Coreea de Sud și Japonia. Când eram mică, adoram filmele cu Jackie Chan pentru ca aveau umor și acțiune. Pe parcurs, am vizionat seriale coreene fără să mi dau seama că sunt coreene, deoarece  nu stiam prea multe despre cultura lor.  
Adevărata pasiune pentru Coreea, a început în facultate și aș putea spune că “a venit Coreea” la mine, pentru că am cunoscut niște studenți coreeni veniți cu bursă pe un an de zile pentru schimb de experiență. Datorită lor, am început să mă interesez si mai mult despre cultura și am realizat că serialele pe care le văzusem când eram în liceu, erau coreene. Tot în acea perioadă, mi- am dat seama că ador kpop-ul, BTS, pe care îi mai ascultasem din întâmplare la colega de cameră, în primul an de facultate. Pe atunci, nu le cunoșteam povestea și m-am lăsat influențată de părerea celor din jur, care îi vedeau ciudați, prea feminini și nu-mi plăcea ca și eu sa fiu catalogată astfel.
Cu toate acestea, în perioada în care am cunoscut acei studenți, am descoperit cât de mult iubesc cultura lor, muzica lor, portul tradițional, anumite kdrama și chiar și anumite feluri de mâncare. Mă bucur nespus de mult ca exista aceasta minunată țară și că am am avut șansa să cunosc oamenii de acolo. 
Chiar anul acesta, am avut un interviu pentru manager adjunct într-un kfood korean, pe care l-am trecut, dar am renuntat pentru a merge mai departe. Am cunoscut niste oameni minunați, foarte educați și sper ca așa să fie majoritatea dintre ei.

Elena

Artistul care a contribuit la dezvoltarea mea profesională și personală, este Kim Nam-joon, liderul grupului BTS. Deși, am terminat facultatea de Psihologie și Stiintele Educatiei, unde am citit cărți din domeniu si am participat la diverse webinarii despre psihologie, educație, dezvoltare personala, leadership, management, inteligență  emoțională, pot spune ca versurile scrise de el si mesajul transmis, au avut acelasi impact ca si celelalte.
Kdrama favorite: Doctor Stranger, Lawless Lawyer si Suspicious Partner.

Actori favoriți: Seo Joon Park si Park Myn-young 
Între timp, am început să învăț coreeană cu ajutorul mai multor aplicații (Drops, Korean fun easy learn, Papago, Hello Talk) si am descoperit pe YouTube, Învață Coreeana cu noi (Marina și Gicu)
Sper să vizitez cât de curând în Coreea și să am posibilitatea să-i întâlnesc pe cei de la BTS.

Nu uitați că puteți trimite și voi povestea voastră la adresa de mail ene.luisa@gmail.com. Voi alege cele mai frumoase povești și le voi publica pe acest blog. <3

Pentru a nu rata noutățile din lumea K-Drama & K-POP, alătură-te grupului nostru de Facebook K Drama România sau abonează-te la canalul de YouTube unde vorbesc despre K-POP și K-Drama.


Facebook Comments

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *