Am participat la edițiile Romanian K-pop Cover Contest în 2017 și 2018, unde am câștigat locul 2 și 4/ Myori, Fani Coreea

Astăzi, la rubrica Fani Coreea, o cunoaștem pe Raluca, o tânără frumoasă și creativă care ne spune că pasiunea ei pentru Coreea a început datorită muzicii celor de la BTS. 🙂 Ea chiar a participat la edițiile Romanian K-pop Cover Contest în 2017 și 2018, unde a câștigat locul 2 și respectiv locul 4. Și are 2 conturi de Instagram unde postează nouăți despre BTS și poze „estetice” cu chestii legate de ei. Citiți povestea mai jos și nu uitați că dacă doriți să vă public povestea pe site, îmi puteți trimite mail la adresa ene.luisa@gmail.com.

****

Bună, numele meu este Raluca  sau mai simplu, Myori. M-am gândit să îți scriu pentru că am 28 de ani și, cel puțin la noi în România, există această “stigmă” cum că fanele k-pop sunt doar „niște puștoaice de 12-13 ani”. Și aș dori să arătăm poporului român că există și adulți perfect funcționali, care se regăsesc sau….au fost salvați de muzica pop coreeană.

Povestea mea legată de cultura sud-coreeană și implicit k-pop începe în 2010, când am cunoscut una dintre cele mai apropiate prietene ale mele. Ea a fost cea care m-a introdus în lumea dramelor, apoi singură am început să mă interesez de cultura lor.

Foarte amuzat este faptul că de la bun început am făcut un fel de promisiune cu mine și am zis că voi încerca să stau cât mai departe de muzica lor.. De ce?? Pentru că pasiunea mea cea mai mare este muzica. Iar atunci când îmi place un cântec foarte mult, trebuie neapărat să fac cumva să îl învăț și să îl cânt!! Iar aici era o mică-mare problemă….limba!!! Pentru că evident, nu știam o boabă de coreeană!! Între timp, am învățat alfabetul și știu câteva cuvinte și expresii pe ici pe colo, am făcut câteva cursuri de limbă coreeană și…. am ajuns să fac cover-uri după piese k-pop, pe care le cât la diverse evenimente tematice! Never say never! Chiar am participat la edițiile Romanian K-pop Cover Contest în 2017 și 2018, unde am câștigat locul 2 și respectiv locul 4.

Grupul care m-a făcut să mă îndrăgostesc definitiv de muzica pop coreeană este BTS, în septembrie 2015. Așa cum toți fanii BTS mărturisesc, i-am „întâlnit” pe băieți atunci când aveam cea mai mare nevoie de ei. Și astfel mi-au salvat viața. Tocmai ce îmi dădusem licența în vara acelui an și mă intrebam ce se va întâmpla de acum înainte cu viața mea. Eram atât de pierdută, iar ei au fost cei care mi-au întins mâna și m-au salvat din întuneric. Datorită lor sunt acum, aici. Deși i-am descoperit prin piesa „Dope”, melodia care m-a „uns pe suflet” și m-a făcut să spun „Da, ei sunt salvarea mea!” a fost „I NEED U”. Refrenul acela… „I NEED U girl”…. nu, de fapt EU eram cea care avea nevoie disperată de ei, de alinarea sufletească pe care o aduc oamenilor prin muzica lor. Era (și încă este) ca și cum ei mi-ar citi viața și ar pune-o în versuri și note muzicale, apoi ar împărtăși-o întregii lumi. Cum de mă cunosc ei atât de bine???

De atunci, încerc cât pot de mult să îi „răsplătesc”pentru ceea ce au făcut și fac în continuare pentru mine: încerc să le cânt piesele, în măsura în care îmi permite vocea, am 10 tatuaje (more to come in the future 😉 hah hah) inspirate din piesele, albumele sau conceptele lor, dar evident legate și de chestii personale, am două conturi de instagram, unul unde postez mici update-uri oficiale cu ei și altul de „colecționar”, unde postez poze „estetice” cu toate chestiile pe care le am cu BTS.

În același timp, fac parte și dintr-o asociație care promovează cultura coreeană la noi în țară, unde traduc articole despre tot ceea ce ține de Coreea de Sud și particip la diverse evenimente culturale organizate de asociație.

Iată cele 2 conturi ale sale, postează lucruri foarte faine:

https://www.instagram.com/_euphoria901/

https://www.instagram.com/itshatterina/

Pentru a nu rata noutățile din lumea K-Drama & K-POP, alătură-te grupului nostru de Facebook K Drama România sau abonează-te la canalul de YouTube unde vorbesc despre K-POP și K-Drama.

Facebook Comments

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *