30 de curiozități despre Seul, capitala vibrantă a Coreei de Sud

Seul, capitala vibrantă și modernă a Coreei de Sud, este un amestec uluitor de tradiție și inovație, oferind vizitatorilor o experiență unică. De la clădiri înalte și tehnologie de vârf până la temple antice și obiceiuri culturale, Seulul are multe povești de spus. În cele ce urmează, vom explora 30 de curiozități fascinante despre această metropolă captivantă.

1. Numele – Numele “Seul” înseamnă “capitală” în limba coreeană, reflectându-și statutul de inimă a țării.

2. Țara Celor Trei Regate – Coreea a fost istoric împărțită în trei regate separate: Goguryeo, Baekje și Silla. Seul a fost capitala regatului Goguryeo.

3. Palatul Gyeongbokgung – Unul dintre cele mai faimoase palate din Seul, acest loc istoric a fost construit în 1395 și este înconjurat de grădini superbe.

Citește și articolul despre acest palat: O vizită la Gyeongbokgung Palace, cel mai mare palat istoric din Seul

4. Zidurile Palatului – Palatul Gyeongbokgung este înconjurat de un zid cu 4 porți spectaculoase: porțile Gwanghwamun, Heungnyemun, Donhwamun și Geunjeongmun.

5. “Hansik” – Culoarea Mesei Coreene – Bucătăria coreeană nu este doar gustoasă, ci și vizual impresionantă. O curiozitate interesantă este faptul că mesele coreene sunt deseori alcătuite dintr-o varietate de mâncăruri colorate, un concept numit “hansik”. Aceasta nu doar creează o prezentare atrăgătoare a mâncărurilor, ci și reflectă principiile de echilibru nutrițional și sănătate.

6. Orașul Metropolitan – Seulul este unul dintre cele mai mari orașe metropolitane din lume, cu o populație de aproximativ 10 milioane de oameni.

7. Parcul Digital Media City – Seulul este cunoscut pentru inovațiile sale tehnologice, iar Parcul Digital Media City este un exemplu elocvent. Acesta este un centru de tehnologie și media care adăpostește numeroase companii din domeniul digital și de divertisment. Un aspect remarcabil este clădirea Sky Building, care este una dintre cele mai mari clădiri din lume destinată industriei media și tehnologice. Parcul reprezintă un ecosistem în care creativitatea, tehnologia și designul se întâlnesc pentru a genera conținut și soluții inovatoare.

8. Tradiția Hanbok – Hanbok este costumul tradițional coreean, iar mulți oameni poartă aceste haine în ocazii speciale sau pentru a vizita palatele istorice.

9. Zona Comercială Myeongdong – Un paradis pentru cumpărături, această zonă este cunoscută pentru magazinele de modă, cosmetice și produse electronice.

10. Podul Banpo – Podul Banpo este faimos pentru spectacolele de “fântâni dansatoare”, care combină apă, lumini și muzică într-o experiență impresionantă.

11. Metro Ultra Eficient – Metroul din Seul este unul dintre cele mai eficiente din lume, fiind recunoscut pentru punctualitatea sa remarcabilă.

12. Complexul N Seoul Tower – O atracție iconică, Turnul N Seoul oferă panorame uimitoare ale orașului și a devenit un simbol al Seulului modern.

13. Parcul Olympic – Construit pentru Jocurile Olimpice din 1988, Parcul Olympic rămâne o destinație populară pentru recreere și evenimente culturale.

14. Explozia Culinară – Bucătăria coreeană este renumită pentru varietatea sa, cu mâncăruri precum bulgogi, kimchi și bibimbap.

Vrei să gătești în stil coreean acasă? Iată aici câteva rețete: 7 feluri de mâncare coreeană pe care le poți face ușor acasă

15. Influențe Culturale – Cultura pop coreeană, cunoscută sub numele de K-Pop, a câștigat popularitate globală, aducând oamenii din întreaga lume în Seul.

16. Țara Internetului Rapid – Coreea de Sud are unul dintre cele mai rapide servicii de internet din lume, iar Wi-Fi-ul este disponibil în majoritatea locurilor publice.

17. Traficul Breviarilor – În Seul, mulți oameni folosesc trotinete electrice și biciclete pentru a naviga rapid prin traficul dens.

18. Vizitatori în Spațiu – Astronautul sud-coreean Yi So-yeon a devenit primul sud-coreean care a călătorit în spațiu în 2008.

19. Parcul Luminilor – Parcul Olympic găzduiește un “Festival al Luminilor” impresionant în fiecare iarnă, cu instalații luminoase uimitoare.

20. Orașul Cu Cele Mai Multe Cafenele – Seulul are o densitate incredibilă de cafenele, fiind cunoscut pentru cultura sa de cafea înfloritoare.

O cafenea din centrul orasului Seul.

21. Băile Publice – Băile publice, numite jjimjilbang, fac parte din cultura coreeană, oferind o experiență relaxantă și socială.

22. Râul Han – Râul Han traversează orașul și este un loc popular pentru drumeții, ciclism și activități pe apă.

23. Design Arhitectural Futurist – Clădiri precum Dongdaemun Design Plaza impresionează prin arhitectura lor inovatoare și stilul futuristic.

24. Sootheori Boul – Seulul este cunoscut pentru străzile sale pitorești, cum ar fi Sootheori Boul, o stradă îngustă din cartierul Insadong.

25. Parcul Hangang – Parcul Hangang, de-a lungul râului Han, este un loc minunat pentru picnic, concerte și diverse activități recreative.

26. Zona Gangnam – Gangnam este unul dintre cele mai moderne și de lux cartiere din Seul, cunoscut pentru stilul de viață extravagant.

27. Grădina Zoologică Seouland – Această grădină zoologică se concentrează pe protecția animalelor în pericol și educația ecologică.

28. Festivaluri Tradiționale – Seulul găzduiește numeroase festivaluri tradiționale pe tot parcursul anului, precum Festivalul Lotus Lantern și Festivalul Incheon.

29. Norimaki (kimbap) de Dimineață – În Seul, norimaki/kimbap (sushi învelit în alge) este o alegere populară pentru micul dejun rapid.

30. Templul Jogyesa – Unul dintre cele mai importante temple budiste din Coreea, Templul Jogyesa găzduiește evenimente spirituale și culturale.

Acestea sunt doar câteva dintre curiozitățile care fac din Seul o destinație fascinantă și diversificată. Cu istoria sa bogată și viziunea modernă, Seulul continuă să atragă vizitatori din întreaga lume, oferindu-le ocazia de a explora trecutul și viitorul Coreei de Sud într-un mod captivant și unic.

Pentru a nu rata noutățile din lumea K-Drama & K-POP, alătură-te grupului nostru de Facebook K Drama România sau abonează-te la canalul de YouTube unde vorbesc despre K-POP, K-Drama și cultura coreană. Ne puteți urmări și pe contul de Instagram sau Facebook.

Facebook Comments

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *