Scenele cu mâncare sunt abundente în serialele coreene și nu ne putem abține să salivam de fiecare dată când camera se focusează pe feluri de mâncare delicioase cum ar fi puiul prăjit coreean. Iată o listă de rețete de mâncare coreeană, pe care le poți face ușor acasă, și îți vor satisface poftele în timpul următorului maraton de K-drama.
1. Chimaek
Chimaek, o combinație de pui și baekju (sau bere în coreeană), este perechea perfectă pentru a încheia o săptămână foarte încărcată. Merg atât de bine încât îți vei imagina că privești apusul pe râul Han împreună cu prietenii tăi. O bere într-o mână și o bucată de pui prăjit crocant în cealaltă — perechea perfectă! Lee Dam de la My Roommate Is A Gumiho ar fi de acord.
2. Rabokki
Rabokki este o versiune îmbunătățită a prăjiturii de orez picant, mai cunoscută sub denumirea de tteokbokki, cu tăiței ramyeon ca principal punct culminant, printre alte toppinguri irezistibile pe care le poți adăuga. Este o gustare versatilă pentru noaptea târziu, cu toppinguri care pot fi modificate în diferite moduri, pentru a-și satisface preferințele și pentru a-ți crea propria versiune!
Sfat profesionist: brânza mozzarella topită este un plus uimitor la rabokki. De asemenea, poți adăuga orice altceva care crezi că se va combina bine cu sosul.
3. Tteokbokki și gimmari
Deoarece nu ne saturăm de carbohidrați (în special tteokbokki), asocierea acestuia cu câteva bucăți de gimmari este o modalitate delicioasă de a îmbunătăți experiența. Fideaua se rulează între foi de orez pentru a face gimmari, care este apoi prăjit într-un aluat ușor. Oferă un gust crocant încântător care se potrivește bine cu textura moale a tteokbokki și este ideal pentru a absorbi sosul. Îți va oferi fără îndoială o explozie de arome dulci, sărate și picante de la prima îmbucătură. Nu o putem învinovăți pe Hae Yi dacă nu vrea să le împărtășească pe ale ei în Crash Course In Romance.
4. Cartofi dulci prăjiți și kimchi
Aceasta este combinația perfectă atunci când ai un buget restrâns, dar îți dorești și un gust din Coreea de Sud + este atât de ușor de mâncat!
5. Jeon și makgeolli
Se spune că coreenilor le place să mănânce jeon (clătită coreeană) făcută cu ceai verde (numit pa) și să-l asocieze cu makgeolli (vin de orez), deoarece le amintește de sunetul ploii atunci când prăjesc clătite pe aragaz. Această combinație este perfectă pentru zilele leneșe, mai ales când auzim ploaia stropind pe acoperișurile noastre. Ne face să vrem să ne facem confortabili pe canapele pentru a ne bucura de serialele preferate.
6. Samgyupsal și soju
Grătarul coreean sau samgyupsal este cel mai bine mâncat cu cei dragi datorită porțiilor mari și nelimitate. Pur și simplu ia carnea la grătar, scufundă-o în sos gochujang , pune-o într-o folie de salată verde și gata. Apoi bea acel pahar de soju. Geonbae!
7. Jjajangmyeon și ridiche murată galbenă
Unii oameni își completează jjajangmyeon-ul cu un ou prăjit. Altora le place să adauge gochugaru (sau pudră de ardei iute roșu). Dar una dintre cele mai bune perechi pentru jjajangmyeon sunt ridichile galbene murate pe care le vedem adesea în K-drame.
Comments