6 băuturi tradiționale coreene

Există o adevărată cultură a băuturii în Coreea, iar aceștia au și o anumită etichetă pe care o urmează atunci când beau. La masă, întotdeauna cea mai tânără persoană din grup toarnă băutură în pahare pentru restul persoanelor, iar asta se aplică și ierarhiilor de la muncă. Atunci când torni cuiva băutura în pahar, trebuie să ții sticla cu mâna dreaptă, și să ții de încheietura mâinii cu mâna stângă, în semn de respect. Persoana care primește băutura trebuie să țină paharul cu ambele mâini, iar de asemenea, când duce paharul la gură pentru a bea, trebuie să îl acopere cu mâinile. Ok, știm ce maniere au coreenii atunci când beau, dar ce băuturi tradiționale au? În acest articol am făcut o listă cu băuturi tradiționale din Coreea de Sud și de asemenea, vă recomand și o dramă văzută recent, pe acest subiect, Drinking Solo.

Soju (소주)

Soju este băutura națională a coreenilor și o întâlnim des în kdrama land. Localnicii o denumesc și votka coreeană, însă soju este o băutură mult mai slabă decât votka. Coreenii consumă soju ca shoturi, de obicei la masă și băutura este preparată din orez sau cartofi dulci, cu grâu sau secară. Soju datează încă de la 1300, din vremea dinastiei Goryeo și a fost preparat pentru prima oară în orașul coreean Andong.

IU într-o reclamă pentru brandul de soju Chamisol

Baekseju (백세주)

O băutură populară și des întâlnită în kdramas, baekseju are culoare whysky-ului și tăria vinului. Numele aceste băuturi înseamnă „alcool o sută de ani”, iar legenda spune că dacă bei baekseju, vei trăi 100 de ani, asta datorită ingredientelor sănătoase pe care le conține, precum ginseng sau ierburi medicinale. Băutura este făcută din orez fermentat, la care se adaugă diverse ierburi medicinale și gustul său seamănă cu vinul.

Jeon Ji Hyun făcând reclamă unui brand coreean de Baekseju

Bokbunjaju (복분자주)

Este un vin coreean din fructe, o băutură gustoasă, dulce, realizată din zmeură neagră și aduce la gust cu vinul de Porto. Este o băutură locală de culoare roșie, pe care o vând și fermierii, la standuri improvizate pe marginea drumului.

Lee Min Ho făcând reclamă unui brand de Bokbunjaju

Dongdongju (단양주)

Este un lichior de culoare albă, care se bea proaspăt preparat, din boluri, în localuri speciale. Numele acestei băuturi este compus din două cuvinte – dong, care înseamnă a pluti – și ju, care înseamnă alcool. Este o băutură dulceagă, preparată din orez care nu a fost fermentat complet.

Dongdongju

Maehwasu (매화수)

매화수 seamănă cu baekseju la culoare, tărie și preț și este un soi de vin preparat din maesil, un soi de prune coreene care au o culoare galbenă sau verde. Uneori se servește cu prune inserate în sticlă/bol. Este considerată o băutură potrivită pentru femei, având o tărie redusă și un gust dulceag.

prunele din care se prepară Maehwasu

Makgeolli (막걸리)

Este o bere preparată din orez fermentat, care are un gust dulce-amărui și este puțin astringent. Nu este o băutură tare, are între 6 și 9% alcool și este destul de populară în rândul coreenilor. Datorită aspectului său, mai este numit și takju, care înseamnă vin opac. Mai este numit și nongju – vinul fermierului, fiind o băutură populară printre fermieri sau oamenii care trăiesc la sat.

Makgeolli

O dramă despre obiceiul coreenilor de a bea, Drinking Solo

La final vă recomand o kdrama care are ca subiect obiceiul de a bea în Coreea – se numește Drinking Solo (혼술남녀). Am descoperit-o căutând drame cu actorul Ha Seok-Jin, care a jucat rolul principal în 1% of Everything, o comedie romantică ce mi-a plăcut mult. Povestea din Drinking Solo se învârte în jurul unor profesori coordonați de un instructor renumit, Jung-Suk. Acesta este popular dar foarte arogant, și are obiceiul ca în fiecare seară să bea singur. Asta până o cunoaște pe protagonistă, Shin-Ib, iar între ei se înfiripă o poveste de dragoste. Este o dramă ușurică și simpatică, ce m-a binedispus. O recomand.

Pentru a nu rata noutățile din lumea K-Drama & K-POP, alătură-te grupului nostru de Facebook K Drama România sau abonează-te la canalul de YouTube unde vorbesc despre K-POP și K-Drama.

Facebook Comments

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *