26 de cuvinte coreene au fost adăugate în dicționarul Oxford al limbii engleze

Valul coreean a ajuns chiar și în limba engleză. Reprezentanții renumitului dicționar Oxford au anunțat că în ultima ediție a dicționarului au adăugat 26 de cuvinte de origine coreeană. Tot ei au spus că asta este o evoluție naturală, având în vedere fenomenul Korean Wave. Datorită furorilor pe care le fac serialele, muzica și produsele sud-coreene, o mulțime de vorbitori de limba engleză folosesc deja cuvinte coreene. Mie acesta mi se pare încă un semn care arată că valul coreean ajunge tot mai proeminent și mai influent la nivel internațional. Citiți mai multe informații mai jos.

O parte din cuvintele adăugate în noua ediție a dicționarului Oxford sunt substantive care desemnează feluri de mâncare tradiționale coreene, ceea ce este normal, având în vedere că o mulțime de oameni pasionați de cultura coreeană văd în seriale și videoclipuri feluri tradiționale de mâncare coreaană pe care doresc să le încerce. Câteva dintre cuvintele adăugate sunt:

  • banchan, subst. – un fel de mâncare din legume, servit cu orez, tipic pentru o masă coreeană
  • bulgogi, subst. – un fel de mâncare cu carne de vită sau porc marinată și preparată la gril
  • kimbap, subst. – un fel de mâncare din orez și alte ingrediente, învelite înntr-o foaie de alge marine, care se mănâncă precum un snack și este prezentat des în serialele coreene
kimbap

Citește și articolul 6 băuturi tradiționale coreene

Odată cu succesul internațional al serialelor, filmelor și al muzicii coreene, nu este de mirare că multe cuvinte din cultura pop sud-coreeană sunt de asemenea incluse în dicționar. Câteva dintre ele sunt:

  • hallyu, subst. – interesul internațional pentru cultura populară sud coreeană, reprezentat prin succesul global al muzicii, filmelor, serialelor, emisiunilor TV, modei sau mâncării coreene.
  • K-drama, subst. – serial TV coreean, realizat în Coreea de Sud
  • manhwa, subst. – un gen coreean de cărți de benzi desenate, influențate de popularele manga din Japonia.
  • mukbang, subst. – un video, de cele mai multe ori livestreamed, care arată o persoană mâncând cantități mari de mâncare coreeană și interacționând cu urmăritorii.
mukbang

Pentru a nu rata noutățile din lumea K-Drama & K-POP, alătură-te grupului nostru de Facebook K Drama România sau abonează-te la canalul de YouTube unde vorbesc despre K-POP, K-Drama și cultura coreană.

Facebook Comments

About the author

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *