Mask Girl: o saga întunecată a dorinței și răzbunării care surprinde la fiecare pas

Distribuția principală: Go Hyun-jung, Nana, Yeom Hye-ran, Ahn Jae-hong

Un an liniștit pentru K-drame se încinge cu surpriza de la sfârșitul verii Mask Girl, o dramă agresivă, surprinzătoare și captivantă, care îi va face pe spectatori să apese instant pe butonul „episodul următor” al Netflix.

Acesta este genul de serial despre care ar fi mai bine să știți foarte puțin înainte de a-l începe, dar este suficient de știut că începe cu o fată tânără care are un vis – unul care se va transforma într-un coșmar -care explorează patriarhia și partea urâtă a frumuseţii.

Fata aceea este Kim Mo-mi, care și-a dorit întotdeauna să devină vedetă. Problema este că s-a născut fără aspectul care să se potrivească talentului ei la dans și cântat.

Ea ajunge să aibă un job de birou, dar noaptea se transformă în „Mask Girl”, o webcaster populară care își încântă fanii cu melodii clasice în ținute ciudate, având și o colecție de peruci și măști.

Mo-mi, care își păstrează identitatea online secretă, este îndrăgostită de șeful ei, chipeșul Team Leader Park (Choi Daniel), în timp ce colegul ei Joo Oh-nam (Ahn Jae-hong) – care se întâmplă să fie un superfan Mask Girl – e îndrăgostit de mult timp de ea.

Mask Girl începe ca o comedie-dramă de birou, cu nuanțe romantice, care amintește de filmul cult din Coreea de Sud Crush and Blush. Acesta este un început destul de inofensiv, dar, cu nuanțe sexuale și caracterizări întunecate, sugerând nebunia ingenioasă care urmează să vină.

Dramele coreene sunt invadate de personaje simpatice, dar nu veți găsi niciunul dintre ele aici, cel puțin la început. Mo-mi este lacomă și dorința ei de a fi iubită îi deformează personalitatea. Această dorință i se îndeplinește, dar nu în modul în care se aștepta ea.

Confruntată cu dorințele violente ale bărbaților, instinctele de supraviețuire ale lui Mo-mi sunt dezlănțuite și viața ei se schimbă irevocabil. Ea devine o persoană diferită, așa cum și-a dorit întotdeauna, dar acțiunile care o duc acolo declanșează o reacție în lanț de răzbunare care nu poate fi oprită ușor.

Ahn Jae-hong ca Joo Oh-nam într-o imagine din „Mask Girl”.  Foto: Jun Hea-sun/Netflix
Ahn Jae-hong ca Joo Oh-nam într-o imagine din „Mask Girl”. Foto: Jun Hea-sun/Netflix

Numele mari din Mask Girl sunt Go Hyun-jung și Nana, dar a vorbi despre rolurile lor ar strica o mare parte din surpriză. Ceea ce se poate spune cu siguranță este că nicio față nu rămâne mult timp – fiecare episod oferă un capitol clar, condus de personaje specifice. Aceleași personaje se repetă, dar nu întotdeauna cu același aspect.

SURSA

Pentru a nu rata noutățile din lumea K-Drama & K-POP, alătură-te grupului nostru de Facebook K Drama România sau abonează-te la canalul de YouTube unde vorbesc despre K-POP, K-Drama și cultura coreană. Ne puteți urmări și pe contul de Instagram sau Facebook.

Facebook Comments

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *