Top 3 seriale coreene de pe Netflix din 2022

În ultimii ani, cultura coreeană a luat amploare, a devenit tot mai cunoscută și îndrăgită prin intermediul serialelor. Deși la început cei nefamiliarizați cu kdrama sunt reticienți în ceea ce privește cinematografia asiatică, odată ce vizionează un prim serial, ajung să fie captivați de ea. Coreenii știu să pună foarte bine în valoare tema serialului, poveștile de viață, cultura lor și interpretarea actorilor, care este una excepțională. Tocmai de aceea, platforma Netflix a început să adauge tot mai multe seriale coreene, iar acestea chiar au prins foarte bine celor de acasă. Iată un top al celor mai bune seriale coreene de pe Netflix, lansate anul acesta.

Pe locul 1 este un serial care pe mine m-a captivat și am fost impresionată de absolut tot ce s-a petrecut în el. Este vorba de “Cele 3 surori “. Serialul are 12 episoade, este un thriller, are mister, suspans, dar urmărește și două povești de dragoste. Relația dintre cele 3 surori este una impresionantă, care arată sacrificiul pe care îl poți face pentru binele celor pe care îi iubești. O altă temă care nu te poate lăsa indiferent este prietenia adevărată, care este ilustrată foarte bine. Serialul urmărește povestea celor 3 surori foarte sărace dar care se iubesc foarte mult. Sora cea mare găsește o sumă de 7 miliarde de woni, iar mai apoi cele 3 vor ajunge șă aibă legături primejdioanse cu cei mai influenți oameni din Coreea. Fiecare episod este plin de suspans și te menține curios, iar în serial joacă mari actori, cum ar fi: Kim Go-Eun, Nam Ji-Hyun, Park Ji-Hu, Wi Ha-Jun.

Pe locul 2 este “Mâine”, un serial de 16 episoade, de tip fantezie. Serialul urmărește povestea lui Choi Jun-Woong, un bărbat care nu își găsește un loc de muncă, în ciuda faptului că merge la multe interviuri de angajare. La un moment dat, are un accident, moare și ajunge să lucreze cu doi îngeri ai morții care încearcă să oprească sinuciderile din Coreea de Sud. Pe parcursul serialului, vom vedea poveștile de viață ale îngerilor care lucrează cu protagonistul. Mi-a plăcut mult faptul că în serial se pune accent pe trăirile interioare ale celor care se gândesc la suicid și cum ajung ei să trăiască odată ce aleg să facă acest lucru. Pe mine m-a emoționat foarte mult și chiar a ajuns unul dintre serialele preferate. Aici îi avem pe: Kim Hee-Seon, Rowoon, Lee So-Hyuk, Yoon Ji-Won.

Pe locul 3 este serialul “La bine și la mai bine” , un serial de 8 episoade, cu suspans, dar și cu o poveste de dragoste. Drama urmărește viața aparent perfectă a lui Hye-Seung, dar care ajunge să trăiască un coșmar după ce soțul ei se sinucide. Astfel, eroina alege să se răzbune pe amanta vinovată de moartea soțului, prin intermediului clubului Rex, o agenție exclusivistă de matrimoniale. Prin intermediul agenției ea îl întâlnește și pe Lee Hyeong-Joo, un bărbat foarte bogat, de care se îndrăgostește. Povestea de dragoste nu este una fără greutăți, astfel că, fiecare episod va fi cu suspans. În distribuție îi avem ca protagoniști pe Kim Hee-Seon și Lee Hyun-Wook, iar ca antagonistă pe Jung Yoo-jin.

Pentru a nu rata noutățile din lumea K-Drama & K-POP, alătură-te grupului nostru de Facebook K Drama România sau abonează-te la canalul de YouTube unde vorbesc despre K-POP, K-Drama și cultura coreană. Mă puteți urmări și pe contul de Instagram, unde recomand o mulțime de cărți de autori asiatici, sau despre cultura asiatică.

Facebook Comments

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *