Amenințările cu moartea vizează industria K-pop

Industria K-pop a devenit cea mai recentă țintă pentru amenințările online cu crime violente declanșate de atacuri aleatorii în ultimele săptămâni. Pe 3 august, Choi Won-jong, în vârstă de 22 de ani, a lovit cu mașina pietonii din fața unui magazin universal din apropierea gării Seohyeon din Seongnam, provincia Gyeonggi, înainte de a ataca cumpărătorii cu un cuțit în interiorul clădirii. Acest atac, care a ucis o femeie în vârstă de 60 de ani și a rănit 13 persoane, se crede că este o crimă imitatoare a înjunghierilor care au avut loc pe 21 iulie. Cho Sun, un bărbat de 33 de ani, a ucis un bărbat și a rănit alți trei în stația Sillim din sudul Seulului.

Aceste incidente au determinat Coreea să vadă o creștere a numărului de postări de pe internet care amenință să comită crime similare, 119 persoane fiind prinse pentru că au împărtășit recent amenințări, potrivit poliției. Și fără un motiv clar, vedetele K-pop și angajații lor au căzut, de asemenea, pradă acestor amenințări.
Secția de poliție Hanam din provincia Gyeonggi a dezvăluit vineri că un bărbat în vârstă de 20 de ani – a cărui identitate a fost ascunsă – a fost prins pentru că a încărcat o postare online în care spunea că va ucide nouă angajați ai SM Entertainment. SM găzduiește numeroase trupe K-pop, inclusiv trupa de băieți NCT și grupul de fete aespa.

Bărbatul a insistat că a comis actul „într-un acces de furie”, întrucât simțea că un artist SM – un membru al grupului de fete pe care îl urmărește de 10 ani – nu l-a plăcut înapoi. Se pare că i-a trimis mesaje pe rețelele sociale pentru a-și transmite sentimentele. Poliția, totuși, consideră că afirmația sa este lipsită de credibilitate.

Winter, membră a grupului de fete K-pop aespa.  Prin amabilitatea SM Entertainment
Sediul HYBE în districtul Yongsan, centrul Seulului

Cu câteva zile înainte de incident, SM Entertainment a raportat poliției un utilizator de internet pentru că a postat o amenințare cu moartea pe 7 august, vizând membrul Aespa Winter.
„Mâine, o voi ucide pe Winter, care va zbura în străinătate”, se arată în postare. Winter și alți membri aespa urmau să se îndrepte spre SUA pe 8 august pentru a se alătura Festivalului de muzică și arte Outside Lands. SM a cerut poliției o anchetă promptă și a consolidat securitatea pentru a-și proteja cântăreața. Datorită efortului său, Winter a plecat în siguranță din Coreea, așa cum era planificat. „Poliția a vizitat sediul companiei noastre (în Seul) pentru a verifica condițiile de securitate și siguranță”, a adăugat compania.

O altă casă de discuri K-pop HYBE, care administrează grupul de băieți nominalizat la Grammy BTS, a închis intrarea principală a sediului său din districtul Yongsan, centrul Seulului, după ce a fost distribuită online o amenințare.
„Voi înjunghia oamenii în fața sediului HYBE”, se preciza în postare. „Sper cu adevărat că președintele Bang Si-hyuk va fi acolo”. Poliția a percheziționat cartierul în perioada 8-9 august, dar nu a găsit persoane suspecte. Aceștia au anunțat recent că vor lua măsuri stricte împotriva celor care încarcă postări online cu amenințări violente.

SURSA

Pentru a nu rata noutățile din lumea K-Drama & K-POP, alătură-te grupului nostru de Facebook K Drama România sau abonează-te la canalul de YouTube unde vorbesc despre K-POP, K-Drama și cultura coreană. Ne puteți urmări și pe contul de Instagram sau Facebook.

Facebook Comments

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *