Grupul K-pop CIX doresc să arate cum au crescut și cât de unici pot fi

Formată în 2019, dar împiedicată să se dezvolte de pandemie, trupa CIX e gata să călătorească prin lume și să-și împărtășească muzica cu fandom-ul lor, FIX.

Grupul K-pop CIX vorbește despre încercarea de a fi perfecți și de a scrie melodii unice pentru a le face să iasă în evidență față de alte grupuri K-pop. 

CIX, sau „Complete in X”, a fost format în 2019 și are cinci membri: liderul BX, Seunghun, Younghee, Bae Jinyoung și Hyunsuk.

Poate că nu sunt cel mai mare grup din K-pop, dar au un public global de fani dedicați (cunoscuți sub numele de FIX).

„De încredere” este sintagma care apare mult atunci când fanii vorbesc despre CIX pe rețelele sociale. Trupa a fost consecventă în dezvoltarea sa muzicală, cu un gust pentru synth-pop euforic dar și piese de dans mai groovy, prezentate pe ultimul lor album, ‘OK’ Episode 1: OK Not.

„Aceasta este de fapt revenirea noastră după aproape un an întreg fără muzică nouă”, spune BX. „Așa că am vrut să arătăm performanțe perfecte și cât de mult am crescut… suntem încrezători că putem crește mai mult și ne putem pregăti mult mai bine și suntem încrezători că ne vom îmbunătăți mult.”

„Am avut acea pauză, dar cred că am făcut multe, am avut turnee și lansări internaționale, așa că cred că ne-am îmbunătățit cu adevărat și suntem mândri să cântăm și să ne prezentăm din nou în fața FIX”, spune Hyunsuk. „Am făcut atât de multe spectacole în ultimul an, chiar cred că am crescut mult.”

Cu zgomotosul single „458” inspirat de Ferrari , EP-ul are doar patru piese, dar oferă încă mult spațiu pentru CIX pentru a-și etala abilitățile ca vocaliști și rapperi. Videoclipul a fost inspirat de Infernul lui Dante și prezintă o coborâre în iad, cu elemente de angelic și diavolesc.

„458 este ca o mașină reprezentativă a Ferrari”, explică el. „De asemenea, pe tastatura telefonului înseamnă te iubesc (inițialele de la „I love u” -ILU).

Seria de albume OK a trupei CIX a început cu OK Prologue: Be OK LP din august 2021 , iar cel mai recent EP continuă să exploreze ce înseamnă mai exact a fi OK.

„OK – acest cuvânt este atât de simplu, dar poate fi atât de multe lucruri diferite”, spune BX „În ceea ce privește acest album… Personal, chiar dacă lucrurile pot să nu fie în regulă, de obicei încerc să merg mai departe. Uneori este greu, dar simt că este mai greu să eviți greutățile, așa că este mai bine să le înfrunți, să lupți și să mergi înainte.”

A merge înainte este mereu în mintea membrilor CIX, cu referiri constante la creșterea și îmbunătățirea muzicii și a performanțelor lor.

„Cred că știm exact stilul de muzică care ne place și dorim să îl producem: este mai mult spre muzica pop decât spre muzica tipică K-pop”, spune Bae Jinyoung. „Cred că de aceea încercăm continuu să producem melodii mai unice în comparație cu celelalte grupuri. Acesta este scopul.”

„Cred că am crescut atât de mult de la debutul nostru”, spune Hyunsuk. „Îmi plăcea să mă gândesc la lucruri simple, nu mă gândeam prea mult la lucruri. Dar în zilele noastre, mă gândesc mai complex la situații și cred că arată cum am crescut și reflectă modului în care am crescut, în general, ca grup.”

După ce și-au petrecut cea mai mare parte a carierei în Coreea de Sud din cauza pandemiei, este timpul ca CIX să privească dincolo de granițele țării. Au făcut deja turnee și au organizat numeroase evenimente cu fani în SUA, cea mai mare piață muzicală din lume, și au lansat primul lor EP japonez, Pinky Swear, în martie.

„De fapt, prima dată când i-am auzit pe fanii noștri aplaudandu-ne a fost în timpul turneului din SUA”, spune Seunghun, făcând referire la politica împotriva pandemiei de bucurie a Coreei de Sud. „I-ai auzit aplaunând atât de tare și dansând și cântând cu noi… a fost foarte plăcut. Am avut o experiență grozavă.”

Cu noul album și cu tot ce urmează, ei speră să continue să convertească tot mai mulți fani.

Vrem să promovăm stilul nostru de muzică și numele grupului nostru pentru mai mulți oameni din întreaga lume”, spune BX. „Sperăm ca tot mai mulți oameni să se poată bucura de muzica noastră.”

SURSA

Pentru a nu rata noutățile din lumea K-Drama & K-POP, alătură-te grupului nostru de Facebook K Drama România sau abonează-te la canalul de YouTube unde vorbesc despre K-POP, K-Drama și cultura coreană. Ne puteți urmări și pe contul de Instagram sau Facebook.

Facebook Comments

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *