PRIMA TV difuzează unul dintre cele mai aclamate seriale coreene: FRUMOASA CURTEZANA HWANG JIN YI

Prima TV a anunțat că din data de 24 iulie va difuza serialul coreean ”Frumoasa curtezană Hwang Jin Yi/ Courtesan Hwang Jin Yi”. Serialul a fost popular în întreaga lume, dând naștere unui boom în divertismentul pe tema gisaeng: muzică, drame TV, filme, chiar desene animate. Actrița principală, Ha Ji-won, a câștigat Marele Premiu (Daesang) la KBS Drama Awards din 2006 pentru interpretarea ei. Aflați mai multe detalii în rândurile de mai jos, și mai ales urmăriți videoclipul realizat de PRIMA TV în Coreea, special pentru fanii serialelor coreene. 🙂

Dacă până nu demult fanii serialelor coreene puteau urmări kdramas doar pe site-uri dedicate, acum tot mai mulți jucători din industrie difuzează conținut coreean, de la platforme de streaming precum Netflix, Amazon Prime sau Disney, până la televiziuni de la noi precum TVR (care difuzau de ceva vreme), Antena (pe platforma Antena Play) și iată că acum se alătură și PRIMA TV valului coreean. Asta este o veste minunată pentru fanii din România, pentru că înseamnă că pe viitor vom vedea mai mult conținut coreean, nu doar seriale, poate chiar și documentare, concerte K-POP și multe alte materiale interesante despre Coreea.

Prima TV, postul de televiziune din portofoliul Grupului Clever,  va difuza din 24 iulie, de luni pana vineri, de la ora 16.30,  un serial aclamat internațional, cu o poveste plină de romantism, acțiune palpitantă, emoții care taie răsuflarea: drama coreeană de televiziune Frumoasa curtezană Hwang Jin Yi/ Courtesan Hwang Jin Yi”. Serialul este bazat pe povestea adevărată a vieții lui gisaeng Hwang Jin-yi, o personalitate puternică în Coreea din era Joseon, cea mai cunoscută curtezană din toate timpurile si cea care a contribuit la răspândirea budismului. Ea a creat, de asemenea, multe cântece și poezii, bine cunoscute acum în Asia de Est. Telespectatorii se vor bucura, prin prisma acestui serial, de:

  • Peisaje superbe, costume fabuloase, muzică și personaje puternice
  • Istoria celei mai cunoscute curtezane din Coreea
  • O serie ce deschide universul serialelor coreene la Prima TV

Serialul a fost popular în întreaga lume, dând naștere unui boom în divertismentul pe tema gisaeng: muzică, drame TV, filme, chiar desene animate. Actrița principală, Ha Ji-won,  a câștigat Marele Premiu (Daesang) la KBS Drama Awards din 2006 pentru interpretarea ei.

Sinopsis Frumoasa curtezană Hwang Jin Yi/ Courtesan Hwang Jin Yi

În secolul al XVI-lea, în timpul dinastiei Joseon, în Coreea, Heon Keum, o artistă cunoscută în epocă sub numele de gisaeng (asemănătoare unei gheișe japoneze) o aduce pe lume pe frumoasa Hwang Jin Yi. Într-o lume dominată de prejudecăți și reguli absurde, femeile gisaeng, artiste cu înaltă pregătire și educație culturală sau medicală, îi distrau pe bărbați cu muzică, conversație și poezie…, dar, social, erau considerate sclave! Orice fiică născută de o astfel de femeie trebuia să rămână, la rândul său, tot o gisaeng, deci o sclavă. Cu timpul, deși este fiica nelegitimă a unui nobil, Hwang Jin Yi învață să-și folosească inteligența, dragostea, educația liberală, cultura în muzică și poezie, pentru a lupta împotriva inegalităților cărora, în epocă, le cădeau  victime multe femei. Artistă talentată, vizionara Hwang Jin Yi  nu a cedat niciodată prejudecăților, devenind, cu timpul, cea mai faimoasă curtezană din istoria Coreei. Povestea curtezanei Hwang Jin Yi  și a celor patru bărbați din viața ei, complicata implicare a împăratului în viața acesteia, obsedat de frumusețea femeii, rivalitatea în dans și în iubire cu o altă  curtezană, sunt magic cuprinse într-o evocare cinematografică impresionantă ca a făcut ca acest serial să devină una dintre cele mai cunoscute producții coreene.

Pentru a nu rata noutățile din lumea K-Drama & K-POP, alătură-te grupului nostru de Facebook K Drama România sau abonează-te la canalul de YouTube unde vorbesc despre K-POP, K-Drama și cultura coreană. Ne puteți urmări și pe contul de Instagram sau Facebook.

Facebook Comments

About the author

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *