10 drame coreene care nu au un final fericit

Aceleași vechi și predictibile finaluri fericite sunt uneori plictisitoare. Este timpul să condimentăm lucrurile cu drame care îi duc pe fani într-un rollercoaster plin de emoții! În timp ce multe drame coreene îi lasă pe spectatori să se simtă mulțumiți și satisfăcuți printr-un final fericit, există unele care adoptă o abordare diferită, aprofundând teme mai complexe și emoționante, care nu au întotdeauna o încheiere de basm. Pregătiți-vă să fiți emoționați și poate chiar să vărsați o lacrimă sau două, pentru că aceste k-drame nu sunt pentru cei slabi de inimă!

10. Uncontrollably Fond (2016)

Această dramă îi are în prim-plan pe Shin Joon-young (Kim Woo-bin) – un actor celebru și de succes – și pe No Eul (Bae Suzy), un producător de documentare și totodată, prima dragoste a lui Joon-young. Cei doi se reîntâlnesc după ani de la despărțirea lor inițială, și se trezesc într-o relație complicată din cauza trecutului lor dureros. Joon-young are o boală incurabilă, pe care încearcă să o păstreze secretă față de No Eul. Serialul se încheie cu o întorsătură tragică.

În scenele finale, Joon-young se află alături de No Eul, însă acesta ajunge să moară în brațele ei, lăsând-o de una singură, să-și plângă pierderea. Scena se încheie cu ultimele cuvinte ale fetei, adresate lui: „Ne vedem mâine, Joon Young-ah”.

9. The Hymn of Death (2018)

Având loc în anii 1920, povestea urmărește o celebră soprană coreeană – Yun Sim-deok (Hye-Sun Shin), și tragica sa poveste de dragoste alături de colegul ei căsătorit, Kim Woo-jin (Jong-Suk Lee). Amândoi se îndrăgostesc unul de celălalt, în ciuda tabuurilor societale împotriva relației lor. Aventura lor se confruntă cu diferite obstacole, inclusiv soția lui Kim Woo-jin și dezaprobarea familiei lui Yun Sim-deok.

Sfârșitul este bazat pe o poveste din viața reală a amândurora, care au întâlnit același final. Spectacolul se încheie cu o scenă emoționantă dintre Sim-deok și Woo-jin, privind înspre mare, înainte ca amândoi să sară în apă de pe puntea unei nave de pasageri.

8. Black (2017)

Un grim reaper (însăși ,,Moartea cu coasa ”) numit Black (Kim Tae-woo), vine pe Pământ și se transpune în corpul unui detectiv pe nume Han Moo-gang (Song  Seung-heon). Misiunea lui Black este să captureze sufletele scăpate din viața de apoi și să le trimită înapoi în Underworld.

În timp ce Black își îndeplinește misiunea, el întâlnește o femeie pe nume Kang Ha-ram (rol jucat de Go Ara), care are capacitatea de a vedea moartea oamenilor. Ha-ram devine tovarășul lui Black în misiunea lui, și împreună, descoperă o conspirație sinistră care implică viața de apoi.

În finalul dramatic, Black este capabil să captureze sufletul scăpat din viața de apoi. Dar cu toate acestea, acțiunile sale fac ca el să nu se mai poată reîncarna într-un om. Își ia rămas bun plângând de la Ha-ram, și se întoarce în viața de apoi.

7. Mr. Sunshine (2018)

Mr. Sunshine este plasat în timpul dinastiei Joseon și în perioada colonială japoneză în Coreea. Serialul spune povestea unui băiat coreean pe nume Eugene Choi (Byung-Hun Lee), care a fost dus în Statele Unite de când era copil. El se întoarce în Coreea ca soldat american, unde se îndrăgostește de o nobilă pe nume Go Ae-Shin (Kim Tae-ri).

Eugene se implică în independența rebelă a Coreei împotriva dominației coloniale japoneze. După mai multe bătălii, Coreea își câștigă independența, dar totodată, lasă multe victime în urma ei. Până la sfârșitul dramei, Eugene își întâlnește sfârșitul tragic în timp ce o salvează pe Ae-shin de un soldat japonez.

6. Hi Bye, Mama! (2020)

Acțiunea se concentrează pe Cha Yu-ri (Kim Tae-hee), o femeie care a murit într-un accident tragic în urmă cu cinci ani, lăsându-și soțul și fiica lor mică în urmă. Cu toate acestea, după ce i s-a oferit o a doua șansă la viață, Yuri se întoarce și ia chipul unei fantome; aceasta trebuie să treacă prin provocările de a fi o fantomă. În tot acest timp, încearcă să se conecteze cu familia ei și să rezolve problemele din trecut.

După ce se reconectează cu succes cu cei dragi, ea trebuie să decidă dacă dorește să se întoarcă în viața de apoi sau să rămână pe pământ în trup de muritor. În cele din urmă, Yuri decide să se întoarcă în viața de apoi, realizând că soțul și fiica ei pot merge mai departe și fără ea.

5. Moon Lovers (2016) 

Regizat de Kim Kyu-tae, drama Moon Lovers spune povestea unei femei moderne pe nume Go Ha-jin, care călătorește înapoi în timp până la dinastia Goryeo. Acolo se încurcă într-o rețea complexă de intrigi politice și romantism. În trecut, ea se află în trupul lui Hae-soo (IU), care se îndrăgostește de unul dintre prinți, pe nume Wang-So (Kang Ha-Neul), care mai târziu va deveni regele dinastiei Goryeo.

Au loc multe morți până la episodul final al serialului, acolo unde Hae-soo își trage ultima suflare. Drama se termină cu Wang-so, care își trăiește viața ca un rege crud și singuratic. Cu toate acestea, în ultimele momente ale serialului, publicul o întâlnește pe Hae-soo, care se întoarce la viața ei modernă. Acolo, ea zărește pictura lui Wang-so și amintirile revin ca o avalanșă în mintea ei.

4. Youth of May (2021)

Acțiunea serialul se  desfășoară în mai 1980, într-o perioadă plină de tulburări politice în Coreea de Sud. Spectacolul prezintă povestea a doi tineri, Hwang Hee-tae (Lee Do-hyun) și Kim Myung-hee (Go Min-si). Cei doi se îndrăgostesc în ciuda haosului și revoltei de la Gwangju – un protest condus de studenți împotriva guvernării militare. Hee-tae este student la medicină, în timp ce Myung-hee este o asistentă medicală care ajută întotdeauna oamenii. Pe măsură ce se implică în proteste, ei devin apropiați unul de celălalt, iar împreună vor trebui să treacă peste pericolele unei societăți aflate în dezordine. 

Finalul serialului lasă publicul cu inima zdrobită. În timp ce încearcă să-și salveze fratele mai mic, Myung-hee este ucisă în pădure. Trupul ei, însă, nu a fost găsit până în anul 2021. 

3. Hotel Del Luna (2019)

Povestea serialul se învârte în jurul unui hotel al morților, numit „Hotel Del Luna”. El găzduiește fantomele și spiritele pierdute care nu pot părăsi lumea celor vii, fie din cauza unei ranchiune, fie din cauza unor treburi neterminate. Jang Man-wol (IU), este proprietara hotelului și cea care îl conduce de o mie de ani, ca pedeapsă pentru greșelile ei din trecut. Aceasta este asistată de Goo Chang-sung (Yeo Jin-goo), care este un om și care devine noul manager al hotelului.

În ultimul episod din Hotel Del Luna, Man-wol, alături de Chan-sung, își ia rămas bun de la fantome și personalul care locuia la hotel. În scena finală, Man-wol și Chan-sung își mărturisesc dragostea unul altuia, deoarece este timpul ca și Man-wol să plece. Publicul vede din nou o scenă sfâșietoare, când Chan-sung o trimite pe Man-wol în viața de apoi, rămânând, în cele din urmă, singur. 

Deși Man-wol este văzută când se întoarce la Chan-sung ca o versiune reîncarnată a ei, fanii nu se pot abține să nu se gândească dacă este doar imaginația lui Chan-sung sau o amintire reală din următoarea lor viață.

2. Thirty-Nine (2022)

Thirty-Nine se concentrează pe viețile a trei cele mai bune prietene, Cha Mi-jo (Son Ye-jin), Jeong Chan-young (Jeon Mi-do) și Jang Joo-hee (Kim Ji-hyun). Fiind prietene încă din liceu, ele au trecut prin diverse greutăți și necazuri împreună, iar acum, viețile lor, la vârsta de treizeci și nouă de ani, sunt prezentate publicului.

Jeong Chan-young este diagnosticată cu cancer în stadiul 4, cu o rată de supraviețuire de 0,8%. Din acel punct, serialul ia o cu totul altă întorsătură, iar publicul asistă la durerile împărtășite ale fiecărui personaj.

În episoadele finale, toată lumea se pregătește pentru inevitabil, în timp ce lucrează pentru a se asigura că prietena lor își petrece ultimele zile rămase fericită.

  1.  Snowdrop (2021)

Eun Yeong-ro (Kim Ji-soo), studentă la universitate, descoperă un student absolvent pe nume Lim Soo-ho (Jung Hae In), acoperit de sânge, și îl ascunde de autorități în căminul ei. Ea nu știa faptul că Lim Soo-ho era un spion nord-coreean care mai târziu o va ține atât pe ea, cât și pe ceilalți ostatici, la cămin.

Publicul este martor la o poveste de dragoste înfloritoare între cei doi, înainte ca totul să ia sfârșit. În cel din urmă episod, Soo-ho încearcă să o protejeze pe Yeong-ro de ceilalți spioni nord-coreeni, însă el ajunge să își piardă viața în acest proces. Finalul lovește publicul precum o cărămidă, în timp ce speranțele unui final fericit între cei doi s-au scurs.

SURSA

Pentru a nu rata noutățile din lumea K-Drama & K-POP, alătură-te grupului nostru de Facebook K Drama România sau abonează-te la canalul de YouTube unde vorbesc despre K-POP, K-Drama și cultura coreană. Ne puteți urmări și pe contul de Instagram sau Facebook.

Facebook Comments

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *