Staruri coreene născute în Anul Dragonului, de la Yeji și Lia de la Itzy și G-Dragon de la BigBang, până la actorul Park Seo-joon

  • Creativi, încrezători și curioși – acestea se spune că sunt calitățile celor născuți în Anul Dragonului. Iată o serie de vedete sud-coreene născute în Anul Dragonului. Din K-pop menționăm Yeji și Lia de la Itzy, G-Dragon și Hyunjin, printre alții; dragonii actori îi includ pe Park Seo-joon, Kim Soo-hyun și Jang Hyuk. Aflați mai multe detalii despre Anul Dragonului și vedetele „dragon” din rândurile care urmează.

Se spune că persoanele născute în Anul Dragonului sunt creative, încrezătoare și curioase. Unele celebrități sud-coreene notabile s-au născut sub acest semn animal special și de bun augur din zodiacul chinezesc.

G-Dragon, care a debutat ca lider al trupei de băieți K-pop BigBang în 2005, împlinește 36 de ani în 2024. Rapperul a avut un an dificil în 2023; a fost anchetat de poliție pentru consum ilegal de droguri, dar a fost recent exonerat de aceste acuzații. El va reveni în acest an și va înființa o fundație pentru a lupta împotriva abuzului de droguri, potrivit noii sale agenții de management, Galaxy.

Născut în Anul Dragonului de Pământ, 1988, la fel ca și G-Dragon, actorul Park Seo-joon a debutat recent la Hollywood în “The Marvels” și joacă în “Concrete Utopia”, propunerea Coreei de Sud pentru cel mai bun film internațional la Premiile Oscar 2024. Noul său serial Netflix, Gyeongseong Creature Part 1, a fost lansat în decembrie, iar Gyeongseong Creature Part 2 va debuta luna aceasta.

Un alt “bebeluș dragon” din 1988, actorul Kim Soo-hyun, este cunoscut pentru rolurile sale din My Love from the Star (2013) și It’s Okay to Not Be Okay (2020). În 2024, el va juca în foarte așteptata dramă romantică Queen of Tears, al cărei scenariu este semnat de Park Ji-eun, scenarista filmului Crash Landing on You.

Tot 36 de ani va împlini și cântărețul devenit actor Im Si-wan, care are rolul principal în Once Upon a Boyhood, ce rulează în prezent, și a fost distribuit în cel de-al doilea sezon al mega-serialului de succes al Netflix Squid Game, programat pentru lansare în 2024.

Mai mulți idoli K-pop care activează în trupe din a treia generație – formate între 2012 și 2017 – și în trupe din a patra generație, formate începând cu 2018, s-au născut în anul 2000, Anul Dragonului de Metal.

Printre acestea se numără Karina și Giselle, din grupul de fete Aespa; Nancy, fostă membră a grupului Momoland; Kwon Eun-bin, fostă membră a CLC; Yeji și Lia, din Itzy; Kim Chae-won, din Le Sserafim; și artista solo Lee Chae-yeon.

În ceea ce privește artiștii de sex masculin, lista îi include pe Hyunjin, Han, Felix și Seungmin de la Stray Kids; Soobin de la TXT; Jongho de la Ateez; Haechan, Jeno și Jaemin de la NCT; Sunwoo și Eric de la The Boyz; și Choi Bo-min de la Golden Child.

Mai multe celebrități coreene născute în 1976, un alt An al Dragonului, printre care cântărețul Kim Jong-kook și actorii Cha Tae-hyun și Jang Hyuk, au format o trupă pe care o numesc Dragons Club. Împreună, ei au jucat în emisiunea coreeană de reality-tv de călătorii Couriers in Mongolia în 2023.

Actorul veteran Han Suk-kyu, care a impresionat telespectatorii cu rolul său de chirurg de top, Maestrul Kim, în seria de drame Dr. Romantic, s-a născut în 1964, Anul Dragonului de Lemn.

Între timp, pionierul K-pop Lee Soo-man, fondatorul casei de discuri SM Entertainment, și actorul veteran Ahn Sung-ki s-au născut în 1952, Anul Dragonului de Apă.

SURSA

Pentru a nu rata noutățile din lumea K-Drama & K-POP, alătură-te grupului nostru de Facebook K Drama România sau abonează-te la canalul de YouTube unde vorbesc despre K-POP, K-Drama și cultura coreană. Ne puteți urmări și pe contul de Instagram sau Facebook.

Facebook Comments

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *