9 seriale coreene care se lansează luna aceasta

Luna mai vine cu multe seriale coreene noi și o surpriză frumoasă pentru fanii serialului Tale of the Nine Taled Fox: se lansează Tale of the Nine-Tailed 1938, o continuare a popularului serial din 2020. O dramă despre vindecare, un serial de acțiune de epocă și un SF distopic sunt doar câteva dintre noile opțiuni disponibile pentru fanii K-drame în luna mai.

Iată o listă a celor mai interesante nouă K-drame care debutează în mai 2023.

1. My Perfect Stranger

Kim Dong-wook (You Are My Spring ) și Jin Ki-joo (De acum încolo, Showtime!) sunt cei doi protagoniști din serialul My Perfect Stranger și joacă roluri de reporter și scriitor aspirant care se trezesc duși înapoi în 1987, când se implică în acelasi caz.

Kim îl joacă pe Yoon Hae-joon, un tânăr ambițios care lucrează la o rețea de radiodifuziune, devenind cel mai tânăr reporter de știri al acesteia. Este rece în fața camerei dar are inima caldă în viața personală.

Jin este Baek Yoon-Young, care visează să devină scriitoare și se întreține lucrând la o editură. Yoon-young are o viață stresantă, care devine și mai complicată atunci când dă peste un adevăr șocant. Serialul s-a lansat pe KBS2, pe data de 1 mai.

2. All That We Loved

Sehun, din grupul K-pop Exo-K, este protagonistul seriei All That We Loved și joacă rolul lui Go Yoo, un licean care nu se teme de nimic și excelează pe terenul de baschet.

Jo Joon-young (Live On) apare în serial drept prietenul său, Go Joon-hee, care se află întotdeauna pe primul loc în clasament, dar este slab din punct de vedere fizic. A primit un transplant de rinichi de la Go Yoo, dar de atunci suferă de sindromul memoriei celulare, care face ca unele amintiri să fie transferate de la Go Yoo la Joon-hee.

Acest lucru devine o problemă atunci când amândoi se îndrăgostesc de Han So-yeon, interpretată de Jang Yeo-bin (Youth Blooming Youth). Serialul debutează pe TVing, pe data de 5 mai.

3. Tale of the Nine-Tailed 1938

https://youtu.be/dFnD8zYGiBg

La doi ani după ce a jucat în drama misterioasă Bad and Crazy, Lee Dong-wook revine pe ecrane în serialul de epocă Tale of the Nine-Tailed 1938, o continuare a popularului serial din 2020 Tale of the Nine-Tailed.

Lee îl interpretează din nou pe Lee Yeon, un spirit montan care trăiește în prezent până când un incident neașteptat îl face să călătorească înapoi în 1938. Aici reia legătura cu Ryu Hong-joo, interpretat de actrița din The Penthouse, Kim So-yeon, care a fost odată un spirit de munte gardian.

Personajul lui Lee întâlnește și alte figuri din viața lui trecută, inclusiv fratele său Lee Rang (Kim Beom, Ghost Doctor) și prietenul său Cheon Mu-young (Ryoo Kyung-soo, Glitch). Serialul debutează pe tvN, pe data de 6 mai.

4. Race

Lee Yeon-hee (The Game: Towards Zero ) și Hong Jong-hyun (Stockstruck) fac echipă în drama de birou Disney+ Race, care îi are în rolurile principale și pe Moon So-ri din Queenmaker și U-Know Yunho, un membru al K-pop duo-ului TVXQ.

Lee este Park Yoon-zo, o femeie singură care se alătură departamentului de PR al unei firme mari. Prietenul ei Ryu Jae-min (Hong) lucrează și el acolo, dar trasează o linie clară între muncă și viața personală.

Yoon-zo începe să lucreze pentru asul PR Ku Yi-jung (Moon), în timp ce Seo Dong-hoon (U-Know) este șeful lor flexibil. Serialul debutează pe platforma Disney+, pe 12 mai.

5. Black Knight

Kim Woo-bin (Our Blues) joacă în drama distopică de la Netflix Black Knight. Bazat pe webtoon-ul Delivery Knight, seria este plasată într-un viitor sumbru în care poluarea gravă a distrus cea mai mare parte a Coreei de Sud și ține aproape pe toată lumea în casă, cu excepția șoferilor extrem de importanți, care își riscă viața pentru a aduce bunuri importante oamenilor.

Kim joacă rolul legendarului șofer Knight 5-8, care întâlnește un băiat ce visează să fie ca el.

Acest serial în șase părți este regizat de Cho Ui-seok (Maestru) și îi include și pe Kang You-seok (Start-Up), Esom (Sofer de taxi) și Song Seung-heon (Vocea 4). Serialul coreean debutează pe Netflix, pe 12 mai.

6. Oh! Young-sim

Song Ha-yoon (Fight for My Way) interpretează personajul titular din Oh! Young-shim. Oh Young-shim este o producătoare care vrea să facă oamenii să râdă prin serialele ei de televiziune, dar majoritatea ajung să fie anulate.

Aceasta are o nouă idee pentru o emisiune de întâlniri și îl alege pe antreprenorul Mark Wang (Lee Dong-hae, membru al trupei K-pop Super Junior), dar este șocată să descopere că el este de fapt Wang Kyung-tae, o cunoștință din copilărie care obișnuia să fie îndrăgostită de ea.

Cei doi se reîntâlnesc la 20 de ani după ce el a plecat cu familia în America. Serialul debutează pe ENA, la data de 15 mai.

7. One Day Off

Lee Na-young într-o imagine din „One Day Off”.

La patru ani după ce a apărut în serialul de comedie romantică Romance Is a Bonus Book, Lee Na-young revine în seria limitată One Day Off.

Ea o interpretează pe Park Ha-kyung, o profesoară de literatură coreeană care face excursii de o zi în fiecare sâmbătă pentru a scăpa de greutățile vieții ei. În timpul călătoriilor ei întâlnește oameni noi, încearcă mâncare nouă și are experiențe noi.

Această dramă a avut premiera mondială la Festivalul Internațional de Film Jeonju, la sfârșitul lunii aprilie. Apare pe Wavve, la data de 24 mai.

8. Delightfully Deceitful

Chun Woo-hee (The Wailing) apare în Delightfully Deceitful ca Lee Ro-woom, o genială escrocă care a strâns o avere datorită lipsei ei de empatie.

Kim Dong-wook îl interpretează pe Han Moo-young, un avocat care este complet opusul lui Ro-woon, dar se implică oricum într-o relație cu ea. Devine atât de cufundat în problemele altora încât uneori le absoarbe. Seria debutează pe tvN, la data de 29 mai.

9. Happiness Battle

Actrița din My Liberation Notes Lee El apare în Happiness Battle, o dramă care relatează o luptă aprigă între cinci mame care apelează la internet pentru a se sabota reciproc, încercând să-și asigure propria fericire.

Celelalte patru mame din serie sunt Jin Seo-yun (Believer), Cha Ye-ryun (Parfum), Park Hyo-joo (Now, We Are Breaking Up) și Woo Jeong-won (Under the Queen’s Umbrella).

Happiness Battle se bazează pe romanul cu același nume scris de Joo Young-ha. Serialul debutează pe ENA, la data de 31 mai.

SURSA

Pentru a nu rata noutățile din lumea K-Drama & K-POP, alătură-te grupului nostru de Facebook K Drama România sau abonează-te la canalul de YouTube unde vorbesc despre K-POP, K-Drama și cultura coreană. Ne puteți urmări și pe contul de Instagram sau Facebook.

Facebook Comments

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *