K-pop generează 8 dintre cele mai vândute 10 albume din lume în 2022

K-pop generează opt dintre cele mai vândute 10 albume din lume în 2022
Fanii grupului popular de fete Blackpink la stadion pentru a-și urmări concertul pe stadionul Bukit Jalil, 4 martie 2023.

Opt dintre cele mai bine vândute 10 albume la nivel mondial anul trecut au fost albume K-pop, a arătat un grafic global de vânzări de albume.

Potrivit Global Album Sales Chart 2022, lansat de Federația Internațională a Industriei Fonografice (IFPI), o organizație care reprezintă interesele industriei înregistrărilor la nivel mondial, albumele trupelor K-pop au ocupat opt ​​din primele 10 poziții în top. Graficul global de vânzări de albume IFPI clasifică cele mai mari albume ale anului pe baza numărului de unități vândute în toate formatele fizice și include descărcări plătite de albume complete. Supergrupul K-pop BTS s-a clasat pe locul 2 cu „Proof”, iar Stray Kids s-a clasat pe locul patru cu „Maxident”, urmat îndeaproape de „Face the Sun” de Seventeen pe locul cinci și de „Manifesto: Day 1” de la Enhypen pe locul șase.

Cea de-a 61-a ediție a premiilor GRAMMY - în culise
LOS ANGELES, CA – 10 FEBRUARIE: trupa sud-coreeană BTS în culise în timpul celei de-a 61-a ediții anuale a GRAMMY … [+]GETTY IMAGES PENTRU ACADEMIA DE ÎNREGISTRĂRI

BLACKPINK, cel mai mare grup de fete din lume, s-a clasat pe locul al șaptelea cu „Born Pink”, urmat de „Oddinary” al Stray Kids pe locul 8, „Sector 17” de Seventeen pe locul 9 și „Minisodul 2: Thursday’s Child” de la Tomorrow X Together ” pe locul 10.

În topul clasamentului se află “Greatest Works of Art” al cântărețului taiwanez Jay Chou, în timp ce “Midnights” al lui Taylor Swift a fost pe locul 3. BTS, în special, s-a clasat în primele cinci locuri pentru al treilea an consecutiv. 

Pentru a nu rata noutățile din lumea K-Drama & K-POP, alătură-te grupului nostru de Facebook K Drama România sau abonează-te la canalul de YouTube unde vorbesc despre K-POP, K-Drama și cultura coreană. Ne puteți urmări și pe contul de Instagram sau Facebook.

Facebook Comments

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *