Namsan Tower, celebrul obiectiv care apare în toate serialele coreene

În excursia din Coreea am vizitat și Namsan Tower (N Seoul Tower), un loc familiar pentru iubitorii filmelor sau serialelor coreene, pentru că toți protagoniștii merg aici la întâlnire. ❤️ Este un loc iconic, care merită o vizită dacă ajungeți în Seul. Nu doar că îl vedem des în serialele coreene, dar turnul transmite și semnalul TV pentru o mulțime de televiziuni coreene, datorită cărora urmărim minunatele kdrame. În acest articol vă povestesc mai multe despre această vizită, precum și detalii despre celebrul turn care tronează deasupra orașului Seul.

Intrarea în Namsan Tower este gratuită, iar drumul spre turn este unul plăcut, sunt 2 km pe alei, prin pădure. Te vei plimba printre copaci care au peste 100 de ani. Priveliștea din turn este cu adevărat spectaculoasă – orașul Seul tronează înconjurat de munți – este un view de neratat.

Acesta este un loc preferat de cupluri și în realitate, nu doar în seriale. La Namsam Tower vei găsi o mulțime de decoruri drăguțe, inimioare, locuri unde îți poți pune un lacăt împreună cu partenerul. Lacătele pot fi achiziționate chiar de la un magazin din incinta turnului, iar un lacăt costă între15.000 și 25.000 de woni.

Există chiar și un „proposal staircase”, unde cuplurile își declară iubirea. O vizită aici te va face să crezi că ești înconjurat de personaje din seriale romantice coreene. 😊

Detalii despre Namsan Tower

N Seoul Tower este un turn folosit în comunicații și pentru observație, situat pe muntele Nam din centrul Seulului. Are 236 m înălțime și marchează al doilea cel mai înalt punct din Seul. A fost construit în 1969 iar în prezent difuzează semnalul pentru televiziuni precum KBS, MBC sau SBS. Construcția turnului a fost finalizată în 1971, a costat 2.5 milioane de dolari și a fost deschis pentru public începând cu 1981. De atunci, a devenit un simbol al orașului Seul.

Nu știam la ce să mă aștept când am urcat spre turn, credeam că este vorba poate doar de o terasă de unde se vede orașul, însă este în realitate un adevărat mall. Sunt o mulțime de cafenele, restaurante cu vedere superbă, magazine, curți și terase pe unde te poți plimba. Am băut o cafea bună și am admirat peisajul frumos – chiar dacă era ceață când am ajuns la turn, priveliștea tot a meritat. De urcat am urcat pe jos, prin pădure, aproximativ 2 kilometri, iar la coborâre am decis cu prietenele mele să luăm o telecabină. A fost un drum scurt de câteva minute și sincer mi-a plăcut mai mult drumul pe jos.

N Seoul Tower, împreună cu Changdeokgung Palace, a fost selectat în top 500 destinații turistice de către Lonely Planet Ultimate Travel List. Și înțeleg de ce, pentru că sunt foarte mulți fani kdrama care vizitează Coreea special pentru a vedea obiective din seriale, iar Namsan Tower este unul dintre cele mai populare. Cu siguranță vă aduceți aminte de Boys Over Flowers, când Goo Jun-pyo (Lee Min-Ho) și Geum Jan-di (Ku Hye-sun) merg la prima întâlnire și sfârșesc blocați în telecabina din turn. De fapt, în majoritatea serialelor coreene apare acest turn, fie pentru câteva secunde, în cadre ale orașului, fie pentru că protagoniștii vin aici la întâlnire.

A fost extraordinar să pășesc în locul unde am văzut atât de mulți actori – un vis împlinit. Continuați să urmăriți site-ul, pentru că voi posta o serie de articole despre vizita în Coreea de Sud. Citiți și articolul O vizită la Gyeongbokgung Palace, cel mai mare palat istoric din Seul, unde vorbesc despre un alt obiectiv turistic din Coreea care m-a impresionat.

Pentru a nu rata noutățile din lumea K-Drama & K-POP, alătură-te grupului nostru de Facebook K Drama România sau abonează-te la canalul de YouTube unde vorbesc despre K-POP, K-Drama și cultura coreană. Ne puteți urmări și pe contul de Instagram sau Facebook.

Facebook Comments

About the author

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *