10 rețete coreene delicioase, perfecte pentru vara aceasta

Dacă există un lucru pe care trebuie neapărat să îl faci odată ca fan Coreea de Sud, acesta este cu siguranță să mănânci niște mâncăruri bune, coreene, făcute în casă. Iată zece dintre cele mai bune mâncăruri coreene:

Kimchi Jjigae: Una dintre cele mai bune mese pe care le poți mânca vreodată este un bol de supă fierbinte și aburindă. Și nu există nimic care să strige mai mult mâncare de confort coreeană decât clasicul kimchi jjigae. Sucul delicios și picant, bucățile de kimchi feliat, tofu și un bol de orez aburind formează o combinație apetisantă.

Juk: Cunoscut și sub numele de terci de orez, deși nu este consumat în mod obișnuit zilnic, este o modalitate excelentă de a-ți readuce organismul pe drumul cel bun după ce ai fost bolnav. Este cu siguranță unul dintre cele mai căutate alimente după un stomac deranjat sau febră. Ceea ce face ca juk-ul să fie și mai bun este faptul că poți adăuga orice ingrediente dorești, deoarece vine în multe combinații de arome diferite.

Bulgogi: Nimic nu se compară cu mirosul de bulgogi proaspăt gătit care vine din bucătărie și pătrunde în toată casa. Mirosul de bulgogi este cât se poate de tradițional coreean. Un fel de mâncare simplu de facut, dar complex și plin de savoare. Asortați-l cu niște salată și un bol fierbinte de orez aburind, iar stomacul vă va mulțumi.

Miyeok Guk: Deși se mănâncă în mod tradițional în timpul sărbătorilor aniversare, miyeok guk, cunoscută și sub numele de supă de alge marine, rămâne una dintre cele mai bune mâncăruri reconfortante din Coreea. Nu numai că oferă o aromă profundă, dar este și mult mai simplu de preparat decât pare.

Gyeran Jjim: Gyeran jjim pufos, cremos și aerisit este cu siguranță un aliment de confort coreean de care aveți nevoie la masă. Aspectul cheie este că trebuie să fie gătit la abur într-unul din acele vase de lut pentru a obține efectul complet.

Doenjang Jjigae: O mulțime de mâncăruri coreene înclină spre supe și tocănițe, așa că nu putem sări peste una dintre cele mai bune supe din toate timpurile: doenjang jjigae, cunoscută și sub numele de supă de soia. Aroma sa bogată, de soia fermentată, oferă un gust atât de umami încât este greu să nu o iubești.

Bibimbap: Bibimbap a devenit un aliment de bază în multe gospodării coreene de-a lungul anilor. Aranjamentul frumos de culori de la toate legumele, alegerea diferitelor proteine și orezul crocant din partea de jos a bolului creează un amestec minunat de arome, culori și gusturi.

Gomtang: Orele petrecute la fierberea oaselor de coadă de bou pentru a obține acel bulion limpede merită tot efortul. Ceea ce face ca această supă să fie atât de gustoasă este faptul că puteți ajusta câtă sare doriți să adăugați. Felul de mâncare în sine nu pare mare lucru, dar odată ce guști din bulion, nu mai există cale de întoarcere.

Tteokguk: Nu este o supă consumată în mod obișnuit, dar tteokguk, cunoscută și sub numele de supă de prăjituri de orez, este cunoscută ca fiind o supă care aduce multă vindecare. Prăjiturile de orez masticabile, fâșiile subțiri de ou și bucățile de alge prăjite fac din tteokguk un fel de mâncare îndrăgit.

Muguk: Supa de ridichi este, de asemenea, un fel de mâncare foarte reconfortant. O notă cheie atunci când faceți muguk este să vă asigurați că folosiți ridichi coreene de sezon. De obicei, ridichile coreene sunt destul de amare dacă nu sunt în sezon și pot strica gustul supei.

SURSA

Pentru a nu rata noutățile din lumea K-Drama & K-POP, alătură-te grupului nostru de Facebook K Drama România sau abonează-te la canalul de YouTube unde vorbesc despre K-POP, K-Drama și cultura coreană. Ne puteți urmări și pe contul de Instagram sau Facebook.

Facebook Comments

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *