6 K-Drame care oferă o privire de ansamblu asupra industriei Hallyu

Serialele coreene acoperă o gamă largă de subiecte, motiv pentru care mulți oameni sunt atrași de ele. Există serii despre avocați, despre medici sau chiar despre viața rurală din Coreea de Sud. Probabil că există un show coreean în care ne regăsim fiecare dintre noi, acesta fiind unul dintre motivele principale pentru care iubim atât de mult K-dramele. Unul dintre cele mai interesante subiecte însă este industria Hallyu, pentru că toți suntem atrași să vedem ce se întâmplă în spatele cortinei, cum sunt create serialele sau cum arată viața idolilor kpop.

Iată 6 K-drame despre industria divertismentului coreean:

1. My Love From The Star (2013)

Aceasta este povestea unui extraterestru care o întâlnește pe cea mai mare stea Hallyu din Coreea de Sud. Do Min Joon (Kim Soo Hyun) este extraterestrul în cauză, care locuiește pe Pământ de 400 de ani. Într-o zi, actrița de top Cheon Song Yi (Jun Ji Hyun) se mută lângă el și astfel începe implicarea lui Min Joon în viața nebună de celebritate a lui Song Yi. De la vecin la manager, Min Joon își folosește atât puterile speciale, cât și cei 400 de ani de experiență pe pământ pentru a o salva pe Song Yi din situații precare. Când cariera lui Song Yi este în pragul colapsului și viața ei ajunge în pericol, Min Joon face tot ce este necesar pentru a-i asigura siguranța lui Song Yi – chiar dacă înseamnă să dezvăluie cine este și să-și piardă ultima șansă de a se întoarce pe planeta sa natală.

2. Hit The Top (2017)

Yoo Hyun Jae (Yoon Shi Yoon), un idol popular al anilor ’90, călătorește în mod misterios în timp și este transportat în viitor, în anul 2017. Aici îl întâlnește pe Lee Ji Hoon (Kim Min Jae), care este un cântăreț și compozitor aspirant, dar care nu e susținut de către părinții săi în cariera muzicală. Hit The Top urmărește povestea a doi indivizi, din lumi destul de diferite, care împărtășesc același vis și aceeași pasiune. Aruncăm o privire la greutățile vieții tinerilor și la pregătirile necesare pentru a se lansa în industrie.

3. The Producers (2015)

Seung-Chan (Kim Soo-Hyun) decide să lucreze la divizia de divertisment a rețelei de televiziune KBS din cauza dragostei sale secrete pentru una dintre angajate. În prima sa zi la job, Seung-Chan este devastat când o vede pe iubirea lui secrete în brațele altcuiva.

Nu numai că distribuția face seria un must-see, dar aceasta ne lasă și cu învățături interesante despre prietenie, faimă, eșecuri și succese în industria audiovizualului.

4. Be Melodramatic (2019)

Lim Jin Joo (Chun Woo Hee), Lee Eun Jung (Jeon Yeo Been) și Hwang Han Joo (Han Ji Eun) sunt trei prietene bune care lucrează în industria divertismentului. Jin Joo este scenarist, Eun Jung este regizor de documentare cu propria ei companie de producție, iar Han Joo este șeful departamentului de marketing la o companie de producție. Una încearcă să echilibreze munca și viața de mamă singură, una trăiește de pe-o zi pe alta în timp ce economisește pentru geanta de lux visată, și una pare să aibă totul, dar intră în depresie după moartea iubitului ei. Trei prietene, trei povești diferite și o serie care ne arată suișurile și coborâșurile vieții după 30 de ani.

5. Imitation (2021)

Pe lângă faptul că seamănă cu starul La Ri Ma ( Park Ji Yeon ), Lee Ma Ha ( Jung Ji So ) este un idol tenace în devenire foarte perseverent, care debutează în cele din urmă în grupul de fete, Tea Party. În ciuda eforturilor lor, succesul pare să le ocoleasă, așa că participă la un reality-show împreună cu alte trupe populare. Aici întâlnesc trupa de băieți Shax, al cărei lider, Kwon Ryeok ( Lee Jun Young ) o disprețuiește pe Ma Ha. Imitation ne poartă prin călătoria a patru trupe diferetite, fiecare în diferite etape ale carierelor, și presiunile implicate în a construi o carieră în industria de divertisment din Coreea de Sud.

6. Shooting Stars (2022)

Oh Han Byul (Lee Sung Kyung) este liderul echipei de relații publice de la Starforce Entertainment. Este excelentă pe poziția sa, mai ales în ceea ce privește managementul situaților de criză. Prioritatea numărul unu a companiei, inclusiv a lui Han Byul, este să se asigure că vedeta lor de top Gong Tae Sung (Kim Young Dae) primește doar publicitate bună și că obține cât mai multe contracte. Shooting Stars ne poartă prin dedesubturile muncii în industria PR și ne arată natura nebună de Tom și Jerry a relației dintre Han Byul și Tae Sung.

Citește și Shooting Stars, o comedie romantică de nota 10.

Pentru a nu rata noutățile din lumea K-Drama & K-POP, alătură-te grupului nostru de Facebook K Drama România sau abonează-te la canalul de YouTube unde vorbesc despre K-POP, K-Drama și cultura coreană. Mă puteți urmări și pe contul de Instagram, unde recomand o mulțime de cărți de autori asiatici, sau despre cultura asiatică.

Facebook Comments

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *