6 filme și seriale coreene pentru pasionații de modă

Pe lângă intriga interesantă și coloana sonoră uimitoare, fanii iubesc seriile și filmele coreene și pentru aspectul atrăgător al actorilor, personajele adoptând cele mai cool tendințe în modă și având de multe ori ținute spectaculoase și tranformări de look ale persoanjelor uimitoare. Unele filme sau seriale duc treaba aceasta la următorul nivel, concentrând întreaga intrigă pe industria modei. Lumea sclipitoare, plină de farmec, dar și competitivă a modei poate servi drept bază pentru multe genuri, de la drame la comedii romantice.

Iată șase titluri coreene despre modă pe care vi le recomandăm:

1. Fashion King (2014)

A nu fi confundată cu drama din 2012 cu același nume, această comedie se bazează pe popularul webtoon Fashion King, spunând povestea lui Woo Ki Myung (Joo Won), un elev dintr-un liceu rural care profită de șansa de a se transfera la un liceu prestigios din Gangnam, Seul. Acolo o întâlnește pe fata visurilor lui, cea mai frumoasă fată din școală, Park Hye Jin (Park Se Young). Pentru a-i atrage atenția, Ki Myung primește ajutor de la o fashionistă locală, care îl introduce în lumea modei. Cu noul său stil la modă, Ki Myung devine popular la școală, dar este rivalizat de Kim Won Ho (Ahn Jae Hyun).

2. She Was Pretty (2015)

O comedie romantică, bazată pe o poveste adevărată, despre doi cunoscuți care se reîntâlnesc după o perioadă în care aparent s-au inversat rolurie. Kim Hye-jin era o fată frumoasă dintr-o familie bogată. După ce editura familiei ei a dat faliment, ea a trecut prin greutăți, apoi și-a pierdut și frumusețea. Ji Sung-joon era fost un băiat neatrăgător, cu o stimă de sine scăzută, dar ajunge un editor frumos și de succes. Cei doi se reîntâlnească ca adulți, dar Sung-joon aproape că nu o recunoaște pe Hye-jin. Întâmplarea face ca la maturitate amândoi să lucreze în domeniul modei.

3. Perfume (2019)

Min Jae Hee (Ha Jae Sook) este o gospodină nefericită, care primește în mod misterios o sticlă magică de parfum care îi schimbă aspectul în cel al unei tinere de 20 de ani. Acum, mai încrezătoare ca niciodată în aspectul ei, decide să mai dea o șansă visului ei de-o viață de a deveni model și începe să lucreze ca model sub numele Min Ye Rin, colaborând cu un designer de top, Seo Yi Do (Shin Sung Rok).

4. Record Of Youth (2020)

Această melodramă romantică o are în rolul principal pe Song Hye Kyo în rolul lui Ha Young Eun, o creatoare de modă concentrată pe cariera sa și un fotograf libertin și carismatic, Yoon Jae Guk (Jang Ki Yong). Cei doi se întâlnesc în lumea tăioasă a industriei modei, având percepții diferite asupra dragostei și a vieții de carieră.

6. The Fabulous (2022)

The Fabulous este poveste unor tineri care își dedică viața industriei modei și se luptă să supraviețuiască acolo: Ji Woo Min este un fotograf independent, arătos și competent, dar nepasionat, nici în carieră nici în dragoste; și Pyo Ji Eun, care visa să lucreze în domeniul modei de când era mică, având o personalitate strălucitoare și energie pozitivă.

Pentru a nu rata noutățile din lumea K-Drama & K-POP, alătură-te grupului nostru de Facebook K Drama România sau abonează-te la canalul de YouTube unde vorbesc despre K-POP, K-Drama și cultura coreană. Mă puteți urmări și pe contul de Instagram, unde recomand o mulțime de cărți de autori asiatici, sau despre cultura asiatică.

Facebook Comments

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *