6 seriale și reality show-uri coreene cu iz de vară

Vara este acel moment al anului în care suntem înconjurați de soare, verde, multe flori și bună dispoziție. Zilele sunt pentru plimbări prin parc, iar serile perfecte pentru seriale coreene. Am făcut o listă cu recomandări de seriale coreene cu iz de vară, perfecte pentru acest anotimp. 🙂

1. Our Beloved Summer

Un documentar cu protagoniștii, Choi Woong (Choi Woo Shik) și Guk Yeon Soo (Kim Da Mi), filmat în vremea liceului, ajunge viral pe internet. Cei doi sunt astfel forțați de împrejurări să se revadă după ani și ani în care nu au mai păstrat legătura. Ei au format un cuplu în liceu, însă nu s-au despărțit în condiții bune. Reuniți ca adulți, conflictele vechi dintre cei doi revin la suprafață.

“Our Beloved Summer” este o poveste caldă și drăguță despre prima iubire, care penduleză între trecut și prezent. Choi Woo Shik și Kim Da Mi au o iubire inocentă și o interacțiune atât de simpatică âncât te fac să simți fluturașii primei iubiri.

2. “Hometown Cha-Cha-Cha”

Shin Min Ah, una dintre actrițele mele preferate, joacă rolul lui Yoon Hye Jin, medic dentist care renunță la job-ul său dintr-un oraș mare din cauza unei certe cu șeful său. Astfel, ajunge să se angajeze într-un orășel mic de la malul mării. Are parte de tot felul de încurcături și ghinioane odată ce ajunge acolo, însă ajută Hong Doo Shik, interpretat de Kim Seon Ho, un soi de om bun la toate. Bineînțeles că între cei doi se înfiripă o frumoasă poveste de iubire. Ceea ce mi-a plăcut la această dramă este imaginea solară, frumoasă, cu peisajele de vară spectaculoase, dar și personajele simpatice, care te binedispun cu interacțiunea lor.

3. “Discovery of Love”

Mi-a plăcut Discovery of Love pentru că ne arată viața unui cuplu într-un mod realist. Drama este foarte creativă, deoarece ne arată un cuplu care s-a despărțit și ne spune varianta fiecăruia despre problemele din cuplu și motivul despărțirii. Este foarte interesant de urmărit cum fiecare are o altă viziune despre aceeași întâmplare și te face să te gândești că și în viața reală putem asista la același eveniment dar avea păreri complet diferite despre ce s-a întâmplat. Un alt lucru diferit la această dramă, este faptul că arată momente mai intime din viața de cuplu – spre deosebire de alte drame, unde protagoniștii abia dacă se sărută. Viața îi readuce împreună pe cei doi, Han Yeo-Reum (Jung Yu-Mi) și Kang Tae-Ha (Eric Mun), doar că ea este acum în altă relație. Va alege să își lase actualul iubit pentru fostul?

4. Legend of The Blue Sea

Cum poate o sirenă din era Joseon să supraviețuiască în era modernă? Shim Chung este o sirenă care își urmează iubitul, Kim Ryung, din Joseon Dynasty, în orașul Seoul din vremea nostră. „Dublura” modernă a lui Ryung este Heo Joon Jae, un hoț care devine interesat de Shim Chung în primă fază datorită unei brățări de jad pe care aceasta o purta și care valora $6. Treptat cei doi se îndrăgostesc. Imaginile din serial sunt absolut spectaculoase dar mi-a plăcut cel mai mult comedia, felul în care protagonista joacă rolul unei persoane din trecut, care nu știe cum funcționează lumea modernă. Plus elementele de fantezie care se împletesc cu istoria sunt foarte atractive. De asemenea, consider că acesta este unul dintre cele mai bune roluri ale actorului Lee Min Ho.

5. Weightlifting Fairy Kim Bok Joo

Drama spunea povestea lui Kim Bok-Joo, care este studentă la o facultate sportivă și face parte din echipa de ridicat greutăți. Pe fondul acesta, ea găsește alinare într-un coleg, care o ajută să își depășească nesiguranțele în legătură cu greutatea sa și cu sportul mai puțin feminin pe care îl practică. Cei doi se împrietenesc la cataramă, iar treptat prietenia ajunge să se transforme în mai mult. Cuplul este foarte drăguț și se pare că au ajuns împreună și în realitate.

6. Single’s Inferno

Single’s Inferno este primul reality show coreean pe care l-am urmărit și m-a impresionat. Este o emisiune care ne arată un grup de băieți și fete, pe o insulă pustie, care încearcă să se cunoască și să se îndrăgostească. Este foarte bine construită emisiunea, participanții sunt absolut superbi, peisajele de vis. Un bonus sunt și „prezentatorii” care comentează fiecare episod în parte. Recomand 100% – este disponibil pe Netflix. Toți participanții sunt foarte frumoși, interacțiunea dintre ei este foarte faină, au chimie. De asemenea, mi-au plăcut poveștile lor de viață, ocupațiile lor precum și peisajele superbe unde se desfășoară acțiunea.

Pentru a nu rata noutățile din lumea K-Drama & K-POP, alătură-te grupului nostru de Facebook K Drama România sau abonează-te la canalul de YouTube unde vorbesc despre K-POP, K-Drama și cultura coreană. Mă puteți urmări și pe contul de Instagram, unde recomand o mulțime de cărți de autori asiatici, sau despre cultura asiatică.

Facebook Comments

About the author

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *