Top 10 seriale asiatice pline de suspans și adrenalină

Deși genul meu preferat sunt comediile romantice, am văzut o mulțime de seriale asiatice pline de suspans, care te țin cu ochii lipiți de TV și cu inima bătând incontrolabil alături de aventurile personajelor. În acest articol vă recomand 10 dintre dramele mele preferate, pline de suspans, care m-au ținut cu sufletul la gură.

Squid Game

Despre Squid Game am vorbit în repetate rânduri pe blog. Mie îmi plac thrillerele cu jocuri de supraviețuire iar acest serial s-a încadrat perfect în gusturile mele. Mi-a plăcut atât jocul actorilor, cât și tema diferențelor sociale și îtrebarea care predomină: Ce ai fi dispus să faci pentru bani?

Hellbound

Hellbound este o dramă tare interesantă…inițial am crezut că este vorba de ceva horror, însă pe măsură ce am urmărit episoadele am realizat că partea SF este doar un pretext pentru a aduce în discuție teme precum manipularea, propaganda, diferențele sociale. Sincer a fost muuuult mai bună decât mă așteptam. Recomand, o să vă prindă, eu nu m-am mai putut desprinde de ecran din momentul în care am început-o.

Happiness

Happiness este o altă dramă care părea ceva total diferit judecând după descriere. Dar, la fel ca în cazul Hellbound, elementele horror, cu zombie, sunt doar un pretext pentru a trata alte teme precum izolarea, dragostea, loialitatea, cum reacționează și se schimbă oamenii în situații extreme și așa mai departe. Are și o parte romantică, protagoniștii au o chimie bună (pe el îl știu din Strong Woman Do Bong, foarte bun actor).

Flower of Evil

Flower of Evil este una dintre dramele mele preferate. Este vorba despre Baek Hee-sung, care la prima vedere pare soțul perfect cu o familie perfectă. Însă în realitate ascunde un trecut întunecat, fiind implicat într-o serie de crime și are probleme psihice. Soția sa, Cha Ji-won, nu bănuiește nimic, îl crede soțul perfect, și culmea, ea este cea care investighează aceste crime, fiind polițistă. Deși inițial Baek Hee-sung pare personaj negativ, treptat descoperim că lucrurile nu stau chiar așa. Din punctul meu de vedere, este cel mai bun rol al lui Lee Joon Gi. Joacă atât de bine rolul unui om cu probleme psihice și traume din copilărie, încât uiți că este vorba de ficțiune. Pentru mine este și cel mai bun actor coreean. Mi se pare cel mai versatil, capabil să interpreteze atât roluri de comedie, istorice, negative, romantice. 

SKY Castle

“SKY Castle” este o K-drama cu acțiunea plasată în cartierul exclusiv SKY Castle, unde trăiesc familii obsedate de ideea că progeniturile lor trebuie să intre la universități de top. În serial joacă actori precum Yum Jung Ah, Lee Tae Ran, Yoon Se Ah sau Oh Na Ra. Drama aduce în prim plan obsesia sud-coreenilor pentru performanțe academice, presiunea la care sunt supuși tinerii și efectele negative. Este o dramă întunecată, misterioasă și profundă, m-a ținut cu sufletul la gură până la ultimul episod.

Penthouse

Locuitorii din Hera Palace, un penthouse cu 100 de etaje, au multe secrete și ambiții ascunse. Sim Su Ryeon, care s-a născut în bogăție, este regina acestui penthouse. Cheon Seo Jin, prima donna a reședinței, face tot ce poate pentru a oferi totul fiicei sale. Oh Yoon Hee provine dintr-o familie săracă, dar se străduiește să intre în înalta societate devenind regina penthouse-ului, culmea succesului în ochii ei. Începe o luptă pentru avere, putere și prestigiu la cel mai râvnit penthouse din Seul.

Hua Jai Sila – Heart of Stone

Hua Jai Sila este o dramă realizată după un roman popular în Thailanda, “Asoon Rerng Fai”, de Nawika. Povestea aduce de fapt cu arhicunoscuta istorie din Contele de Monte Cristo. Tor, un copil din flori, nedreptățit într-un mod crud de către mama vitregă și familia acesteia în copilărie, se întoarce peste ani pentru a se răzbuna. Față de copilul sărac și retras, acum este un bărbat bogat și puternic. Însă planurile sale sunt puțin încurcate pe parcurs, pentru că o reîntâlnește pe prietena sa din copilărie, Mingta, de care se îndrăgostește. Acum trebuie să aleagă între iubire și răzbunare. Este o dramă cu multe răsturnări de situație, personaje malefice, crude, răzbunare, dar pe mine m-a atras cel mai mult povestea de iubire dintre protagoniști. Actorii au o chimie foarte bună și serialul m-a ținut în suspans de la primul și până la ultimul episod. Iar actorul din rolul principal, Thanabob, este incredibil de talentat. Recomand, dacă vreți să încercați o dramă thailandeză, începeți cu asta. Este, în opinia mea, cea mai bună dramă de la ei.

Memories Of The Alhambra 

Serialul fantasy Alhambra marchează revenirea lui Hyun Bin într-o K-Drama, după o pauză de 3 ani, în care s-a concentrat pe roluri în filme. În dramă joacă alături de îndrăgita Park Shin Hye. Este povestea CEO-ului Yoo Jin Woo (Hyun Bin) care investește într-un joc video de realitate virtuală, realizat de fratele mai mic al lui Jung Hee Joo (Park Shin Hye). Deși pornesc pe picior de ceartă, între cei doi se leagă treptat o poveste de iubire. Este un serial cu efecte speciale, cu multă acțiune și elemente de thriller. M-a ținut în suspans de la primul și până la ultimul episod.

Lawless Lawyer

Fostul gangster Bong Sang Pil lasă trecutul violent în urmă pentru a deveni avocat. Scopul său este să răzbune moartea tragică a mamei sale. Mi-a plăcut mult de Lee Joon Gi în acest rol – joacă atât de bine, iar scenele de acțiune sunt geniale. Este o poveste bine construită, cu personaje puternice, crimă, corupție, lăcomie și pesonajele principale care luptă împotriva lor cu curaj.

https://www.youtube.com/watch?v=-VE_zkaWCXc

MY NAME

O femeie însetată de răzbunare după uciderea tatălui ei își pune încrederea într-un influent șef mafiot și se infiltrează în poliție sub supravegherea lui.

Pentru a nu rata noutățile din lumea K-Drama & K-POP, alătură-te grupului nostru de Facebook K Drama România sau abonează-te la canalul de YouTube unde vorbesc despre K-POP, K-Drama și cultura coreană. Mă puteți urmări și pe contul de Instagram, unde recomand o mulțime de cărți de autori asiatici, sau despre cultura asiatică.

Facebook Comments

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *