Top 5 drame cu transformări spectaculoase ale protagonistei

Subiectul transformării protagonistei din rățușca cea urâtă într-o lebădă superbă este destul de popular în lumea K-Drama, ceea ce nu mă miră, având în vedere că în Coreea se pune mare preț pe frumusețea exterioară. Este țara cu cea mai mare industrie de operații estetice și produse cosmetice, care sunt folosite chiar și de bărbați. Pentru că am văzut destul de multe drame cu acest subiect, iată și un top al preferatelor mele. Unele sunt chiar spectaculoase, aproape că nu poți să mai recunoști personajul după transformare. Se folosesc de pierderi în greutate, make-up, hair, dar și de postură, joc actoricesc și expresii.

She Was Pretty

Aceasta este poate cea mai cunoscută k-dramă pe acest subiect și există și un remake chinezesc și unul thailandez, însă tot varianta coreeană mi se pare cea mai bună. Povestea se învârte în jurul a 2 prieteni din copilărie, Ji Sung Joon (Park Seo Joon) și Kim Hye Jin (Hwang Jung Eum). Kim Hye Jin era în liceu o frumusețe, însă cu anii a pierdut acea frumusețe, din cauza acneei și a lipsei de încredere în ea. Cei doi se reîntâlnesc peste ani, când ea lucrează la o revistă de modă, iar el ajunge șeful ei (însă nu o recunoaște). Ji Sung Joon vrea să reia legătura cu prietena lui din copilărie, însă ei îi este rușine se să revadă cu el, pentru că nu mai arată atât de bine precum obișnuia și este nesigură pe ea din această cauză. Astfel că o trimite la întâlnire pe prietena ei, care să se dea drept ea. În final protagonistul nostru descoperă adevărul și se regăsesc.

Oh, My Venus!

Oh My Venus este o comedie romantică foarte simpatică, ce vă va ține cu zâmbetul pe buze de la primul și până la ultimul episod. So Ji Sub este minunat în rolul unui antrenor de fitness/chaebol, iar Shin Min Ah este atât de jucăușă și amuzantă în rolul unei avocate grăsuțe, părăsită de iubitul ei din liceu. Cei doi se întâlnesc, el o ajută să slăbească, dar mai ales să își regăsească încrederea în ea. Punctul forte al serialului stă în chimia incredibilă dintre protagoniști și în umorul lor jucăuș. Iar transformarea lui Shin Min Ah chiar este spectaculoasă.

True Beauty

True Beauty mi-a plăcut mult subiectul și m-a binedispus. Drama transmite un mesaj important: acela de a învăța să te iubești pentru ceea ce ești, nu pentru aspectul exterior. Este o comedie romanică adaptată după un celebru webtoon, cu Moon Ga Young în rolul principal, care a mai jucat în Tempted, Welcome to Waikiki 2, și Find Me in Your Memory. Alături de ea joacă și Cha Eun Woo, din My ID is Gangnam Beauty, plus Hwang In Yeop, care a mai jucat în 18 Again și The Tale of Nokdu. Rolul masculin secundar este jucat de Han Seo-jun, un bad boy care este prins într-un triunghi amoros cu Kim Ju-gyeong și Lee Su-ho! 

Pe scurt, drama spune povestea unei eleve de liceu, Lim Ju-gyeong (Moon Ga Young), care se simte foarte nesigură pe felul în care arată. Odată ce ajunge să stăpânească arta machiajului, aceasta devine populară la școală, datorită aspectului pe care îl afișează. Însă ajunge să se îndrăgostească de un coleg care o prețuiește naturală, fără să îi pese de aspectul ei de „divă” pe care îl afișează în public.

Birth of a Beauty

Sa Geum-Ran (Han Ye-Seul) și-a sacrificat viața pentru soțul și familia lui, muncind non stop în casă și având grijă de ei, însă din păcate nici unul nu o apreciază și nici nu îi arată respect. Mai mult, ea află că soțul său o înșeală. Cu ajutorul lui With Han Tae-Hee (Joo Sang-Wook), chirurg estetician, ea se transformă într-o frumusețe care îți taie respirația și decide să se răzbune pe fostul soț și pe familia lui, care au trata-o atât de urât.

The Secret Life Of My Secretary

Pe Kim Young Kwang l-am descoperit datorită dramei Starry Night, care este una dintre preferatele mele. Datorită lui m-am uitat la The Secret Life Of My Secretary, o comedie simpatică. Do Min Ik, CEO-ul din această dramă este mai simpatic decât alte personaje de acest gen și are o boală: nu poate recunoaște fețe. Ajunge să se îndrăgostească de secretara lui, care îl ajută să își țină boala ascunsă. Do Min Ik este obligat de familia lui să meargă la o întâlnire aranjată cu o moștenitoare bogată și ajunge să se îndrăgostească de ea. Ceea ce nu știe, este că de fapt moștenitoarea este nimeni alta decât secretara sa, deghizată.

Pentru a nu rata noutățile din lumea K-Drama & K-POP, alătură-te grupului nostru de Facebook K Drama România sau abonează-te la canalul de YouTube unde vorbesc despre K-POP, K-Drama și cultura coreană. Mă puteți urmări și pe contul de Instagram, unde recomand o mulțime de cărți de autori asiatici, sau despre cultura asiatică.

Facebook Comments

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *