Cele mai bune comedii romantice chinezești văzute în 2021

Un top al celor mai bune drame chinezești, comedii romantice, lansate în 2021. Anul acesta am urmărit destul de multe drame chinezești, am prins gust lor și am impresia că au început să lanseze drame din ce în ce mai bune. Preferatele mele vor fi întotdeauna cele coreene, dar pentru diversitate au început să urmăresc și să mă bucur și de cele chinezești. Cred că ei se descurcă foarte bine la dramele istorice sau fantasy, dar și la comediile romantice. Motivul pentru care comediile lor romantice sunt simpatice este interacțiunea dintre protagoniști – de obicei au mai multe scene de iubire, afecțiune, între protagoniști, ceea ce face povestea mai credibilă și mai plăcută. În plus, o chestie simpatică pe care am observat-o la ei este diferența de înălțime care dă bine pe ecran – protaginista este întotdeauna micuță, scundă, copilăroasă, iar protagonistul înalt. Sper să vă placă recomandările mele și sunt curioasă ce ați urmărit voi anul acesta – spuneți-mi în comentarii, caut recomandări de drame noi. 🙂

Falling Into Your Smile (2021)

Acțiunea se petrece în lumea ultra competitivă a competițiilor de e-sports – de aceea mi-a și atras atenția, pentru că îmi doream o dramă pe acest subiect după ce am văzut două pe tema asta care mi-au plăcut Go Go Squid și Love 020. Aici este vorba de o echipă profesionistă de gaming foarte bună și celebră, ZGDX OPL, care recrutează prima femeie ca parte a unei echipe. De obicei echipele profesioniste din China fiind formate din bărbați. Micuța Tong Yao, eroina noastră, este o jucătoare amatoare foarte bună și ajunge să primească această oportunitate de a fi prima femeie jucătoare din China. Mai departe, drama ne arată cum se acomodează ea într-o echipă de băieți, dar și cum e primită de către noii colegi. Personajele sunt foarte plăcute, ușor de îndrăgit și amuzante – e foarte faină dinamica dintre personaje. Bineînțeles că pe lângă concursuri și detalii interesante din lumea de e-sports, avem și o poveste de iubire. Ba chiar în această dramă povestea de iubire este centrală. Căpitanul echipei, clasicul bărbat puțin rece, popular și bogat, tipic pentru dramele asiatice, Lu Si Cheng, se îndrăgostește de Tong Yao. Ce mi-a plăcut și mi se pare diferit de alte drame, este caracterul personajului masculin și dinamica lui cu personajul principal feminin. Chiar dacă pare puțin rece și inabordabil în primul episod, atitudinea lui se încălzește destul de rapid. Și este foarte jucăuș cu ea, flirtează, glumește non stop – drama merită urmărită chiar și pentru dinamica drăguță, amuzantă și plină de momente calde dintre protagoniști. Dacă citiți comentarii despre dramă, majoritatea oamenilor sunt încântați de chimia dintre cei doi actori și de actorul principal, Xu Kai, care mi-a plăcut atât de mult încât am mai urmărit o dramă cu el, Arsenal Military Academy. Cred că este personajul masculin preferat, din toate dramele pe care le-am văzut – pentru că are o atitudine atât de simpatică, jucăușă și credibilă față de protagonistă – rolul lui face totul. Drama se poate urmări pe Viki sau pe Youtube, cu subtitrări în limba engleză și este drama mea preferată de anul acesta.

My Little Happiness (2021)

Din nou o dramă simpatică, ce mi-a plăcut pentru că actorii principali au o chimie bună și o dinamică faină de cuplu. Cong Rong lucrează ca asistent juridic într-un spital, unde îl întâlnește pe chirurgul Wen Shao Qing, prieten din copilărie. Între ei se leagă inițial o prietenie, care se transformă în iubire. Acțiunea în sine nu este palpitantă sau originală, dar cuplul este atât de drăguț încât te binedispune.

Mysterious Love (2021)

Este o dramă cu acțiune care mi-a adus aminte puțin de Descendants of The Sun, mai ales că personajul principal masculin este la fel de jucăuș și flirtează cu eroina. Ruan Nian Chu l-a întâlnit pe Li Teng, un bărbat care lucrează în securitate, cu ani în urmă, când acesta a salvat-o dintr-o situație periculoasă. Acum îl revede, însă acesta nu o recunoaște. Îmi place cum acțiunea se mută din prezent, cu inserții din trecut. Iar totul debutează cu ea, care merge la o întâlnire aranjată fără să știe că cel cu care se vede este chiar Li Teng, bărbatul de care a rămas îndrăgostită și pe care nu-l mai văzuse de 5 ani. Cred că elementul principal care face ca dramă rom com să fie bună este chimia dintre actori și la acest capitol drama asta stă foarte bine. Are foarte multe scene faine și drăgăstoase între protagoniști. În plus, mi-au plăcut și locațiile de filmare: junglă, câmpii cu flori, o adevărată plăcere la nivel estetic.

The Rebel Princess (2021)

O dramă romantică, însă mai matură, atât ca joc actoricesc, dar și în privința dialogurilor, costumelor, dinamicii dintre actori. Acțiunea se învârte în jurul prințesei Wang Xuan, care este îndrăgostită de un bărbat, însă tatăl său o forțează să se mărite cu un general puternic, fiind o alianță bună pentru familia sa. Deși inițial protestează și nu e încântată de uniune, treptat descoperă în soțul său, Xiao Qi, un om bun, atent, cald, care își dorește să aducă pace și prosperitate țării și care este îndrăgostit de ea. Mi-a plăcut mult tonul cald al dramei și interacțiunea dintre cei doi actori. Peisajele și costumele sunt superbe, iar personajele sunt bine construite și te fac să le îndrăgești.

She is the one (2021)

Este o dramă jucăușă și foarte amuzantă și chiar m-am mirat să văd că nu e recomandată des și nu este atât de cunoscută, pentru că este foarte bună. Yue Yue se căsătorește în locul surorii sale cu Wen Jin Chen, un bărbat ultrabogat. Din nou, nu avem de-a face cu un subiect original, însă jocul actoricesc, scenele de dragoste drăguțe combinate cu umorul fac această dramă ușor de urmărit și îndrăgit.

Hello Mr. Gu (2021)

Subiectul este unul folosit și răsfolosit în drama land -căsătorie de fațadă, dar cred că și subiectele clișeu, dacă sunt bine executate, pot ieși bine, cum este cazul cu această dramă. Mi-a plăcut actorul principal, felul în care se comportă cu protagonista și scenele drăguțe și afectuoase dintre ei. Recomand dacă vreți să urmăriți ceva simplu, fără prea multe complicații și foarte drăgălaș.

Pentru a nu rata noutățile din lumea K-Drama & K-POP, alătură-te grupului nostru de Facebook K Drama România sau abonează-te la canalul de YouTube unde vorbesc despre K-POP, K-Drama și cultura coreană.

Facebook Comments

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *