Hengdian, celebrele studiouri unde se filmează dramele chinezești și unele coreene

Am urmărit un interviu cu actorul Xu Kai (din Falling Into Your Smile & Arsenal Military Academy) în care spunea că el locuiește în Hengdian, pentru că filmează drame non stop și vrea să fie aproape de locurile de filmare. Acest detaliu mi-a atras atenția și am căutat informații despre Hengdian World Studios. Se pare că 70% dintre dramele chinezești se filmează acolo, ba mai mult, sunt și drame coreene care au fost produse acolo, precum Empress Ki. Și nu doar filme sau drame asiatice, pentru că în aceste studiouri spectaculoase au fost filmate chiar și filme de la Holywood, precum Mummy: Tomb of the Dragon Emperor sau Mulan. Aflați mai multe detalii și vedeți poze în rândurile de mai jos.

Hengdian World Studios ar fi echivalentul a Universal Studios din America sau modestul Buftea de la noi. O întreagă localitate aflată în provincia Zehjiang, la 4 ore distanță de Shanghai, considerat cel mai mare studio de filmat din lume. Proprietarul studioului este Xu Wenrong, considerat primul multi miliardar al Chinei și construcția impresionantului studio a început în anii ’90. Studioul este imens, are 13 locuri de filmat, este întins pe 330 hectare și are clădiri întinse pe aproximativ jumătate de kilometru. Pe lângă dimensiunea impresionantă, studioul a bătut și câteva recorduri de-a lungul timpului, pentru că are cea mai înaltă statuie Budha din lume, cel mai mare studio de interior din lume și cel mai mare număr de filme și seriale filmate acolo. Lumea îi mai spune și Hollywood-ul Chinei și pe bună dreptate.

Studioul conține imitații ale unor clădiri spectaculoase din vremuri antice ale Chinei, precum Qin Palace, Qingming Shanghe Tu, Ming and Qing Palatial Garden, Dream Valley, Dream Bund, Sunny Spring Valley, sau New Yuanmingyuan Palace. Dacă te plimbi pe străzi ai impresia că ai călătorit înapoi în timp – pe lângă faptul că sunt recreate străzi și clădiri asfel încît să te ducă cu gândul la dinastiile chineze de mult apuse, te poți și întâlni cu actori care se plimbă pe străzi în costume de epocă sau poți vedea filmări în timp real. În plus, peisajele naturale sunt și ele spectaculoase. Se poate vizita, de fapt atrage milioane de turiști anual (până acum a fost vizitat de 170 milioane de oameni) iar un tur ghidat durează 2 zile. Cam toate dramele chinezești, în special cele istorice sau wuxia, au fost filmate acolo, printre care menționez Yanxi Palace, “The Untamed”, “Word of Honor” sau “Ashes of Love”.

filmarea unei drame istorice
o stradă recreată – imită Shanghai din epoca colonială

Există două zone care reproduc orașele Guangzhou și Hong Kong așa cum arătau în secolul 19, iar altă zonă reproduce fastuosul și celebrul Imperial Summer Palace, care a fost distrus de soldații francezi și englezi în 1860. Ruinele adevăratului palat se găsesc în Beijing.

Pentru a nu rata noutățile din lumea K-Drama & K-POP, alătură-te grupului nostru de Facebook K Drama România sau abonează-te la canalul de YouTube unde vorbesc despre K-POP, K-Drama și cultura coreană. Mă puteți urmări și pe contul de Instagram, unde recomand o mulțime de cărți de autori asiatici, sau despre cultura asiatică.

Facebook Comments

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *